«Διαβολοβδομάδα» στη EuroLeague με εντός έδρας ματς για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό!

«Διαβολοβδομάδα» στη EuroLeague με εντός έδρας ματς για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό!

Επιστροφή ξανά στη… διαβολοβδομάδα και η ΕuroLeague στρέφει πάνω της όλα τα φώτα. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός δεν έχουν ταξίδια, αφού υποδέχονται και στις δυο αγωνιστικές τους αντιπάλους τους. Οι νίκες είναι μονόδρομος για να βελτιώσουν περισσότερο το ρεκόρ τους και να κυνηγήσουν με περισσότερα εφόδια το μεγάλο στόχο της οκτάδας.

Τον χορό… ανοίγει ο Ολυμπιακός, που περιμένει την Άλμπα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, σε μια προσπάθεια να επιστρέψει στις νίκες και κυρίως να προασπίσει το γήπεδό του, το οποίο φέτος έχει μετατραπεί σε… κάστρο! Αν μάλιστα καταφέρει να κάνει το 2/2, πρώτα με τη γερμανική ομάδα και εν συνεχεία με τη Φενέρμπαχτσε την Παρασκευή, τότε θα ολοκληρώσει τον Οκτώβριο των 11 αγώνων σε πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο! Κυρίως όμως, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα παράγει καλό μπάσκετ, παίζει άμυνα που τσακίζει κόκκαλα και έχει εκρηκτικά διαστήματα κάνουν τους οπαδούς του να ονειρεύονται την επιστροφή στην οκτάδα! Πολλώ δε μάλλον, όταν οι δύο ήττες ως τώρα ήρθαν σε Βαρκελώνη και Μόσχα σε αναμετρήσεις που κρίθηκαν στις λεπτομέρειες! .

Ατελείωτο στοίχημα στη Euroleague με αμέτρητα ειδικά!

Οι Πειραιώτες σημειώνουν 76,2 πόντους ανά παιχνίδι, ωστόσο με 68,2 πόντους παθητικό, διαθέτουν τη 2η καλύτερη άμυνα της κανονικής περιόδου, πίσω μόνο από την Μπαρτσελόνα (67,2)! Εξαιρετική η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα στην περιφερειακή άμυνα, καθώς έβαλε πολύ δύσκολα σε Μπασκόνια, Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Ζαλγκίρις (εκτός από το 1ο δεκάλεπτο). Ο Ολυμπιακός είναι 1ος στα κοψίματα (3,8), 4ος στα ριμπάουντ (36,8), μοιράζει 14,5 ασίστ ανά παιχνίδι και σουτάρει στα δίποντα με ποσοστό 53.5 %, νούμερα που αποδεικνύουν τη δυναμική του στο πρώτο κομμάτι της σεζόν! Πλήγμα ενόψει της διαβολοβδομάδας ο τραυματισμός του Κώστα Παπανικολάου, ο οποίος είναι εξαιρετικά αμφίβολος για τα δυο ματς. Να κερδίσει ο Ολυμπιακός την Αλμπα (-10.5) προσφέρεται στο 1.90. 

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει μπει ιδανικά στη διοργάνωση, μετρά μόλις νίκη, αν και υπάρχουν παιχνίδια στα οποία πάλεψε, όπως αυτά εκτός έδρας, κόντρα σε Μπασκόνια και Μακάμπι Τελ Αβίβ. Το σύνολο του Δημήτρη Πρίφτη δεν είναι ακόμα ομάδα δεμένη, εμφανίζοντας προβλήματα χημείας, ενώ «χωλαίνει» και στη δημιουργία. Παράλληλα, παραμένει η ομάδα με τη χειρότερη αμυντική επίδοση στη λίγκα, επιτρέποντας 81,6 πόντους ανά παιχνίδι. Στα θετικά, το γεγονός ότι σπάνια παρατά την προσπάθεια, ακόμα κι όταν τα ματς μοιάζει να ξεφεύγουν ολοκληρωτικά από τα χέρια του. Πλην του γενικότερου προβλήματος στη δημιουργία, ο Πρωταθλητής Ελλάδας μοιάζει μονοδιάστατος στο παιχνίδι του, με την μπάλα να περνά από ελάχιστα έως καθόλου από τα χέρια των ψηλών και ιδιαίτερα του Γιώργου Παπαγιάννη, που τροφοδοτείται… πλημμελώς!

Απόδειξη του προβλήματος στο επιθετικό παιχνίδι, συνιστά και το γεγονός ότι εκτελεί 24,4 τρίποντα ανά παιχνίδι, ευστοχώντας μόλις στο 36%! Το βράδυ της Τρίτης θα υποδεχθεί την Εφές Αναντολού, η οποία έχει το ίδιο ρεκόρ με τους «πράσινους» (1-4), με την Πρωταθλήτρια Ευρώπης να ταξιδεύει στην Αθήνα, χωρίς κανένα περιθώριο απώλειας, αλλά και με το απουσιόλογιο «γεμάτο», αφού στην Κωνσταντινούπολη έμεινε ο υπερπολύτιμος, Βασίλιε Μίτσιτς!  Να κερδίσει ο Παναθηναϊκός την Εφές προσφέρεται στο 2.55. 

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής

26/10/2021
Μονακό – Ερυθρός Αστέρας
Φενέρμπαχτσε – Μπαρτσελόνα
Ολυμπιακός – Αλμπα Βερολίνου
Μακάμπι – Ζαλγκίρις
Μπάγερν – Αρμάνι Μιλάνο

27/10/2021
Ούνιξ Καζάν – Μπασκόνια
Ζενίτ – Ρεάλ Μαδρίτης
Παναθηναϊκός – Αναντόλου Εφές
Βιλερμπάν – ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής

28/10/2021
Αλμπα Βερολίνου – Μπάγερν
Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε
Μακάμπι Τελ Αβίβ – Μπαρτσελόνα
Αρμάνι Μιλάνο – Ερυθρός Αστέρας

29/10/2021
Ούνιξ Καζάν – Ρεάλ Μαδρίτης
Ζενίτ – Μπασκόνια
Αναντόλου Εφές – Ζαλγκίρις Κάουνας
Παναθηναϊκός – Βιλερμπάν
Μονακό – ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Όλες οι αποδόσεις Euroleague εδώ!

Η Βαθμολογία σε 5 αγώνες

  1. Μπαρτσελόνα 5-0
  2. Αρμάνι Μιλάνο 5-0
  3. Ρεάλ Μαδρίτης 4-1
  4. ΤΣΣΚΑ Μόσχας 4-1
  5. Ολυμπιακός 3-2
  6. Βιλερμπάν 3-2
  7. Μακάμπι Τελ Αβίβ 3-2
  8. Μπασκόνια 3-2
  9. Ζενίτ 3-2
  10. Φενέρμπαχτσε 2-3
  11. Ερυθρός Αστέρας 2-3
  12. Μονακό 2-3
  13. Αλμπα Βερολίνου 2-3
  14. Μπάγερν 1-4
  15. Εφές Αναντολού 1-4
  16. Παναθηναϊκός 1-4
  17. Ούνιξ Καζάν 1-4
  18. Ζαλγκίρις Κάουνας 0-5

Σχολιάστε

X