EURO: Nικητές και χαμένοι της αναβολής!

EURO: Nικητές και χαμένοι της αναβολής!

Την ώρα που το ποδόσφαιρο σε επίπεδο συλλόγων εξελίσσεται διαρκώς το διεθνές ποδόσφαιρο παραμένει σε μία δική του πορεία. Υπάρχουν φορές που είναι σίγουρα πιο… επεισοδιακό και απρόβλεπτο.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Όλες οι αποδόσεις ποδοσφαίρου Euro 2020 εδώ!

Τα μεγάλα τουρνουά γενικά έχουν το στοιχείο του απρόβλεπτου. Ουσιαστικά είναι μία βραδιά που εάν δεν τα καταφέρει μία ομάδα θα περιμένει μετά για καιρό για την εξιλέωσή της. Οι τραυματισμοί σε κομβικά σημεία μετατρέπονται σε… κρίσεις. Μπορεί ένας παίκτης να είναι στο peak του, στην αγωνιστική του κορύφωση και από μία στιγμή τραυματισμού να χάσουν τα πάντα. Όπως το να χάσει κανείς τη θέση του στη Βραζιλία του 2014 από τον Τζο.

Κάθε στιγμή μετράει. Ένα Euro 2020 που γίνεται μετά από μία δύσκολη χρονιά πανδημίας με τους παίκτες ήδη ‘φορτωμένους’ με πίεση και πολλούς αγώνες. Το ευρωπαϊκό αυτό τουρνουά θα είναι πολύ διαφορετικό από εκείνο που αναμενόταν να γίνει πέρυσι. Και αυτό δεν θα είναι μόνο από τα μισογεμάτα γήπεδα και τον επαναπρογραμματισμό. Οι τραυματισμοί, η φόρμα ενός παίκτη, τα νέα ταλέντα και τόσοι άλλοι παράγοντες. Παράμετροι ικανές να αλλάξουν τα δεδομένα και τις ισορροπίες.

Οι αλλαγές για τις ομάδες του EURO 2020!

Οι αλλαγές στην Αγγλία και γενικά στις περισσότερες Εθνικές που θα επιδιώξουν να λάμψουν στο Euro θα παίξουν τον ρόλο τους. Ίσως η Αγγλία να είναι η χώρα που θα επωφεληθεί περισσότερο από την περσινή ματαίωση της διοργάνωσης.

Προφανώς και λόγω Χάρι Κέιν. Του σημαντικότερου παίκτη του Σάουθγκεϊτ ο οποίος έναν χρόνο πριν είχε τραυματισμό και προσπαθούσε με όλες τις δυνάμεις του να επανέλθει. Το 2021 ο Κέιν θα ηγηθεί της επίθεσης των Άγγλων. Ο Ράσφορντ που είχε πρόβλημα με τη μέση του επανήλθε επίσης.

Οι Μάουντ, Σο, Λίνγκαρντ και Κάλβερτ-Λέγουιν είχαν όλοι εντυπωσιακές σεζόν. Ο Σάουθγκεϊτ θα έχει έτσι αρκετές λύσεις. Η καριέρα του Στόουνς αναγεννήθηκε και αυτό μπορεί να βοηθήσει αμυντικά. Ο τεχνικός των Άγγλων έχει επίσης μία καλή φουρνιά νέων παικτών. Ο Φόντεν και επίσης οι Μπέλινγκχαμ, Γκρίνγουντ, Τζέιμς και Σάκα που έκαναν αίσθηση. Το 2020 ήταν… νωρίς για εκείνους όμως το 2021 θα βοηθήσουν.

Η ίδια λογική ισχύει φυσικά και για άλλους ταλαντούχους παίκτες στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Όπως ο Πέδρι που έπαιζε Β’ κατηγορία με τη Λα Πάλμας 12 μήνες πριν και τώρα μετά από μία σπουδαία σεζόν στη Μπαρτσελόνα είναι στην Ισπανία του Λουίς Ενρίκε. Ο Ολλανδός Ράιαν Γκραβενμπερτς, ο Βέλγος Ζερεμί Ντοκού και ο Πορτογάλος Νούνο Μέντες είναι επίσης εξαιρετικές περιπτώσεις.

Μεγάλο ενδιαφέρον σε επίπεδο Εθνικών έχουν και οι Γερμανία και Ιταλία. Ο Λεβ τα τελευταία χρόνια είχε αρχίσει να αφήνει πίσω την παλιά… φρουρά και να δίνει ευκαιρίες σε νέους παίκτες. Παίκτες όπως ο 18χρονος Τζαμάλ Μουσιάλα της Μπάγερν Μονάχου.

Στην Ιταλία μία από τις τελευταίες κλήσεις ήταν του 21χρονου φορ Τζιάκομο Ρασπαντόρι με τον συμπαίκτη του Μανουέλ Λοκατέλι επίσης να έχει ‘μεγαλώσει’ ποδοσφαιρικά.

Oι παίκτες με ένα… έτος παραπάνω στις πλάτες

Για τους παίκτες βέβαια με περισσότερα χρόνια στην… πλάτη τους είναι μία ακόμα χρονιά. Μία παραπάνω χρονιά που για παίκτες παραπάνω ηλικίας μπορεί να έχει σημασία. Όπως στη Σουηδία με Λάρσον, Λούστιγκ, Γκράνβιστ και Μπεργκ που εάν τους βάλεις όλους μαζί θα είναι σε ηλικία 140 ετών όταν θα αρχίσει το τουρνουά.

Τα πράγματα δεν είναι τόσο σοβαρά στην Πορτογαλία. Όμως ο Σάντος θα έχει μεγάλες απαιτήσεις από τους βετεράνους του. Ο Πέπε είναι 38 και θα χρειαστεί τον Ρούμπεν Ντίας και ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα είναι 36.

Θα είναι δηλαδή κοντά στην ηλικία του 35χρονου ηγέτη των Κροατών, Λούκα Μόντριτς. Ο Ζιρού παραμένει σημαντικός για τη Γαλλία και είναι 34 ετών.

Οι τραυματισμοί ποδοσφαιριστών

Το χειρότερο κομμάτι για έναν παίκτη. Αρκεί να ρωτήσει κανείς τον Φαν Ντάικ και το πως νιώθει. Πέρυσι τέτοια εποχή ήταν στο πιο καλό σημείο της καριέρας του και θα οδηγούσε την Ολλανδία στα ματς του ομίλου στο Άμστερνταμ. Η μόνη παρηγοριά των Ολλανδών είναι πως θα έχουν τον Ντεπάι που θα έχανε το Euro με πρόβλημα στο γόνατο.

Ο Γάλλος φουλ μπακ Μεντί θα είναι μία ακόμα απώλεια της διοργάνωσης. Όπως και ο Ισπανός Φατί παρότι μπορεί να μην επιλεγόταν εν τέλει. Επίσης ας μην ξεχνάμε τον Ράμος, o οποίος δεν είναι έτοιμος για να βρεθεί σε ένα τόσο μεγάλο τουρνουά.

Ευτυχώς όμως υπάρχουν περισσότεροι κερδισμένοι παρά χαμένοι από τους τραυματισμούς. Ο Λιρόι Σανέ ανέκαμψε από τραυματισμό που πέρυσι θα τον άφηνε έξω. Άρα καλά νέα για τη Γερμανία. Η Σκωτία καλωσόρισε πίσω τον Τζον ΜαΓκιν ενώ η Ουαλία μπορεί να υπολογίζει τον Μπρουκς και πιθανώς και τον Άλεν.

Οι φορμαρισμένοι του ΕURO!

Υπάρχει και μία κατηγορία παικτών που τους επηρέασε αυτή η χρονική μετάθεση του Euro. Ένα τρανό παράδειγμα είναι ο Ντιόγκο Ζότα που είχε την πολύ καλή εικόνα στη Λίβερπουλ και τη διατήρησε και σε επίπεδο Εθνικής. Εάν το τουρνουά είχε γίνει πέρυσι τότε θα ήταν στα καλύτερά του. Από την άλλη με έξι γκολ στα τελευταία πέντε ματς ως βασικός με την Πορτογαλία και έχοντας ανακάμψει από έναν πρόσφατο τραυματισμό στο πόδι μπορεί να μπει σε πρώτο πλάνο.

Οι Μπαρέλα (Ιταλία), Ντεμπελέ (Γαλλία), Ντε Γιονγκ (Ολλανδία), Μορένο (Ισπανία) και Γιλμάζ (Τουρκία) πηγαίνουν επίσης σε καλή κατάσταση στο Euro. Στη Γερμανία ο Ρούντιγκερ έναν χρόνο πριν θα ήταν ξεχασμένος αλλά τώρα έκανε πολύ καλή σεζόν και θα είναι πάλι στα πλάνα με Χούμελς και Μίλερ.

Άλλοι είναι λιγότερο τυχεροί. Ο Φαν Ντε Μπέεκ μετακινήθηκε στη Γιουνάιτεντ και αυτό τον… κατέστρεψε από αγωνιστικής πλευράς. Οι Αζάρ (Βέλγιο) και Βαράν (Γαλλία) είχαν αρκετά ζητήματα και με την ετοιμότητά τους και με τραυματισμούς. Και εάν ο Ζότα τα καταφέρει φέτος στην Πορτογαλία μπορεί να είναι σε βάρος του συμπαίκτη του Ζοάο Φέλιξ.

Ο Λαπόρτ από την άλλη μπορεί να δώσει μία έξτρα ώθηση στην Ισπανία του Ενρίκε. Κουράστηκε να περιμένει κλήση στην Εθνική Γαλλίας και επέλεξε την Ισπανία.

Επίσης πέντε χώρες θα πάνε στο Euro 2020 με διαφορετικούς προπονητές από αυτούς που θα είχαν πέρυσι. Η Ολλανδία έχασε τον Κούμαν που πήγε στη Μπαρτσελόνα και θα έχει κόουτς τον Φρανκ Ντε Μπουρ. Ο Ρομπ Πέιτζ ανέλαβε ως υπηρεσιακός στην Ουαλία λόγω νομικών θεμάτων του Γκιγκς. Ο Μπρτζέτσεκ της Πολωνίας και ο Χάπαλ της Σλοβακίας μαζί με τον Χαρέιντε επίσης αποχώρησαν από τις θέσεις τους.

Σχολιάστε

X