Εθνική Ελλάδας: Δύο τελικοί και φύγαμε για EURO 2024! (Poll)

Εθνική Ελλάδας: Δύο τελικοί και φύγαμε για EURO 2024! (Poll)

Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε και η Ελλάδα μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση. Δυο ματς, δυο νίκες και το EURO 2024 θα είναι έτοιμο να την υποδεχθεί. Η ομάδα του Πογέτ μέσω του Νations League έχει μια δεύτερη ευκαιρία να επιστρέψει στις μεγάλες διοργανώσεις.

Η ανθεκτικότητά της, η αποφασιστικότητα της, το πάθος των διεθνών και η παρουσία του Ουρουγουανού είναι στοιχεία που αποτυπώνουν στο χορτάρι το γεγονός πως αυτή η ομάδα δεν «σπάει» στα δύσκολα. Εθνική χάρη στο ομαδικό πνεύμα, τη διάθεση των παικτών να υποστηρίξουν τον συμπαίκτη, την ομαδική κουλτούρα, την επίγνωση και την ταπεινοφροσύνη στέλνει μήνυμα πρόκρισης στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Όλα όμως κρίνονται στο χορτάρι κι εκεί σε πρώτη φάση το Καζακστάν (21/3, 21.45 – Νέα Φιλαδέλφεια) και σε δεύτερη η Γεωργία ή το Λουξεμβούργο (26/3).

bwin – Build A Bet* στα Προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος!

Πως έφτασε η Ελλάδα στο EURO 2024 play-offs;

Τον Ιούνιο του 2022 η Ελλάδα επικρατούσε 2-0 του Κοσόβου στο Πανθεσσαλικό, χάρη στα γκολ των Γιακουμάκη και Μάνταλου. Ήταν η τέταρτη νίκη σε ισάριθμα διαδοχικά ματς κατακτώντας έτσι την πρώτη θέση του 2ου ομίλου της League C στο Nations League.

Η Ελλάδα είχε πετύχει τον πρώτο στόχο που έθεσε επί εποχής Πογέτ και ήταν να τερματίσει πρώτη στον όμιλό της και να πάρει την άνοδο στο League B για το Nations League 2024-2025 που θα συνδεθεί με τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026, το οποίο θα διεξαχθεί σε ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικό. Ηταν και το μαξιλαράκι που αποκτούσε ενόψει του EURO 2024, μιας και στα προκριματικά με Γαλλία και Ολλανδία δεν μπόρεσε να κάνει την υπέρβαση. Μπορεί να πλησίασε το όνειρο της 2ης θέσης, ωστόσο οι λεπτομέρειες και η ποιότητα των Οράνιε άφησε την ομάδα του Πογέτ με τη… δεύτερη ευκαιρία. Πώς όμως ήρθε η πρωτιά;

bwin – Κορυφαίο live στα Προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος!

Η Ελλάδα άνοιξε τον χορό των επιτυχιών με το διπλό στο Μπέλφαστ χάρη στο νικητήριο τέρμα του Μπακασέτα και ακολούθησε ακόμα μια νίκη, αυτή απέναντι στο Κόσοβο εκτός έδρας, με πρωταγωνιστή και πάλι τον αρχηγό της Εθνικής. Η εξαιρετική πορεία συνεχίστηκε με την άνετη εντός έδρας νίκη επί της Κύπρου με 3-0. Μπακασέτας, Λημνιός και Παυλίδης υπέγραψαν τότε την Τρίτη διαδοχική νίκη. Η δεύτερη νίκη επί τους Κοσόβου έδωσε στην Ελλάδα τη δεύτερη ευκαιρία. Η ήττα από την Κύπρο και η νίκη επί της Βορείου Ιρλανδίας έκλεισαν μια εξαιρετικά παρουσία στη φάση του Nations League.

Το Καζακστάν έγραψε ιστορία

Όπως η ομάδα του Γκουστάβο Πογιέτ έτσι και οι Καζάκοι εξασφάλισαν τη δεύτερη ευκαιρία τους για την πρόκριση στο EURO 2024 χάρη στην άνοδο τους από τη League C στη League B του Nations League. Επί της ουσίας αυτή ήταν η πρώτη μεγάλη επιτυχία της εθνικής, η οποία δημιουργήθηκε το 1994, τρία χρόνια μετά την ανεξαρτητοποίηση της χώρας και τη διάλυση της ΕΣΣΔ, ως μέλος της Ομοσπονδίας της Ασίας και το 2002 μετά από σχετικό αίτημα εντάχθηκε στην UEFA.

Οι Καζάκοι ήταν στον 3ο Όμιλο του Nations League και τερμάτισαν στην πρώτη θέση σε γκρουπ με Αζερμπαϊτζάν, Σλοβακία και Λευκορωσία, στο +3 από τους Αζέρους (13-10). Νίκησαν δυο φορές τους Σλοβάκους, αήττητοι κόντρα στους Λευκορώσους, ενώ κόντρα στο Αζερμπαϊτζάν είχαν νίκη στην πρεμιέρα και ήττα στο τελευταίο ματς του ομίλου, όταν όλα είχαν κριθεί.

bwin – Σούπερ αποδόσεις στα Προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος!

Το Καζακστάν βρέθηκε και στα προκριματικά του EURO 2024. Οι Καζάκοι ήταν στον 8ο Όμιλο μαζί με Δανία, Σλοβενία, Φιλανδία, Βόρεια Ιρλανδία, Σαν Μαρίνο και τερμάτισαν στην 3η θέση, ενώ είχαν μαθηματικές ελπίδες πρόκρισης μέχρι και την τελευταία αγωνιστική στο ματς με τη Σλοβενία στη Λιουμπλιάνα. Ηταν και η καλύτερη παρουσία τους σε οποιαδήποτε προκριματική φάση, είτε για EURO , είτε για Παγκόσμιο Κύπελλο. Οι Καζάκοι ολοκλήρωσαν την παρουσία τους στον όμιλο με έξι νίκες και τέσσερις ήττες.  Ο Αντίεφ βασίζεται σε τεράστιο βαθμό σε ποδοσφαιριστές που προέρχονται από το πρωτάθλημα του Καζακστάν. Για την ακρίβεια στο ρόστερ που χρησιμοποίησε στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μόνο έξι παίκτες έπαιζαν στο εξωτερικό. Ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία τους είναι ο 25χρονος εξτρέμ της Μπεσίκτας Μπακτιγιάρ Ζαϊνουτντίβοφ, με 14 γκολ σε 34 εμφανίσεις.

Κι αν η Ελλάδα προκριθεί…

Δυο ματς και ραντεβού με τα τελικά του EURO 2024. Aν η Ελλάδα τα καταφέρει, τότε, θα βρεθεί στον 6ο όμιλο του τουρνουά με Πορτογαλία, Τουρκία και Τσεχία. Το πρόγραμμα σε περίπτωση πρόκρισης είναι πρεμιέρα της ομάδας του Πογέτ με την Τουρκία στις 18 Ιουνίου στο γήπεδο της Ντόρτμουντ. Τέσσερις ημέρες αργότερα ακολουθεί η αναμέτρηση με την Τσεχία στο Αμβούργο και το τελευταίο παιχνίδι θα γίνει στις 26 Ιουνίου στο Γκελζενκίρχεν.

*ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ 

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ| ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σχολιάστε

X