Ισπανία - Γαλλία: Με τον Μπενζεμά των ρεκόρ για την κούπα του Nations League!

Ισπανία – Γαλλία: Με τον Μπενζεμά των ρεκόρ για την κούπα του Nations League!

Mια εντυπωσιακή παράσταση, με σασπένς και άρωμα… γαλλικό! Ναι, οι Τρικολόρ με οδηγό το Μουντιάλ της Ρωσίας, άφησαν ξανά εκτός τελικού διοργάνωσης τους Βέλγους και βρέθηκαν αυτή στο μεγάλο ραντεβού. Μπορεί το Νations League να μη θυμίζει σε κάτι το Παγκόσμιο Κύπελλο, ωστόσο το γόητρο παραμένει ένα ισχυρό κίνητρο. Η Γαλλία των εκπληκτικών Μπενζεμά-Μπαπέ, επέστρεψε από το 2-0 του ημιχρόνου και «λύγισε» την παρέα των Ντε Μπρόινε-Λουκάκου, χάρη στο παρθενικό γκολ του Τεό Ερναντέζ με το εθνόσημο στο 90+1′.

Οι «Bleus» έπαιξαν με τη φωτιά, δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν τη γραμμή κρούσης των Βέλγων και όλα έδειχναν πως θα… καούν. Ωστόσο, το τελευταίο μισάωρο ήταν το καλύτερό τους διάστημα μετά την κατάκτηση της κορυφής του κόσμου. Το ταξίδι για το Νations League άρχισε στις 5 Σεπτεμβρίου του 2020 με το διπλό στη Σουηδία και οι Γάλλοι έφτασαν στην πηγή αήττητοι έχοντας πέντε νίκες και μια ισοπαλία. Πρωτεργάτες οι Κιλιάν Μπαπέ και Ολιβιέ Ζιρού με τρία γκολ, αλλά και ο Ντιντιέ Ντεσάν, ο οποίος από το 2012 είναι στο τιμόνι της. Η Γαλλία αναζητά εξιλέωση από τον αποκλεισμό σοκ στη φάση των «16» του EURO από τους Ελβετούς.

Μπενζεμά, έτοιμος για τίτλο!

Ούτε τέσσερις Βέλγοι που βρίσκονταν τριγύρω του δεν κατάφεραν να τον σταματήσουν. Σκόραρε ξανά κι έδωσε τα πάντα στο μεγάλο come-back της Γαλλίας. Ο Καρίμ Μπενζεμά κάνει απίθανα πράγματα! Ο ηγέτης των Γάλλων κάνει αδιανότητα πράγματα στο 2021 και αποδεικνύει γιατί η Ρεάλ έπρεπε να εξασφαλίσει την ανανέωση του συμβολαίου του. Μετρά 47 παιχνίδια στο βιογραφικό του μέσα στο 2021 και έχει συμμετοχή σε 47 γκολ! Εκείνος είναι ο σκόρερ των 33 εξ αυτών (με μόλις 4 πέναλτι) και άλλες 14 φορές μοίρασε σε συμπαίκτη του. Τι και αν βρισκόμαστε στους πρώτους μήνες της νέας σεζόν, ο Μπενζεμά έχει 19 γκολ. Σε 14 παιχνίδια μέσα στην ποδοσφαιρική χρονιά 2021-2022 ο Γάλλος επιθετικός έχει πετύχει 11 τέρματα και έχει μοιράσει 8 ασίστ, όντας και στην κορυφή των «σερβιρισμάτων» στην LaLiga!

Το γκολ που πέτυχε απέναντι στο Βέλγιο τον κατέστησε 6ο κορυφαίο σκόρερ όλων των εποχών για την εθνική ομάδα της Γαλλίας. Ο Καρίμ Μπενζεμά ξεπέρασε τον Ζινεντίν Ζιντάν που είχε σταματήσει στα 31 γκολ.

Ο παρτενέρ του Μπαπέ στη γραμμή κρούσης των «τρικολόρ» έχει πλέον 32 γκολ στον λογαριασμό του, για να βρεθεί στην 5η θέση των γκολτζήδων στην ιστορία της εθνικής ομάδας της πατρίδας του. Ακριβώς από πάνω του, στο +2 με 34 τέρματα είναι ο Τρεζεγκέ, ενώ, πιο ψηλά είναι ο Γκριεζμάν στα 41 μαζί με τον μεγάλο, Μισέλ Πλατινί. Στη 2η θέση είναι ο Ολιβιέ Ζιρού των 46 γκολ και στην απόλυτη κορυφή, ο… απόλυτος, Τιτί. Τιερί Ανρί, με 51 «χτυπήματα» στον λογαριασμό του.

Γκολ ο Καρίμ, νίκη η Γαλλία!

Και οι επιδόσεις συνεχίζονται… Όταν σκοράρει ο Μπενζεμά, η εθνική ομάδα της Γαλλίας δεν έχει ηττηθεί με τον επιθετικό της Ρεάλ να βρίσκει δίχτυα. Σε 24 αναμετρήσεις κατά τις οποίες ο Γάλλος φορ έχει καταφέρει να πετύχει 32 γκολ με τη φανέλα με το εθνόσημο, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του έχει σημειώσει 22 νίκες και 2 ισοπαλίες!

 

Σχολιάστε

X