Μάντσεστερ Σίτι - Τσέλσι: Ολα τα φώτα στον τελικό του Champions League!

Μάντσεστερ Σίτι – Τσέλσι: Ολα τα φώτα στον τελικό του Champions League!

Εναρξη: 22.00, 29/05/2021
Γήπεδο: Ντραγκάο, Οπόρτο

Μάντσεστερ Σίτι vs Τσέλσι στον μεγάλο τελικό του Champions League στο «Ντραγκάο» του Οπόρτο. Γκουαρδιόλα vs Τούχελ σε ένα ραντεβού αστέρων!

Για το δεύτερο τρόπαιο η Τσέλσι

Σε μια εβδομάδα η Τσέλσι έζησε το απόλυτο θρίλερ! Απώλεια του Κυπέλλου από τη Λέστερ, ενώ φλέρταρε επικίνδυνα με την απώλεια της 4η θέσης στην Premier League. Ηττήθηκε από την Άστον Βίλα, αλλά χάρη στην ήττα της Λέστερ θα βρεθεί σίγουρα και την επόμενη χρονιά στο Champions League. Ο Τούχελ ήταν έξαλλος με τη συμπεριφορά των παικτών του, αλλά είχε πέντε ημέρες να αλλάξει την αγωνιστική συμπεριφορά των παικτών του και να υπάρχουν πανέτοιμοι κόντρα στους «Πολίτες». Αλλωστε, τους έχουν πάρει τον αέρα με δυο σερί νίκες σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Οι Λονδρέζοι θα κάνουν τα πάντα για να φέρουν την δεύτερη κούπα του Champions League μετά το 2012. Ο εξαιρετικός Μεντί ξεπέρασε το πρόβλημα και θα είναι στα πλάνα του Τούχελ. Ηταν στους κορυφαίους μιας μεγάλης πορείας προς τον τελικό! Αλλωστε, η Τσέλσι άφησε εκτός την Ατλέτικο χωρίς να δεχθεί γκολ, απέκλεισε την Πόρτο και στα ημιτελικά χωρίς να δυσκολευθεί αρκετά «πέταξε» εκτός τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Μεντί αναμένεται να βρεθεί κάτω από τα δοκάρια. Τζέιμς, Σίλβα, Ρούντιγκερ η τριπλέτα στην άμυνα και στα άκρα οι Αθπιλικουέτα, Τσίλγουελ. Καντέ και Ζορζίνιο στο κέντρο, με τους Πούλισικ, Βέρνερ, Μάουντ στην επίθεση!

Οι πρώτοι σκόρερ της Τσέλσι στο φετινό Champions League

[jsPlayerStat id =”166416″ partic_id=”197376″ event=”3″ quantity=”6″ photo=”0″ teamname=”0″ display_name =”1″ display_player_name =”1″]

 

Για την πρώτη της κούπα η Μάντσεστερ Σίτι

Η πρωταθλήτρια της Premier League επέστρεψε στην κορυφή της Αγγλίας και θέλει να βρεθεί για πρώτη φορά στην κορυφή της Ευρώπης. Οι «Πολίτες» ήταν εντυπωσιακοί στην Premier League, έκαναν έναν απίθανο β’ γύρο και δεν άφησαν περιθώρια αμφισβήτησης. Ούτε όμως κι εκτός συνόρων… Αλλωστε, η αήττητη ομάδα του Πεπ μετρά 11 νίκες σε αυτή την πορεία στο Champions League και αν τα καταφέρει απέναντι στους Μπλε, τότε θα ισοφαρίσει το ρεκόρ της Ρεάλ Μαδρίτης από τη σεζόν 2001-02

Παράλληλα, η Μάντσεστερ Σίτι είναι η ένατη διαφορετική αγγλική ομάδα που έφτασε στον τελικό European Cup / UEFA Champions League. Ωστόσο, μόνο μία από τις 10 τελευταίες ομάδες που βρέθηκαν στον πρώτο τους τελικό κέρδισαν. Ηταν η Μπορούσια Ντόρτμουντ που επικράτησε 3-1 της Γιουβέντους το 1997. Η τελευταία αγγλική ομάδα που κέρδισε τον πρώτο της τελικό ήταν η Άστον Βίλα το 1982 εναντίον της Μπάγερν Μονάχου.

Η Σίτι στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος διέλυσε με 5-0 την Έβερτον, ωστόσο κόντρα στην Τσέλσι ο Γκουαρδιόλα θα έχει την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει παίκτες που επιστρέφουν. Ο Εντερσον θα είναι κάτω από τα δοκάρια. Ντίας και Στόουνς το αμυντικό δίδυμο και Γουόκερ, Κανσέλο τα μπακ. Γκουντογκάν, Ρόδρι και Ντε Μπρόινε στο κέντρο και μπροστά οι Φόντεν, Μαχρέζ και Ζεσούς.

Οι πρώτοι σκόρερ της Σίτι στο φετινό Champions League

[jsPlayerStat id =”166416″ partic_id=”196863″ event=”3″ quantity=”6″ photo=”0″ teamname=”0″ display_name =”1″ display_player_name =”1″]

Γκουαρδιόλα vs Τούχελ

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα επιστρέφει σε έναν τελικό Champions League και αναζητά το τρίτο του τρόπαιο, μετά τα δυο (2009,2011) με τη Μπαρτσελόνα. Μάλιστα, αν τα καταφέρει θα γίνει ο τρίτος τεχνικός που κέρδισε τίτλο ισάριθμες φορές, μιας και είχαν προηγηθεί οι Κάρλο Αντσελότι (2003, 2007, 2014) και Ζινεντίν Ζιντάν (2016, 2017, 2018). Βέβαια, ο Γκουαρδιόλα έχει χάσει επτά φορές από την Τσέλσι, περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα στην προπονητική του καριέρα. Μάλιστα, δυο είναι σερί! Μόνο από Ρεάλ και Λίβερπουλ μετρά τρεις διαδοχικές ήττες.

Ο 47χρονος Τόμας Toύχελ επιστρέφει μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο στον «τόπο του εγκλήματος». Στην Πορτογαλία, στο δεύτερο διαδοχικό τελικό Champions League. Όχι στην πρωτεύουσα, Λισαβόνα, όπως πέρσι. Αλλά 274 χιλιόμετρα πιο βόρεια στη χώρα της Ιβηρικής. Στο Πόρτο. Mάλιστα, είναι ο πρώτος προπονητής που έφτασε στον τελικό σε διαδοχικές σεζόν με διαφορετικούς συλλόγους. Βέβαια, θα μπορούσε να γίνει ο τρίτος προπονητής που έχασε έναν τελικό σε διαδοχικές σεζόν, μετά τον Μαρσέλο Λίπι (1997 και 1998, Γιουβέντους) και τον Eκτορ Κούπερ (2000 & 2001, Βαλένθια).

Η «Χρυσή Βίβλος» του Champions League

Η Ρεάλ Μαδρίτης, με 13 κατακτήσεις Κυπέλλου Πρωταθλητριών/Champions League, δεν πιάνεται. Η Μπάγερν Μονάχου, πάντως, με την περσινή νίκη της επί της Παρί Σεν Ζερμέν, έφτασε τα έξι τρόπαια κι έπιασε στην τρίτη θέση της λίστας όλων των εποχών την Λίβερπουλ, με την δεύτερη Μίλαν να απέχει μόλις ένα τρόπαιο.

13: Ρεάλ Μαδρίτης

7: Μίλαν

6: Λίβερπουλ, Μπάγερν Μονάχου

5: Μπαρτσελόνα

4: Άγιαξ

3: Ίντερ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

2: Γιουβέντους, Μπενφίκα, Νότιγχαμ Φόρεστ, Πόρτο

1: Αϊντχόφεν, Αμβούργο, Άστον Βίλα, Ερυθρός Αστέρας, Μαρσέιγ, Μπορούσια Ντόρτμουντ, Σέλτικ, Στεάουα Βουκουρεστίου, Τσέλσι, Φέγενορντ

Οι τροπαιούχες χώρες

18: Ισπανία

13: Αγγλία

12: Ιταλία

8: Γερμανία

6: Ολλανδία

4: Πορτογαλία

1: Γαλλία, Ρουμανία, Σερβία, Σκωτία

Σχολιάστε

X