Αναντολού Εφές – Παναθηναϊκός: Με φόρα στην Τουρκία

Αναντολού Εφές – Παναθηναϊκός: Με φόρα στην Τουρκία

Εναρξη: 19:30, 16/11/2018
Γήπεδο: Sinan Erdem (16.000)

Ενδιάμεσα των ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, σε Ευρωλίγκα αρχικά και σε πρωτάθλημα να ακολουθεί, ο Παναθηναϊκός ταξιδεύει στην Τουρκία για την 7η αγωνιστική της Ευρωλίγκας όπου θα αντιμετωπίσει την Αναντολού Εφές. Το «τριφύλλι» προέρχεται από νίκη επί του Ολυμπιακού (93-80), φτάνοντας στο 4-2 το ρεκόρ του.

Οι Τούρκοι έπειτα από τρεις σερί ήττες σε πρωτάθλημα και Ευρώπη, επέστρεψαν στις νίκες, αρχής γενομένης από το μακρινό ταξίδι στα Κανάρια νησιά και την επικράτηση με 94-90 της Γκραν Κανάρια. Ακολούθησε η εντός συνόρων νίκη με 87-59 επί της Τουρκ Τέλεκομ.

Με ψυχολογία από το ντέρμπι
Πάντα η νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό δίνει ψυχολογική τόνωση για τη συνέχεια, για την πορεία της χρονιάς. Ο Παναθηναϊκός επικράτησε στο πρώτο τους ευρωπαϊκό ραντεβού για φέτος των «ερυθρολεύκων» με 93-80 στο ΟΑΚΑ, με ένα ακόμη ντέρμπι να έρχεται την Κυριακή (18/11) στο πλαίσιο του πρωταθλήματος πάλι εντός έδρας. Ανάμεσα στα δύο ντέρμπι μεσολάβησε η νίκη κόντρα στον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη (88-67) για την 5η αγωνιστική, αλλά και το ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη για να αντιμετωπίσει την Αναντολού Εφές στην Ευρωλίγκα.

Στο ευρωπαϊκό παιχνίδι της Παρασκευής, ο Τσάβι Πασκουάλ πονοκεφαλιάζει για τη συμμετοχή του Γκιστ, ο οποίος υπέστη κάκωση στη δεξιά φτέρνα και παρότι είναι στην αποστολή, η συμμετοχή του θα κριθεί την τελευταία στιγμή.

«Ξέρουμε ότι είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στην επίθεση, είναι πρώτη στα τρίποντα, έχει μεγάλη ποιότητα και παίκτες με εμπειρία. Πρέπει να προετοιμαστούμε και να παίξουμε καλή άμυνα. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά πρέπει να είμαστε καλοί και στην επίθεση γιατί έχουν μείνει μόνο μία φορά κάτω από τους 80 πόντους», ήταν το σχόλιο του Καταλανού τεχνικού, ενόψει της δύσκολης αποστολής του «τριφυλλιού» στην Τουρκία.

Με άλλον αέρα
Μετά την αγωνιστική κοιλιά στις αρχές Νοεμβρίου και τις τρεις σερί ήττες σε πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα, η Αναντολού Εφές επέστρεψε στις νίκες με πολύ καλή εκτός έδρας εμφάνιση στην έδρα της Γκραν Κανάρια (90-94), όπου ακολούθησε η επιβλητική νίκη στο πρωτάθλημα επί της Τουρκ Τέλεκομ (87-59).

Η φετινή Εφές χτίστηκε για να μην επαναλάβει το περσινό κακό πρόσωπο καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν στην Ευρωλίγκα, όταν και κατέλαβε την τελευταία θέση της κανονικής περιόδου. Στο ξεκίνημα της σεζόν έχει κάνει το 4-2, ωστόσο υπέστη ήττες εκτός προγράμματος και με ομάδες που θα μονομαχήσουν για να μπουν στην 8άδα. Η πρώτη από την περσινή έκπληξη της χρονιάς Ζαλγκίρις στην Τουρκία (79-93) και η δεύτερη από την εξαιρετική ως στιγμής Μιλάνο (81-80) στην Ιταλία.

Επιπρόσθετα στατιστικά
Παράδοση

Παναθηναϊκός – Αναντολού Εφές: 90-79 (Ευρωλίγκα 2017-18)
Αναντολού Εφές – Παναθηναϊκός: 81-82 (Ευρωλίγκα 2017-18)
Παναθηναϊκός – Αναντολού Εφές: 92-81 παρ. (Ευρωλίγκα 2016-17)
Αναντολού Εφές – Παναθηναϊκός: 91-83 παρ. (Ευρωλίγκα 2016-17)
Αναντολού Εφές – Παναθηναϊκός: 91-86 (Ευρωλίγκα 2015-16)

Νόμιμο στοίχημα μπάσκετ με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στην Ευρωλίγκα με αμέτρητα ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X