Ζενίτ - Ολυμπιακός: Με σούπερ άμυνα στην Αγία Πετρούπολη!

Ζενίτ – Ολυμπιακός: Με σούπερ άμυνα στην Αγία Πετρούπολη!

Έπειτα από ένα κακό πρώτο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός έπαιξε εξαιρετικό μπάσκετ, διέλυσε με 86-65 τη Μονακό και βρέθηκε στη 2η θέση της βαθμολογίας. Ναι, ένα βήμα πίσω από την πρωτοπόρο Αρμάνι, ισόβαθμος με την ακριβοθώρητη Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ, δύο σκαλιά πιο ψηλά από την ΤΣΣΚΑ και μακριά από την πρωταθλήτρια Εφές. Ο Ολυμπιακός δέχθηκε 29 πόντους στα πρώτα 11 λεπτά με 10/18 σουτ και μόλις 36 στο υπόλοιπο ματς με 14/49 προσπάθειες. Έτσι, απέδειξε πως βρίσκεται σε εξαιρετικό μομέντουμ. Πόσο καλύτερη, μπορεί να γίνει η –ήδη δεύτερη στην EuroLeague- άμυνα μέγγενη των Πειραιωτών; Αν συνεχίσει έτσι, τότε θα έχει βρει κι άλλες απαντήσεις στο δύσκολο δίμηνο που ακολουθεί με πέντε εκτός έδρας ματς σε έξι αγωνιστικές.

Ατελείωτο στοίχημα στη Euroleague με αμέτρητα ειδικά!

Αρχίζουν τα… πιο δύσκολα

Στις πρώτες οχτώ στροφές, ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε τις Μπάρτσα, Ρεάλ, ΤΣΣΚΑ και Φενέρ, ενώ δεν είχε ούτε ένα «βατό» παιχνίδι μακριά από τον Πειραιά. Δεν ήταν και το πιο εύκολο πρόγραμμα. Στις επόμενες 12 μέρες θα δοκιμαστεί στην Κωνσταντινούπολη (απέναντι στην Εφές) και στην Αγία Πετρούπολη (κόντρα στη Ζενίτ), κι εκεί θα πρέπει να αποδείξει πως μπορεί και χωρίς τον έκτο παίκτη.

Η Ζενίτ (5-3) έχει νικήσει στα δύο τελευταία της παιχνίδια και στόχος της να αξιοποιήσει το μομέντουμ με ηγέτη τον Τζόρνταν Λόιντ που έχει μέσο όρο 12.9 πόντων. Δίπλα του και οι Μπίλι Μπάρον με 10.6 πόντους μέσο όρο και Τζόρνταν Μάικι με 8.1 μέσο όρο πόντων και 4.8 μέσο όρο ριμπάουντ. Αγριεμένη η ομάδα της Ρωσίας, παίζει καλό μπάσκετ, έχει ρυθμό που πολλές φορές «εγκλωβίζει» τον αντίπαλο. Έτσι, ο βαθμός δυσκολίας είναι αρκετά μεγάλος για την ομάδα του Μπαρτζώκα.

Ο Ολυμπιακός έχει νικηφόρο σερί τριών αγώνων και θέλει την πρώτη του εκτός έδρας νίκη. Ο Ντόρσεϊ είναι μπροστάρης με 13.9 πόντους μέσο όρο και τον ακολουθούν οι Σάσα Βεζένκοβ με 11 πόντους μ.ο. και Κώστας Σλούκας με 10.5 πόντους. Απέναντί τους οι Πειραιώτες θα βρουν και τον Μιντάουγκας Κουζμίνσκας  (2019-2020).

Λόιντ εναντίον Ντόρσεϊ

Οι δύο μεγάλοι σκόρερ των δύο ομάδων θα έρθουν αντιμέτωποι. Ο Τζόρνταν Λόιντ είναι πρώτος σκόρερ στη Ζενίτ με 12.9 μέσο όρο πόντων. Μπροστάρης της Ζενίτ, σουτάρει με 62.8% στα δίποντα και με 90.5% στις βολές. Επίσης έχει μέσο όρο ριμπάουντ στα 3.3. ανά ματς και 3.9 ασίστ ανά αγώνα.

Ο Λόιντ θα τα χρειαστεί όλα αυτά τα στοιχεία απέναντι στον πρώτο σκόρερ του Ολυμπιακού. Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ έχει την καλύτερη επίδοση της καριέρας του στο σκοράρισμα με 13.9 μέσο όρο πόντων. Έχει σκοράρει διψήφιο αριθμό πόντων στα τελευταία έξι ματς της ομάδας και προέρχεται από ματσάρα κόντρα στη Μονακό με 18 πόντους, 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Τόσο ο Ολυμπιακός όσο και η Ζενίτ θέλουν να ελέγχουν το τέμπο του αγώνα και αυτό θα είναι το πιο μεγάλο κλειδί. Ο Νάπιερ παραμένει εκτός οπότε το βάρος πέφτει πάνω σε Φράνκαμπ, Λόιντ και Μπάρον. Η Ζενίτ έχει 53.2% στα δίποντα και θα χρειαστεί ξανά αυτή την αποτελεσματικότητα, απέναντι σε μια από τις κορυφαίες άμυνες της διοργάνωσης. Οι Μάικι και Γκουντάιτις θα πρέπει να αντέξουν στο παχνίδι των Φολ και Ζαν – Σαρλ και αυτός θα είναι ένας ακόμα κομβικός τομέας.

Όλες οι αποδόσεις Euroleague εδώ!

Ο Ολυμπιακός περιορίζει τους αντιπάλους του μόλις στο 70.8 πόντους ανά ματς και σε ένα ποσοστό 48.4% στα δίποντα και 27.2% στα τρίποντα. Εξαιρετική περιφερειακή άμυνα που έφεραν σε αδιέξοδο σχεδόν όλες τις ομάδες με τις οποίες αγωνίστηκε φέτος.  Στην επίθεση οι Σλούκας και Γούοκαπ θα επιδιώξουν να βοηθήσουν σημαντικά τους Ντόρσεϊ και Βενέζκοβ. Το σύνολο του Μπαρτζώκα είναι πρώτο στα αμυντικά ριμπάουντ στη διοργάνωση με 25.9 κατά μέσο όρο και το ματς αναμένεται έντονο απέναντι σε μια αθλητική ομάδα με εξαιρετική φυσική κατάσταση.

Ολυμπιακός vs Ζενίτ, η παράδοση

Η Ζενίτ και ο Ολυμπιακός έχουν από δυο νίκες στα μεταξύ τους ματς. Οι Πειραιώτες έχουν νικήσει δυο φορές πέρυσι στη EuroLeague τη Ζενίτ.

Σεζόν Φάση Αποτέλεσμα
2020-21 Regular Season Ολυμπιακός – Ζενίτ 75-61
2020-21 Regular Season Ζενίτ – Ολυμπιακός 66-75
2019-20 Regular Season Ζενίτ – Ολυμπιακός 91-87
2019-20 Regular Season Ολυμπιακός – Ζενίτ 68-77

 

 

Σχολιάστε

X