Νταρουσάφακα – Παναθηναϊκός: Η… ορμή των «πρασίνων»!

Νταρουσάφακα – Παναθηναϊκός: Η… ορμή των «πρασίνων»!

Εναρξη: 19:15, 07/03/2019
Γήπεδο: Volkswagen Arena Istanbul (5.240)

Με ανοιχτά… πανιά ταξιδεύει στην Τουρκία ο Παναθηναϊκός για να αντιμετωπίσει την Νταρουσάφακα στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα, μετά τις δύο διαδοχικές ευρωπαϊκές νίκες όπου του έδωσαν τη δυνατότητα να βρίσκεται μία ανάσα από την πρώτη 8άδα.

Μετά και την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, ο Παναθηναϊκός μετράει 4 σερί νίκες σε Ευρώπη και Ελλάδα, με την πιο πρόσφατη στην Κρήτη κόντρα στο Ρέθυμνο με 87-75. Σε κάκιστη κατάσταση η Νταρουσάφακα, είναι ουραγός του βαθμολογικού πίνακα στην Ευρωλίγκα, ενώ προέρχεται από 7 σερί ήττες σε όλες τις διοργανώσεις. Τελευταία νίκη στην Ευρώπη στις 25 Ιανουαρίου επί της Μπασκόνια (80-75).

Ανεβάζει «στροφές» ο Παναθηναϊκός!
Σταδιακά φαινόταν η άνοδος του Παναθηναϊκού με τον Ρικ Πιτίνο στον πάγκο, με τον Μάρτιο να μπαίνει βλέποντας ένα «τριφύλλι» σε πολύ καλή κατάσταση και να προέρχεται από δύο σημαντικές και με πολύ καλό μπάσκετ νίκες στην Ευρωλίγκα. Μετά το 94-85 του ΟΑΚΑ κόντρα στη Χίμκι, ήρθε η εξαιρετική παρουσία στην Ισπανία και το διπλό στην έδρα της Γκραν Κανάρι με το ευρύ 80-99.

Η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας επί του ΠΑΟΚ στην Κρήτη στα μέσα Φεβρουαρίου έδωσε ψυχολογική ώθηση και αυτό αποτυπώνεται στο παιχνίδι του, αλλά και στο πόσο εύκολα πλέον παίρνει νίκες με μεγάλη διαφορά. Μετά τον τελικό, μετράει 4 διαδοχικές νίκες σε Ελλάδα και Ευρώπη. «Τον τελευταίο μήνα παίζουμε αρκετά καλά», ήταν το σχόλιο του Ρικ Πιτίνο, ο οποίος έχει αποστασιοποιηθεί από τα πιο πρόσφατα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στα διοικητικά και τη «μάχη» με τον Ολυμπιακό για τους ξένους και τους Ελληνες διαιτητές.

Το «τριφύλλι» θα ταξιδέψει στην Τουρκία για δεύτερη φορά σε διάστημα ενός μήνα. Στις 8 Φεβρουαρίου ηττήθηκε 85-66 από τη Φενερμπαχτσέ, παρουσιάζοντας τη χειρότερη εμφάνιση των τελευταίων εβδομάδων. Αγωνιστικά θα λείπουν οι Παππάς και Μήτογλου, αμφίβολος ο Λοτζέσκι ο οποίος όμως λείπει αρκετό διάστημα.

Απογοητεύει η Νταρουσάφακα
Σε μόνιμη κρίση από την αρχή της χρόνιας, τόσο εντός, όσο και εκτός συνόρων η Νταρουσάφακα. Ουραγός στο βαθμολογικό πίνακα της Ευρωλίγκας, στη 10η θέση και στο δεύτερο ταμπλό του πίνακα της τουρκικής λίγκας, ψάχνει επειγόντως την ανάκαμψη. Μπορεί η τελευταία θέση στην Ευρώπη δύσκολα να την αποφύγει, όμως στην Τουρκία ζητάει να μπει στη 8άδα των πλέι οφ.

Μετράει επτά σερί ήττες σε όλες τις διοργανώσεις, τελευταία νίκη της στις 28 Ιανουαρίου επί της Γκαζιάντεπ με 65-62, τρεις μέρες μετά την πιο πρόσφατη νίκη της στην Ευρωλίγκα και το 80-75 κόντρα στην Μπασκόνια. Εκτοτε, στην Ευρώπη υπέστη τέσσερις διαδοχικές ήττες, οι δύο εντός έδρας από τις Ρεάλ Μαδρίτης (82-86) και Φενερμπαχτσέ (75-97). Ακολουθεί κρίσιμο εντός έδρας παιχνίδι με την 9η του τουρκικού πρωταθλήματος, Καρσίγιακα.

Επιπρόσθετα στατιστικά
Παράδοση

Παναθηναϊκός – Νταρουσάφακα: 75-67 (Ευρωλίγκα 2018-19)
Νταρουσάφακα – Παναθηναϊκός: 77-72 (Ευρωλίγκα 2016-17)
Παναθηναϊκός – Νταρουσάφακα: 86-80 (Ευρωλίγκα 2016-17)
Νταρουσαφάκα – Παναθηναϊκός: 84-86 (Ευρωλίγκα 2015-16)
Παναθηναϊκός – Νταρουσάφακα: 82-79 (Ευρωλίγκα 2015-16)

Νόμιμο στοίχημα μπάσκετ με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στην Ευρωλίγκα με αμέτρητα ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X