Μπασκόνια - ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Θέλει να βρεθεί…στο σπίτι της!

Μπασκόνια – ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Θέλει να βρεθεί…στο σπίτι της!

Έναρξη: 21:30, 24/4/2019
Γήπεδο: Fernando Buesa Arena (15.716)

Η Μπασκόνια έκανε την έκπληξη στο δεύτερο παιχνίδι των πλέι οφ απέναντι στη δυνατή έδρα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας επικρατώντας με 78-68. Πλέον η πρόκριση για το Final Four, που διεξάγεται στην έδρα της, είναι στα χέρια της βασκικής ομάδας.

Έδειξε σημάδια κυριαρχίας και στο πρώτο παιχνίδι η Μπασκόνια, για ένα ημίχρονο μόνο. Στο δεύτερο ο προπονητής Περάσοβιτς αποφάσισε να μην σπαταλήσουν πολύ ενέργεια οι παίκτες του, εφόσον έβλεπε ότι η διαφορά ξέφευγε για τους Ρώσους. Στο τέλος δικαιώθηκε και πανηγύρισε την επικράτηση του 2ου παιχνιδιού.

Μαγική εμφάνιση για την Μπασκόνια
Το καλύτερο παιχνίδι της φετινής σεζόν για τη Μπασκόνια αφού επικράτησε με σχετική άνεση της ΤΣΣΚΑ, δίχως να χάσει ποτέ το προβάδισμα που πήρε από την αρχή. Οι Ρώσοι ξεκίνησαν με δύο εύστοχες βολές του Κλάιμπερν, ωστόσο ήρθε το εύστοχο τρίποντο του Σιλντς για το 2-3 της Μπασκόνια και έκτοτε…δεν βρέθηκε ξανά πίσω στο σκορ.

Δεν απειλήθηκε παρά μόνο στις αρχές του δευτέρου μέρους όταν η διαφορά ήρθε στον έναν πόντο (47-48), όμως εκεί βρέθηκε ο Σενγκέλια με 5 σερί πόντους να αυξήσει τη διαφορά στους 6 και να διατηρήσει ένα ασφαλές προβάδισμα.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Πουαριέ, ο οποίος μάζεψε ότι “σκουπίδι” υπήρχε (15 ριμπάουντ) προσθέτοντας 14 πόντους (6/6 διπ.) και 4 κλεψίματα. Εξαιρετικοί οι Σιλντς και Χίλιαρντ που σημείωσαν 15 και 16 πόντους αντίστοιχα, έχοντας συνολικά οι δυο τους 10/13 εντός παιδιάς.

Εντελώς άστοχη η ΤΣΣΚΑ
Το γεγονός πως τελείωσε με 68 πόντους ενεργητικό η ΤΣΣΚΑ νομίζω πως απεικονίζει πλήρως την εικόνα της. Τρομερά άστοχη από την αρχή μέχρι το τέλος του ματς με συνολικό απολογισμό 15/32 δίποντα, 9/30 τρίποντα, μόλις 12 ασίστ και με 15 λάθη.

Δεν βοήθησε καθόλου ο Ντε Κολό που έμεινε στους 6 πόντους (0/3 τρίποντα). Παρ’ όλο που ο Ροντρίγκεζ σημείωσε 14 πόντους πήρε πάρα πολλές προσπάθειες κυρίως από τα περιφερειακά σουτ (4/11 τρίποντα) έχοντας παράλληλα και 4 λάθη. Μόνο ο Χίγκινς (15π με 3/5 δίποντα και 2/6 τρίποντα) και ο Κλάιμπερν (14π με 2/4 δίποντα και 2/5 τρίποντα και 6 ριμπάουντ) ήταν αυτοί που ξεχώρισαν ελάχιστα.

Ουκ ολίγες φορές έχει δείξει πως μπορεί να κάνει ζημιά η ΤΣΣΚΑ και στα εκτός έδρας ματς. Σίγουρα θα ψάξει την ευκαιρία να το αποδείξει και στην έδρα της Μπασκόνια, ώστε να ξαναβρεθεί εκεί, αυτή τη φορά για το Final Four.

Νόμιμο στοίχημα μπάσκετ με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στη Euroleague με αμέτρητα ειδικά!

Σχολιάστε

X