Ελλάδα - Σουηδία: Ματς δίχως αύριο κόντρα στους Σκανδιναβούς!

Ελλάδα – Σουηδία: Ματς δίχως αύριο κόντρα στους Σκανδιναβούς!

H Eλλάδα υποδέχεται τη Σουηδία στο ΟΑΚΑ (21.45) σε ματς χωρίς… αύριο, αφού μόνο με νίκη θα παραμείνει δυνατά στη μάχη για μια θέση στο Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ.

Μόνο νίκη στον… τελικό η Ελλάδα

Aκόμα μια κακή εμφάνιση, ακόμα ένα ματς χωρίς νίκη για την Ελλάδα, η οποία αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 στην Πρίστινα με το Κόσοβο. Με buzzer beater ημιχρόνου χάρη στο τελείωμα του Δουβίκα πήρε το προβάδισμα. Ωστόσο, δεν μπόρεσε να βρει ποτέ δεύτερο γκολ και το πλήρωσε ακριβώς με το ίδιο νόμισμα, αφού στο 92’ ισοφαρίστηκε σε 1-1. Με τρεις ισοπαλίες σε ισάριθμες αγωνιστικές, οι δυο εκ των οποίων είναι κόντρα σε Γεωργία και Κόσοβο δεν μπορεί να ζητήσει πολλά. «Ήταν δύσκολο για να πάμε απευθείας στο Μουντιάλ. Γίνεται ακόμα πιο δύσκολο. Υπάρχουν ακόμα αγώνες να δώσουμε και έχουμε δύσκολο αγώνα με τη Σουηδία. Πρέπει να ανακάμψουμε.

Μέχρι τώρα είχαμε τρεις ισοπαλίες και με ισοπαλίες μόνο δεν μπορείς να πας μακριά. Πιστεύω πως έχουμε ποιότητα. Η διαδικασία δεν σταματά. Ελπίζω να να δείξουμε ότι μπορούμε να παίξουμε καλά απέναντι σε μια δυνατή ομάδα και να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα», τόνισε ο Φαν’τ Σχιπ και το μέλλον του στον πάγκο γίνεται ολοένα και δυσκολότερο. Αλλωστε, αν η Ελλάδα δεν κερδίσει απόψε τη Σουηδία, τότε θα θέλει… θαύμα για την πρόκριση στο Μουντιάλ. Ο αγώνας με τους Σκανδιναβούς θα είναι ο 7ος στην ιστορία μεταξύ των δύο ομάδων. Στους προηγούμενους έξι, η Εθνική έχει νικήσεις τους δύο, η Σουηδία τον έναν και τρία παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα.

Στατιστικά που δείχνουν… πρόβλημα!
Η Ελλάδα είναι η χειρότερη ομάδα σε σουτ στον στόχο σε όλη την Ευρώπη, καθώς έπειτα από τρία παιχνίδια έχει μόλις 4 σουτ εντός εστίας (τα 3 έγιναν γκολ). Πέντε έχει το Σαν Μαρίνο και το Λιχτενστάιν (με δύο ματς παραπάνω). Σε τρία ματς η εθνική έχει 11 τελικές προσπάθειες, ενώ μετρά μόλις επτά κερδισμένα κόρνερ. Επιστρέφει ο Ζέκα (χαφ), πρόβλημα της τελευταίας στιγμής προέκυψε με ενοχλήσεις που ανάγκασαν τον Γιαννούλη (αρ. μπακ) να αποχωρήσει. Ο Βλαχοδήμος αναμένεται να είναι κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα η τετράδα θα αποτελείται από τους Ανδρούτσο, Μαυροπάνο, Τζαβέλλα, Τσιμίκα. Στα χαφ θα ξεκινήσει ο Ζέκα δίπλα στον Μπουχαλάκη. Στην μεσοεπιθετική τριάδα θα είναι οι Μπακασέτας, Τζόλης και ο Γιαννούλης ή ένας εκ των Κούτρη, Βρουσάι και στην κορυφή της επίθεσης θα βρεθεί ο Παυλίδης.

Σε εξαιρετική κατάσταση η Σουηδία

Η Ισπανία προηγήθηκε με τον Σολέρ, αλλά η Σουηδία έφτασε στην ανατροπή, την τρίτη της νίκη (2-1) σε ισάριθμα παιχνίδια και την κορυφή (με ματς περισσότερο από τη Ρόχα) του δευτέρου ομίλου προκριματικών του Μουντιάλ 2022, βάζοντας δύσκολα στην Ελλάδα. Eτσι, μπήκε τέλος στο αήττητο 28 ετών των Ιβήρων. Η Σουηδία έχει 3 νίκες σε ισάριθμα ματς και βρίσκεται στην κορυφή του Ομίλου, θέτοντας σοβαρή υποψηφιότητα για την πρωτιά. Την Κυριακή, σε φιλικό αγώνα στη Στοκχόλμη με το Ουζμπεκιστάν, επικράτησε με 2-1. Μάλιστα, ντεμπούτο έκανε ο Ντάνιελ Σούντγκρεν (Αρης), ο οποίος τα πήγε πολύ καλά. Τραυματίστηκε στο ματς με την Ισπανία ο μέσος της Σαμπντόρια, Αλμπιν Εκνταλ και θα απουσιάσει. Τη θέση του στο κέντρο αναμένεται να πάρει ο Ματίας Σβάνμπεργκ. Μέσα ο αμυντικός της Ντάλιαν, Μάρκους Ντάνιελσον. Ο Ολσεν θα είναι κάτω από τα δοκάρια, Κραφτ, Λίντελοφ, Χελάντερ και Αουγκούστινσον στην άμυνα, στο θα βρίσκονται οι Κλάεσον, Ολσον, Καγιούστ, Φόρσμπεργκ και επιθετικό δίδυμο Κουλουσέφσκι και Ισάκ.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Ισπανία 5 (11-5) 10
2. Σουηδία 3 (6-1) 9
3. Κόσοβο 4 (3-7) 4
4. Ελλάδα 3 (3-3) 3
5. Γεωργία 5 (2-9) 1

Επόμενη αγωνιστική 9/10
Γεωργία – Ελλάδα
Σουηδία – Κόσοβο

Σχολιάστε

X