Flashback Euroleague: Η επιστροφή της ΤΣΣΚΑ και η χαμένη ευκαιρία της Φενέρμπαχτσε!

Flashback Euroleague: Η επιστροφή της ΤΣΣΚΑ και η χαμένη ευκαιρία της Φενέρμπαχτσε!

Το βράδυ της Τρίτης (18/12), στο «Ulker Sports Arena» της Κωνσταντινούπολης, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής, η Φενερμπαχτσέ φιλοξενεί την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με στόχο να συνεχίσει την εντυπωσιακή πορεία της. Στον αντίποδα, η ΤΣΣΚΑ καλείται να φύγει νικηφόρα από μία δύσκολη έδρα, αλλά και να μην υποστεί την 3η ήττα στην τελευταία πεντάδα αγώνων της Ευρωλίγκας.

Ενα ζευγάρι που μας έχει απασχολήσει αρκετά την τελευταία πενταετία, ιδίως από τη στιγμή που η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς άρχισε να… ρολάρει, να εφαρμόζει τις οδηγίες του και τον τρόπο παιχνιδιού του. Το πρώτο βήμα έγινε με την πρόκριση στο Final-Four της σεζόν 2014-15, το δεύτερο με την πρόκριση στον τελικό του Βερολίνου τη σεζόν 2015-16 κόντρα στη σημερινή της αντίπαλο: την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ιδιαίτερο βράδυ και για τις δύο πλευρές, με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να επιστρέφει στην κορυφή της Ευρώπης, έπειτα από σειρά αποτυχημένων προσπαθειών, αλλά για τη Φενερμπαχτσέ και το τουρκικό μπάσκετ, αφού έγινε η πρώτη ομάδα της Τουρκίας που προκρίνεται σε τελικό της Ευρωλίγκας.

«Λύγισε» στην παράταση, το 7ο η ΤΣΣΚΑ!
Το βράδυ της 15ης Μαΐου, μπροστά σε 12.250 κόσμο στο «Mercedes-Benz Arena» του Βερολίνου, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη έβαζε το έβδομο ευρωπαϊκό τίτλο στην τροπαιοθήκη της, αφού επικράτησε 101-96 στην παράταση (83-83 κ.δ.). Παράλληλα, έγινε ο δεύτερος Ελληνας προπονητής που σηκώνει την Ευρωλίγκα.

Η ΤΣΣΚΑ πήρε μεγάλη δύναμη από τους Ντε Κολό (22 π.) και Τεόντοσιτς (19 π.), με τον Γάλλο να αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ του τελικού και τον Σέρβο στη 2η θέση. Το πρώτο ημίχρονο ανήκει στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας (50-30 στο ημίχρονο), το δεύτερο μέρος ξεκάθαρα στους Τούρκους με εκπληκτικό 4ο δεκάλεπτο με επιμέρους σκορ 30-14, έδωσε παράταση στον τελικό.

Εκεί, η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς «λύγισε» και εκείνη του… μαθητή Δημήτρη Ιτούδη επέστρεψε στην κορυφή του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Με επιμέρους σκορ 18-13, οι Ρώσοι επικράτησαν με 101-96. Ο Μπόμπι Ντίξον με 17 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ της Φενερμπαχτσέ, ενώ με ίδιο αριθμό πόντων (16) ακολούθησαν οι Ντατόμε, Γιούντο και Αντιτς.

Φενερμπαχτσέ (Ζέλικο Ομπράντοβιτς): Σλούκας (10 π.), Μπογκντάνοβιτς (6 π.), Κάλινιτς (3 π.), Ντατόμε (16 π.), Βέσελι (7 π.), Χίκμαν (5 π.), Γιούντο (16 π., 11 ρ.), Μαχμούτογλου, Αντιτς (16 π.), Ντίξον (17 π.)

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Δημήτρης Ιτούδης): Ντε Κολό (22 π.), Χίγκινς (12 π.), Κουρμπανόφ (4 π.), Βοροντσέβιτς (11 π.), Χάινς (15 π.), Κουλάγκιν, Τεόντοσιτς (19 π.), Φρίτζον, Νίκολς, Τζάκσον (8 π.), Κορόμπκοφ, Κχριάπα (10 π.)

Νόμιμο στοίχημα μπάσκετ με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στη Euroleague με αμέτρητα ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X