Χίμκι – Παναθηναϊκός: Η ζωή χωρίς τον ηγέτη της

Χίμκι – Παναθηναϊκός: Η ζωή χωρίς τον ηγέτη της


Εναρξη:
19:00, 30/11/2018
Γήπεδο: Khimki Basketball Center (5.025), Μόσχα

Στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής στην Ευρωλίγκα, ο Παναθηναϊκός ταξιδεύει στη Ρωσία για να αντιμετωπίσει τη Χίμκι, με στόχο να εκμεταλλευτεί την ηχηρή απουσία των γηπεδούχων, του 29χρονου Αλεξέι Σβεντ.

Το «τριφύλλι» προέρχεται από ακόμα μία απογοητευτική εκτός έδρας εμφάνιση (την 3η σε 4 εξόδους), γνωρίζοντας την ήττα 86-77 από την Μπασκόνια στη Βιτόρια και πλέον μακριά από το ΟΑΚΑ έχει να αντιμετωπίσει και τον κακό του εαυτό στη Ρωσία. Η Χίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα χτίζει μομέντουμ, αφού πέτυχε δύο σερί νίκες κόντρα σε Μπούντουτσνοστ (85-69) και Ζαλγκίρις στη Λιθουανία (84-83) στις τελευταίες δύο ευρωπαϊκές παραστάσεις της.

Ηττα και… γαστρεντερίτιδα!
Την Παρασκευή το βράδυ (23/11), ο Παναθηναϊκός γνώριζε ακόμα μία ήττα μακριά από την έδρα του, σε ακόμη ένα παιχνίδι έμεινε μακριά από τον καλό εαυτό του. Η 4η ήττα από το ξεκίνημα της Ευρωλίγκας με 86-77 από την Μπασκόνια, η 3η εκτός συνόρων.

Το Σαββατοκύριακο «οδυνηρό», μιας και η μισή ομάδα ταλαιπωρήθηκε από γαστρεντερίτιδα, με τη διοίκηση να ζητά από την ελληνική Ομοσπονδία την αναβολή της αναμέτρησης με τον Κολοσσό Ρόδου για την Α’1 Μπάσκετ τη Δευτέρα (26/11). Η απάντηση ήταν θετική και με τους «πράσινους» να περιμένουν τις επιστροφές, ξεκίνησε η προετοιμασία για το δύσκολο παιχνίδι της Ρωσίας.

Το ευχάριστο για τον Τσάβι Πασκουάλ είναι ότι οι Καλάθης, Μήτογλου, Γκιστ, Λάσμε, Βουγιούκας και Τόμας ξεπέρασαν την ιογενή γαστρεντερίτιδα, εντάχθηκαν άμεσα στις προπονήσεις, ωστόσο ο Καταλανός θα περιμένει μέχρι τελευταία στιγμή για το αν θα έχει στη διάθεσή του τον Παπαπέτρου. Απαιτητικό πρόγραμμα ακολουθεί για το «τριφύλλι», αφού αντιμετωπίζει Φενερμπαχτσέ (εντός), Νταρουσάφακα (εντός) και ΠΑΟΚ (εκτός) σε Ευρωλίγκα και Πρωτάθλημα, ενώ μεσολαβεί το επικίνδυνο και αήττητο Περιστέρι στο ΟΑΚΑ.

Χωρίς τον Σβεντ
Πάνω που γύρισε ο τροχός και η Χίμκι πέτυχε δύο σερί νίκες, στερείται τις υπηρεσίες του ηγέτης της, Αλεξέι Σβεντ. Ο άνθρωπος που προσφέρει το 50% της δύναμής της σε οργάνωση και σε επίθεση θα λείψει για τον επόμενο μήνα. Για το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα οφείλουν να βγουν μπροστά και να πάρουν την ομάδα στις πλάτες τους οι Κρόκερ, Γκιλ και Μίκι.

Στην τελευταία 5άδα αγώνων, οι Ρώσοι σε πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα έχουν 4 νίκες και μόλις μία ήττα, αυτή από την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης στην Ισπανία με 79-74. Δύο εντός έδρας νίκες στο πρωτάθλημα δίνοντας συνέχεια στο αήττητο (8 στα 8) και συγκατοικεί στην κορυφή με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, για να ακολουθήσουν δύο νίκες στη διαβολοβδομάδα της Ευρωλίγκας. Το Σαββατοκύριακο δεν είχε εντός συνόρων υποχρεώσεις.

«Εμείς πρέπει να σκεφτούμε ότι θα μας λείψει ο κορυφαίος μας παίκτης, ο Αλεξέι Σβεντ, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει όλοι μαζί να προσαρμοστούμε σε κάποια νέα πράγματα που πρέπει να κάνουμε», το σχόλιο του Γιώργου Μπαρτζώκα για την απουσία του… μαέστρου, Σβεντ.

Επιπρόσθετα στατιστικά
Παράδοση

Χίμκι – Παναθηναϊκός: 78-61 (Ευρωλίγκα 2017-18)
Παναθηναϊκός – Χίμκι: 93-65 (Ευρωλίγκα 2017-18)
Χίμκι – Παναθηναϊκός: 78-77 (Ευρωλίγκα 2012-13)
Παναθηναϊκός – Χίμκι: 67-79 (Ευρωλίγκα 2012-13)
Χίμκι – Παναθηναϊκός: 82-87 (παρ.) – (Ευρωλίγκα 2009-10)
Παναθηναϊκός – Χίμκι: 101-66 (Ευρωλίγκα 2009-10)

Νόμιμο στοίχημα μπάσκετ με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στη Euroleague με αμέτρητα ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X