Τα φαβορί, οι εκπλήξεις και τα εξαφανισμένα «μεγαθήρια» στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα!

Τα φαβορί, οι εκπλήξεις και τα εξαφανισμένα «μεγαθήρια» στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα!

Νέα σεζόν, πιο ελπιδοφόρα, πιο συναρπαστική και σίγουρα γεμάτη… θόρυβο. Ο κόσμος επέστρεψε, οι εικόνες… στοιχειωμένων λόγω κορονοϊού γήπεδων αποτελούν παρελθόν και η μάχη τίτλου είναι από την αρχή σκληρή! Τι γίνεται στο πρώτο κομμάτι των Top-5 πρωταθλημάτων; Υπάρχουν εκπλήξεις; Τα φαβορί αποτυπώνουν και στο γήπεδο τον τίτλο τους;

Η Τσέλσι του Τούχελ πήρε κεφάλι, αλλά…

Αυτή η σεζόν στην Premier League προμηνύεται διαφορετική, δύσκολα θα δούμε ρεκόρ, αήττητα σερί και 100αρες στη βαθμολογία. Βρισκόμαστε στο 1/3 της σεζόν και ήδη οι διεκδικητές του τίτλου μετρούν αρκετές γκέλες. Ούτε η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Τσέλσι, κατάφερε να γλιτώσει την παγίδα και στην τελευταία στροφή έχασε βαθμούς από τη Μπέρνλι. Ωστόσο, έπειτα από 11 στροφές θα βρούμε την ομάδα του Τούχελ στην κορυφή κι από κάτω, σε απόσταση μιας νίκης τη Μάντσεστερ Σίτι, αλλά και τη Γουέστ Χαμ. Ναι, τα «Σφυριά» πραγματοποιούν το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία τους, διαθέτουν ένα εξαιρετικό ρόστερ και η νίκη επί της Λίβερπουλ αποτύπωσε το μομέντουμ στο οποίο βρίσκονται. Να κατακτήσει την κούπα στην PL η Τσέλσι προσφέρεται στο 3.50.

Image

Οι «Πολίτες» δεν έχουν βρει ρυθμό, όμως είναι κοινό μυστικό, πως από τον Ιανουάριο κι έπειτα πατάνε γκάζι. Θα συμβεί και φέτος; Η τετράδα κλείνει με την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, η οποία με δυο διαδοχικά… γλιστρήματα, έχασε την ευκαιρία να βρεθεί ακόμα και στην κορυφή!  Η ήττα από τη Γουέστ Χαμ ήταν η πρώτη σε 26 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις (18 νίκες, 7 ήττες) για τη Λίβερπουλ, μπαίνοντας έτσι τέλος στο μεγαλύτερο αήττητο σερί της από το 1893. Παράλληλα, τερματίστηκε το τελευταίο αήττητο ρεκόρ αυτής της σεζόν στην Premier League. Βέβαια, με τον Σαλάχ… καυτό, να σκοράρει διαρκώς και να σπάει ρεκόρ οι Reds είναι πάντα έτοιμοι για την αντεπίθεση.

Η Άρσεναλ πραγματοποιεί αξιοπρεπέστατη πορεία, την καλύτερη του Αρτέτα στην ομάδα και με τρεις διαδοχικές νίκες σκαρφάλωσε στην 5η θέση. Δεν αποτελούν έκπληξη τα αποτελέσματά της, αλλά η διάρκεια, η σταθερότητα και η αμυντική της παρουσία σε αυτό το διάστημα.

[jsPlayerStat id =”249084″ event=”3″ quantity=”5″ photo=”1″ teamname=”1″ display_name =”1″ display_player_name =”2″]

Οσο για τις άλλες δυο μεγάλες του πρωταθλήματος, η Γιουνάιτεντ ψάχνει να βρει τη χαμένη της ταυτότητα, ίσως και… προπονητή! Με δυο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες στις πρώτες 11 στροφές η ομάδα… χάνει από νωρίς τον στόχο του τίτλου, με τον Σόλσκιερ να μην πείθει και την άμυνα να προκαλεί… πονοκεφάλους. Η Μάντσεστερ είναι χωρίς clean sheet στα 14 τελευταία εντός έδρας σε όλες τις διοργανώσεις και μόνο το… 1959 είχε χειρότερο σερί! Οσο για τον Νορβηγό προπονητή, είναι υπεύθυνος για το 21% των εντός έδρας ηττών στην Premier League κι όμως ακόμα είναι στον πάγκο. Οσο για τον Κριστιάνο Ρονάλντο; Ενας σταρ δε φέρνει την άνοιξη…

Η Τότεναμ αποφάσισε να βάλει τέλος σε ρίσκα κι επιλογές χωρίς εγγυημένο αποτέλεσμα, μιας και τη θέση του Νούνο Σάντο πήρε ο Αντόνιο Κόντε. Προλαβαίνει να καλύψει τη διαφορά με την κορυφή; Πολύ δύσκολο, όμως οι Λονδρέζοι με τον Ιταλό στον πάγκο θα δώσουν μάχη για  την τετράδα. Στο πρώτο τεστ του Ιταλού η Τότεναμ δεν έχασε κόντρα στην Εβερτον, όμως δεν έκανε και σουτ εντός στόχου!

[jsStandings id =”249084″ place =”8″ columns =”played_chk;win_chk;draw_chk;lost_chk;gd_chk;point_chk” display_name =”1″ display_legend =”1″]

Μπάγερν για το… 10 σερί πρωτάθλημα

Ψάξτε τη δεύτερη; Η Bundesliga έχει μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, κι αυτο δεν είναι άλλο από τη Μπάγερν Μονάχου. Οι Βαυαροί με εννέα διαδοχικά πρωταθλήματα δείχνουν και φέτος πως είναι η πιο σταθερή ομάδα. Με μόλις δυο απώλειες σε 11 στροφές κι έχοντας την κορυφαία επίθεση αποδεικνύουν πως η αλλαγή προπονητή δεν τους επηρέασε. Η ομάδα του Νάγκελσμαν μετά την εντός έδρας ήττα από την Άιντραχτ απάντησε με τέσσερις σερί νίκες, όπου πέτυχε 16 γκολ! Έφτασε τα 100 τέρματα στο 2021 και θέλει ακόμα δυο, για να ξεπεράσει το στοιχειωμένο ρεκόρ της Κολωνίας.

Υπάρχουν ανταγωνιστές; Το σερί των πέντε νικών της Ντόρτμουντ σταμάτησε στη Λειψία και οι Βεστφαλοί έμειναν στο -4 από την κορυφή. Ο δεύτερος σκόρερ της Bundesliga, Έρλινγκ Χάαλαντ θα επιστρέψει μάλλον τη νέα χρονιά και η Ντόρτμουντ έχασε τον ηγέτη της, αλλά και μια μηχανή παραγωγής γκολ! Με σύμμαχο την εκπληκτική της άμυνα (η κορυφαία στη σεζόν με 9 γκολ παθητικό) και την αποτελεσματική της επίθεση, η Φράιμπουργκ φιγουράρει στην 3η θέση και κάνει όνειρα γι’ αστέρια. Εβαλε δύσκολα στους Βαυαρούς, ηττήθηκε στις λεπτομέρειες και απέδειξε πως είναι έτοιμη για την υπέρβαση. Σε open play μετρά 81 σουτ, απολογισμός από τους χειρότερους στην κατηγορία, ωστόσο αποδεικνύεται ικανή να σκοράρει. Η Βόλφσμπουργκ τα βρήκε δύσκολα με την παρουσία και στο Champions League, ωστόσο βρίσκει πατήματα. Ούτε λόγος να γίνεται για τίτλο, αλλά θα δώσει μάχη για την τετράδα. Νικήτρια η Φράιμπουργκ στην Bundesliga χωρίς τη Μπάγερν στο 19.50.

Η Λειψία πραγματοποιεί ένα από τα χειρότερα ξεκινήματα των τελευταίων ετών και μαζί με τη Λεβερκούζεν συγκατοικούν στην 6η θέση. Ωστόσο, οι «Ταύροι» έχουν το ρόστερ για την αντεπίθεση, κι αν βρουν τις επιθετικές λύσεις τότε δύσκολα θα χάσουν το εισιτήριο για το επόμενο Champions League.

[jsStandings id =”249087″ place =”8″ columns =”played_chk;win_chk;draw_chk;lost_chk;gd_chk;point_chk” display_name =”1″ display_legend =”1″]

 

Image


Μίλαν και Νάπολι, αήττητες στη μάχη του τίτλου

Πρωτάθλημα για δυο στη Serie A; Μίλαν και Νάπολι είναι στην κορυφή, αλλά και οι μοναδικές αήττητες ομάδες στα  big-5 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Με δέκα νίκες και δυο ισοπαλίες, Ροσονέρι και Παρτενοπέι οδηγούν την κούρσα του τίτλου, βρίσκονται στο +7 από την Ίντερ κι έχουν διψήφια διαφορά από τους υπόλοιπους. Η Μίλαν του Πιόλι με εκρηκτικά διαστήματα, σταθερότητα, αλλά και συνέπεια πραγματοποιεί το καλύτερο ξεκίνημα των τελευταίων δεκαετιών (πρώτη φορά 32 βαθμούς με το σύστημα των τριών βαθμών). Η Νάπολι τα κάνει όλα… τέλεια, σπάει τα ρεκόρ, πραγματοποιεί σούπερ πορεία και δείχνει πως μπορεί να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου.

Η Νάπολι περνάει περίπου το 70% του χρόνου στην περιοχή του αντιπάλου και ο Βίκτορ Οσιμέν είναι η… αιτία που έρχονται πιο εύκολα τα γκολ. Βέβαια, η άμυνα της ομάδας του Σπαλέτι τσακίζει κόκαλα, έχει δεχθεί μόλις τέσσερα γκολ στην κορυφαία αμυντική συγκομιδή που είδε ομάδα της Serie A  τα τελευταία χρόνια. Να κατακτήσει τον τίτλο της Serie A η Νάπολι τιμάται στο 2.70.

Το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η Ίντερ αποτελεί και ανασταλτικό παράγοντα στη μάχη για το πρωτάθλημα. Πέρσι, έσπασε την κυριαρχία της Γιουβέντους κι επέστρεψε έπειτα από μια δεκαετία στην κορυφή. Η απώλεια των Κόντε, Λουκάκου και Χακίμι έχει… συνέπειες, μιας και οι νερατζούρι έχουν χάσει την ισορροπία τους. Ο «τσαμπουκάς» των Νερατζούρι δεν υπάρχει σε πολλά ματς, με την ομάδα να μετρά ήδη τέσσερις ισοπαλίες και μια ήττα.

Η Ρόμα του Μουρίνιο βγάζει νευρικότητα, παρουσιάζει πολλά κενά και η επίθεσή της δεν καταφέρνει να βρει λύσεις. Το ονειρικό ξεκίνημα έχει δώσει τη θέση του στις… γκέλες, με τους Τζιαλορόσι να έχει τέσσερις απώλειες στην τελευταία πεντάδα αγώνων. Δύσκολες μέρες για τον Special One, ακόμα πιο δύσκολες όμως για τη Γιουβέντους. Η «Μεγάλη Κυρία»  κάνει το χειρότερο ξεκίνημα της δεκαετίας με τέσσερις ήττες και τρεις ισοπαλίες που την έχουν φέρει από τον Νοέμβριο… εκτός διεκδίκησης τίτλου. Προβληματική στην ανάπτυξη, χωρίς λύσεις και παίκτες που δε βγάζουν ενθουσιασμό. Η Αταλάντα μπορεί να μην έχει την τρομακτική επίθεση των τελευταίων ετών, ωστόσο η εμπειρία της και ο κορμός της αποτελούν πυλώνες εμπιστοσύνης στο στόχο της τετράδας. Λάτσιο και Φιορεντίνα θα επιδιώξουν να κάνουν άλμα στο όνειρο, όμως πόσο κακή μπορεί να συνεχίσει να είναι η Γιουβέντους;

[jsStandings id =”249102″ place =”8″ columns =”played_chk;win_chk;draw_chk;lost_chk;gd_chk;point_chk” display_name =”1″ display_legend =”1″]

LaLiga με εκπλήξεις και Μπάρτσα σε κρίση!

Η σεζόν χωρίς Μέσι και Σέρχιο Ράμος βρίσκει τη LaLiga σε μια… ιδιαίτερη κατάσταση. Εκπλήξεις, γκέλες, απογοητεύσεις και δυο ομάδες ικανές να μπουν σφήνα! Η αθόρυβη και σκληροτράχηλη Σοσιεδάδ του Οϊαρθάμπαλ είναι στην κορυφή, έστω και με ματς περισσότερο. Ομάδα που ξέρει να παίρνει… επαγγελματικές νίκες και φυσικά να εκμεταλλεύεται τς απώλειες των ανταγωνιστών. Η Σεβίλλη ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής και με ματς λιγότερο. Μπορεί εκτός συνόρων να μην πείθει, όμως εντός δείχνει ικανή να γράψει ιστορία. Τρομερή άμυνα, ξέρει να εγκλωβίζει τους αντιπάλους, έστω κι αν επιθετικά δεν κάνει τη διαφορά. Να κατακτήσει η Σεβίλλη τον τίτλο προσφέρεται στο 7.00.

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι σε καλύτερη μοίρα από Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο, είναι σούπερ αποτελεσματική στην επίθεση, αλλά δεν έχει άμυνα ικανή να υπερασπιστεί το αποτέλεσμα. Ο Μπενζεμά είναι ο ηγέτης της, πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα και ο παίκτης που κουβαλά το βάρος της νέας εποχής.

Την ίδια ώρα η Μπαρτσελόνα πραγματοποιεί το χειρότερο ξεκίνημα της σύγχρονης ιστορίας της. Περισσότερες ισοπαλίες (5) από νίκες (4), έχει ήδη τρεις ήττες, αλλά και μια αλλαγή προπονητή. Ο Κούμαν έφυγε, πήρε μαζί τις εμμονές του και ο Τσάβι καλείται να χτίσει πάνω στον ενθουσιασμό, αλλά και το ταλέντο που υπάρχει. Ωστόσο, το ρόστερ δεν είναι μεγάλο, η εμπειρία απουσιάζει κι ένας εκ των κορυφαίων Ισπανών παικτών, αλλά και θρύλος της ομάδας καλείται να την βάλει τουλάχιστον στην τετράδα.

Image

Η Ατλέτικο του Τσόλο Σιμεόνε μπήκε στη σεζόν πανέτοιμη να υπερασπιστεί τον τίτλο, να χτίσει σερί και η κατάσταση των Ρεάλ, Μπαρτσελόνα ήταν σύμμαχος. Ωστόσο, η πίεση τη λύγισε, το ποδόσφαιρό της παραμένει μη ελκυστικό, έχοντας ήδη τις περισσότερες ισοπαλίες ανάμεσα στους ανταγωνιστές του τίτλου! Υπάρχει και μια έκπληξη στο πρώην… ακριβοθώρητο πρωτάθλημα, η Ράγιο! Με τον Φαλκάο μπροστάρη είναι ήδη στην εξάδα, παίζει ελεύθερα, δε φοβάται τα δύσκολα ματς και απομένει να δούμε αν βρει σταθερότητα.

[jsStandings id =”249096″ place =”8″ columns =”played_chk;win_chk;draw_chk;lost_chk;gd_chk;point_chk” display_name =”1″ display_legend =”1″]

Χαλαρά η Παρί Σεν Ζερμέν και χωρίς τα γκολ του Μέσι

Η Παρί Σεν Ζερμέν των Μέσι, Νεϊμάρ, Μπαπέ, Βαϊνάλντουμ κάνει το δικό της πάρτι στη Ligue 1, έστω κι αν ο Αργεντινός σούπερ σταρ δεν έχει βρει ακόμα δίχτυα. Η ομάδα του Ποτσετίνο είδε το αήττητο να χάνεται από τη Ρεν, όμως βαδίζει σταθερά στην επιστροφή της στους τίτλους. Αλλωστε, έπειτα από 13 στροφές φαίνεται πως δεν υπάρχει αντίπαλος για να σταθεί εμπόδιο. Η περσινή πρωταθλήτρια Λιλ έχει εγκλωβιστεί ανάμεσα σε πρωτάθλημα κι Ευρώπη, η Λυών πραγματοποιεί το γνωστό κακό ξεκίνημα, ενώ η Μαρσέιγ δεν έχει το ρόστερ για την υπέρβαση.

Ετσι, η Λανς παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο, εκμεταλλεύθηκε τα λάθη των αντιπάλων και φιγουράρει στη 2η θέση. Μπορεί να μην είναι σε θέση να γράψει ιστορία όπως το 2002 με την κατάκτηση του τίτλου, ωστόσο ξεδιπλώνει αρετές ικανές να την κρατήσουν στην τετράδα. Mε τον Ζονατάν Κλάους να μοιράζει και να σηκώνει στις πλάτες του την ομάδα, κάτι καλό μπορεί να γίνει στο Félix Bollaert! Στην τετράδα βρίσκεται και η Νις. Η ομάδα του Γκαλτιέ έχει ένα εξαιρετικό ρόστερ, γεμάτο εμπειρία, ενθουσιασμό και διάθεση να αγγίξει τ’ αστέρια.

[jsStandings id =”249093″ place =”8″ columns =”played_chk;win_chk;draw_chk;lost_chk;gd_chk;point_chk” display_name =”1″ display_legend =”1″]

Σχολιάστε

X