ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Euroleague 2019: Η πρωταθλήτρια Ευρώπης!

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Euroleague 2019: Η πρωταθλήτρια Ευρώπης!

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο θρόνο της πρωταθλήτριας Ευρώπης για 8η φορά και οι Ιτούδης, Χάινς ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές του θριάμβους!

Η ΤΣΣΚΑ για να βρεθεί στη Βιτόρια, νίκησε δύο φορές στη… Βιτόρια της Μπασκόνια και το «Fernando Buesa» Arena έγινε έδρα… σύμμαχος! Σε εκείνα τα παιχνίδια κορυφαίος ήταν ο Νάντο ΝτεΚολό, όπως συνέβη και στον ημιτελικό της διοργάνωσης, αφού στα τρία παιχνίδια στη Βιτόρια πριν τον τελικό μέτρησε συνολικά 78 πόντους. Στα λόγια του Μπράιαν Ντάνστον απεικονίζεται και ο λόγος της επιτυχίας των Ρώσων «Η ΤΣΣΚΑ έπαιξε σαν πρωταθλήτρια». Με πρωταγωνιστές τους Κλάιμπερν, Χίγκινς (20 πόντοι έκαστος), η «ομάδα του στρατού» κατέκτησε για 8η φορά στην ιστορία της την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης! Με 14/22 τρίποντα ολοκλήρωσαν τον τελικό οι νικητές και ο Δημήτρης Ιτούδης έγινε ο πρώτος Έλληνας προπονητής που πετυχαίνει κάτι ανάλογο.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας των Ιτούδη, Χάινς!

Ο έμπειρος τεχνικός είχε πανηγυρίσει το πρώτο του τρόπαιο στη διοργάνωση το 2016, ενώ το έχει σηκώσει 5 ακόμα φορές ως βοηθός του Ομπράντοβιτς στον Παναθηναϊκό. Θυμίζουμε, ότι ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι ο δεύτερος Έλληνας κόουτς που έχει κατακτήσει Ευρωλίγκα (2013). Στην κορυφή της σχετικής λίστας βρίσκεται φυσικά ο Ομπράντοβιτς, ο οποίος μετράει 9 τρόπαια!
«O λόγος που βρισκόμαστε εδώ είναι ο Κάιλ, δεν είναι τυχαίο. Τον θαυμάζω. Ο τρόπος που φέρεται και κρατάει ενωμένη την ομάδα. Είναι το είδωλό μου, η καρδιά μου, το στομάχι μου, το αριστερό μου χέρι» είπε ο κόουτς, Ιτούδης!

Μάλιστα, ο Κάιλ Χάινς μπήκε σε ένα κλειστό κλαμπ παικτών, που έχει κατακτήσει τουλάχιστον 4 φορές το τρόπαιο της Euroleague (2012, 2013, 2016, 2019). Εξάλλου, ο 32χρονος σέντερ έγινε ο πρώτος παίκτης που κατακτά τη νέα έκδοση της διοργάνωσης από δύο φορές με δύο διαφορετικές ομάδες (Ολυμπιακό, ΤΣΣΚΑ Μόσχας).

Στα μυστικά της επιτυχίας και οι Κλάιμπερν, Χίγκινς . Ο πρώτος αναδείχθηκε MVP του Final Four, έχοντας 18 πόντους, 5 ριμπάουντ στον ημιτελικό με τη Ρεάλ, ενώ στον τελικό σημείωσε 20 πόντους και μάζεψε 5 ριμπάουντ! Ο Χίγκινς πήρε το βραβείο του πολυτιμότερου του τελικού της Ευρωλίγκας, στον οποίο είχε 20 πόντους με 4/5 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ!

 

Νόμιμο στοίχημα μπάσκετ με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στη Euroleague με αμέτρητα ειδικά!|21+

Σχολιάστε

X