Γιώργος Μπαρτζώκας: Οι πρεμιέρες του στη Euroleague!

Γιώργος Μπαρτζώκας: Οι πρεμιέρες του στη Euroleague!

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας επέστρεψε στον Ολυμπιακό και την Τρίτη κάνει ντεμπούτο κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου! Οι πρεμιέρες του Έλληνα τεχνικού και η παράδοση που έχει χτίσει!

«Είναι κάποιες στιγμές που στη ζωή σου οφείλεις να γίνεσαι η αλλαγή που θέλεις να έρθει. Και για μένα, μια τέτοια στιγμή έφτασε σήμερα». Με αυτόν τον τρόπο ξεκινούσε η δήλωση του Γιώργου Μπαρτζώκα λίγα λεπτά μετά την παραίτησή του στις 10 Οκτωβρίου του 2014. Μετά από 1921 μέρες ο 54αχρονος τεχνικός επέστρεψε στον πάγκο της αγαπημένης του ομάδας. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Άλμπα και στο άκουσμα του ονόματός του κατά την παρουσίαση, ο Μπαρτζώκας θα βιώσει ένα μοναδικό συναίσθημα!

Οι πρεμιέρες του Μπαρτζώκα στη Euroleague

Όπου και αν βρέθηκε, ήθελε πάντα να επιβάλλει την δική του φιλοσοφία, για να πάρει το μέγιστο αποτέλεσμα και… αδιαφορούσε για τις συνέπειες. Αυτό στο οποίο δίνει σημασία ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι η άμυνα. Θέλει όλα να δουλεύουν ρολόι, κάθε παίκτης να ξέρει πού πρέπει να σταθεί και όταν οι ομάδες του Γιώργου Μπαρτζώκα βρίσκουν ρυθμό και χημεία τότε το μπάσκετ είναι απολαυστικό! Υπάρχει άγχος στις πρεμιέρες του Ελληνα κόουτς με τις νέες ομάδες στη Euroleague; Αν δεν ήταν ο Κριάπα, τότε ο 54χρονος θα μετρούσε το απόλυτο στα πέντε παιχνίδια! Τέσσερις νίκες και μια ήττες και κόντρα στην Άλμπα θέλει να διατηρήσει αυτή την εντυπωσιακή παράδοση που έχει χτίσει. Πάμε να δούμε τις πρεμιέρες:

2009-10 Μαρούσι – ΤΣΣΚΑ Μ. 65-66
Βρέθηκε κάτι παραπάνω από μια… ανάσα από ιστορική νίκη! Ο Μπαρτζώκας ως κόουτς του Αμαρουσίου έβαλε δύσκολα, πολύ δύσκολα στην ΤΣΣΚΑ! Ο Κις με απίθανο τρίποντο δυο δευτερόλεπτα πριν το τέλος έδινε προβάδισμα δυο πόντων στην ομάδα του! Ωστόσο, οι γηπεδούχοι βιάστηκαν να πανηγυρίσουν και ο Κριάπα με τρελό τρίποντο στα 0.4” στέρησε από το Μαρούσι την ιστορική νίκη (66-65). Η τριάδα των Καϊμακόγλου (15 πόντοι), Κις (14) και Μαυροειδή (13) έκανε εξαιρετικό ματς, με τον Μπαρτζώκα να διαβάζει εξαιρετικά το ματς, ενώ από πλευράς Ρώσων ο Λάνγκντον είχε 18 πόντους, ο Χόλντεν 16 και ο Σισκάουσκας 12.

2012-13 Ολυμπιακός – Λαμποράλ 85-81

Ηταν η πρώτη νίκη των Πειραιωτών με τον Μπαρτζώκα στον πάγκο τους για τη Euroleague! Ο Σαν Εμετέριο δημιούργησε πολλά προβλήματα στον Ολυμπιακό στο πρώτο δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι με άμυνα γρανίτη ξέφυγαν στο ημίχρονο, με τον Λάμπε να δίνει το προβάδισμα στην Κάχα. Ωστόσο, στην τέταρτη περίοδο οι “ερυθρόλευκοι” πήραν μία πολύ σημαντική νίκη. Η κακή άμυνα των Πειραιωτών κρατούσε τους Ισπανούς στο ματς, αλλά επιθετικά ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός. Η τεράστια αυτοπεποίθηση των παικτών του, αλλά και οι κινήσεις – ματ του Μπαρτζώκα έφεραν τη νίκη με 85-81. Πρίντεζης (17π.), Σπανούλης (16π.) και Περπέρογλου (14π.) έκαναν τη διαφορά.

2015-16 Λοκομοτίβ Κούμπαν – Παναθηναϊκός 81-70

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας πήρε τη δική του εκδίκηση κόντρα στον Παναθηναϊκό με μια μεγάλη νίκη στο ντεμπούτο του με τη Λοκομοτίβ Κούμπαν. Οι Ρώσοι έπειτα από ένα κακό πρώτο δεκάλεπτο τα πήγαν περίφημα επιθετικά, εγκλώβισαν τους «πράσινους» και με την κυριαρχία τους στα ριμπάουντ είχαν τον απόλυτο έλεγχο. Η frontline του Παναθηναϊκού δεν είχε πώς να σταματήσει ούτε καν τον Αντρέι Ζούμπκοφ και φυσικά τον Κρις Σίνγκλετον, ο οποίος έκανε και τη μεγαλύτερη ζημιά.

2016-17 Ούνικς – Μπαρτσελόνα 63-69
Σούπερ πρεμιέρα και με τη Μπαρτσελόνα, η οποία έφυγε νικήτρια από το Καζάν επικρατώντας 69-63 της Ούνικς. Η τρομερή άμυνα στο τελευταίο πεντάλεπτο, αλλά η ευστοχία του Ναβάρο (8 πόντους σε ένα δίλεπτο) άλλαξαν τη μοίρα του ματς. Οι Ρώσοι έχασαν τη διαφορά των 14 πόντων και οι Καταλανοί πήραν μια σπουδαία νίκη.

2017-18 Χίμκι – Βαλένθια 75-70
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξεκίνησε νικηφόρα τη Euroleague της σεζόν 2017-2018 αφού η Χίμκι επικράτησε της Βαλένθια με 75-70. Ο Έρικ Γκριν με 22 πόντους (8ρ.) έκανε ό,τι ήθελε την αντίπαλη άμυνα μέχρι το 27′ (47-54), αλλά στη συνέχεια Τόμας Ρόμπινσον (16π.) και Αλεξέι Σβεντ (19π.) καθώς επίσης και η εκπληκτική άμυνα των Ρώσων (άφησαν 7′ χωρίς καλάθι τους Ισπανούς από το 27′ έως το 34′) χάρισαν τη νίκη. Ο Μπαρτζώκας «εγκλώβισε» τους Ισπανούς και χάρη στην επιθετική του άμυνα (13 κλεψίματα) πήρε αυτό που ήθελε.

Νόμιμο στοίχημα μπάσκετ με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στην Ευρωλίγκα με αμέτρητα ειδικά!

Σχολιάστε

X