Μπασκόνια – Ολυμπιακός: Η αλλαγή φιλοσοφίας και οι 32 πόντοι!

Μπασκόνια – Ολυμπιακός: Η αλλαγή φιλοσοφίας και οι 32 πόντοι!

Δεύτερη πράξη της φετινής Ευρωλίγκας, με τον Ολυμπιακό να δίνει ξανά εκτός έδρας παράσταση, αυτή τη φορά κόντρα στην Μπασκόνια στο «Φερνάντο Μπουέσα Αρένα» της Βιτόρια. Εκεί, δηλαδή, που θα γίνει το φετινό Final Four, εκεί που πέρσι ηττήθηκε (86-54) με 32 πόντους διαφορά! Οι Πειραιώτες ξεκίνησαν νικηφόρα τη διοργάνωση με εμφατικό τρόπο, αφού επικράτησαν 87-66 της Χίμκι στη Ρωσία. Στην πρώτη αγωνιστική, η Μπασκόνια έφυγε με σπουδαίο διπλό (87-79) από την έδρα της Ζαλγκίρις, την ομάδα-έκπληξη της περσινής Ευρωλίγκας, με τη συμμετοχή της στο Final Four.

Η φιλοσοφία του Μπλατ
Ο νέος Ολυμπιακός του Ντέβιντ Μπλατ «χτίζεται», ακόμα είναι νωρίς για να κρίνουμε με θετικό ή αρνητικό χαρακτηρισμό, με την εμφάνιση και την απόδοση αρκετών παικτών στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας κόντρα στην Χίμκι (87-66) να δίνουν ένα μικρό δείγμα της δουλειάς του Ισραηλινού τεχνικού. Ένα παιχνίδι με τρομερή ενέργεια στο παρκέ, πίεσαν αρκετά και απέδειξαν ότι θα είναι μία ομάδα ρυθμού στη φετινή Ευρωλίγκα.

Ξέμειναν από… μπαταρίες μετά το ταξίδι στη Ρωσία, δυσκολεύτηκαν στη 2η αγωνιστική της ελληνικής Basket League κόντρα στα Κύμη εκτός έδρας, φτάνοντας στη νίκη με 77-74 στη Χαλκίδα. Δεν έπιασαν σπουδαία απόδοση, όπου σε ορισμένα σημεία του παιχνιδιού βρέθηκαν και πίσω στο σκορ.

Στη… διαβολοβδόμαδα της Ευρωλίγκας, ο Ολυμπιακός μετά την Μπασκόνια, φιλοξενεί στο «ΣΕΦ» τη Μιλάνο. Οι «ερυθρόλευκοι» αναχώρησαν για τη Βιτόρια ψυχολογικά ανεβασμένοι, υποψιασμένοι για τη δυσκολία της αναμέτρησης, όπως δήλωσε και ο Ντέιβιντ Μπλατ: «Η Μπασκόνια είναι μια ομάδα που θα επιδιώξει να παίξει σε γρήγορο ρυθμό, θα τρέξει με την μπάλα, θα σουτάρει τρίποντα. Έχει, όμως, και δυνατή φροντ λάιν. Παίκτες ψηλούς, αθλητικούς και με την ικανότητα να παίξουν κοντά και μακριά από το καλάθι. Είναι δύσκολος αντίπαλος, δύσκολο παιχνίδι, αλλά είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε».

Μία ιδιαίτερη χρονιά για εκείνη
Το να ξεκινάς τη χρονιά και να γνωρίζεις ότι το Final Four θα διεξαχθεί στο σπίτι σου σε κάνει να προετοιμαστείς διαφορετικά. Ψυχικά, σωματικά και αγωνιστικά. Αλλωστε, ο φετινός στόχος της Μπασκόνια είναι ξεκάθαρος: πρόκριση στο Final Four! Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνεθ ξεκίνησαν ιδανικά τη σεζόν, μοναδικό μελανό στοιχείο η ήττα τους στο πρωτάθλημα από την Μπούργος εκτός έδρας (82-79), όμως μετράνε ήδη 4 νίκες σε 5 ματς σε Ισπανία και Ευρωλίγκα.

Λιγότερο από 24 ώρες μετά το διπλό στην έδρα της περσινής έκπληξης του θεσμού, τη Ζαλγκίρις στο Κάουνας με 87-79, ήρθε το «ξέσπασμα» στην έδρα της Φουενλαμπράδα για τη 4η αγωνιστική της ACB με 110-60!

Το γεγονός ότι μετά το πέρας των πρώτων 4 αγωνιστικών στην ισπανική λίγκα διαθέτει την καλύτερη επίθεση με 88,6 πόντους ανά ματς, έχοντας περάσει Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Μάλαγα, Τενερίφη, δείχνει ομάδα που στηρίζεται εξ’ ολοκλήρου στο γρήγορο μπάσκετ.

Εξι νίκες σε επτά ραντεβού!
Επτά φορές έχουν αναμετρηθεί Μπασκόνια και Ολυμπιακός τα τελευταία τρία χρόνια, από τις 26 Νοεμβρίου του 2015 και έκτοτε, με τους «ερυθρόλευκους» να μετράνε 6 νίκες σε 7 ματς ανεξαρτήτως έδρας. Νίκες που ήρθαν διαδοχικά σε Πειραιά και Βιτόρια, με την τελευταία συνάντησή τους να είναι και η πιο… οδυνηρή για τον Ολυμπιακό. Στις 12 Ιανουαρίου του 2018 οι «ερυθρόλευκοι» υπέστησαν βαριά ήττα με 86-54, μπαίνοντας «στοπ» στο σημαντικό σερί 6 νικών τους κόντρα στους Ισπανούς.

Νόμιμο στοίχημα μπάσκετ με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στη Euroleague με αμέτρητα ειδικά!

 

Σχολιάστε

X