Μπασκόνια – Παναθηναϊκός: Ο Περάσοβιτς και το δύο στα δύο!

Μπασκόνια – Παναθηναϊκός: Ο Περάσοβιτς και το δύο στα δύο!

Εναρξη: 21:30, 23/11/2018
Γήπεδο: Fernando Buesa Arena (15.716), Βιτόρια

Για την 9η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, ο Παναθηναϊκός ταξίδεψε στο γήπεδο που θα διεξαχθεί το φετινό Final-Four για να αντιμετωπίσει την Μπασκόνια, ερχόμενος από σημαντική νίκη επί της Μπαρτσελόνα (76-70) το βράδυ της Τετάρτης στο ΟΑΚΑ.

Σε αντίθετο μομέντουμ και με πολλά άσχημα αποτελέσματα στις τελευταίες αναμετρήσεις για την Μπασκόνια, τόσο εντός, όσο και εκτός συνόρων. Στο πιο πρόσφατο ματς για την Ευρωλίγκα ηττήθηκε 93-90 από την Ολύμπια Μιλάνο στην Ιταλία. Κόντρα στον Παναθηναϊκό, ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς θα κάνει το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του μπροστά στο κοινό της Μπασκόνια.

Για το δύο στα δύο
Ο Παναθηναϊκός έμπαινε στη διαβολοβδομάδα για να αντιμετωπίσει δύο ισπανικούς συλλόγους, στοχεύοντας στο απόλυτο νικών, μετά το άσχημο βράδυ της 16ης Νοεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη και την ήττα 78-62 από την Αναντολού Εφές. Μπορεί να μην έπιασε σπουδαία στάνταρ, επηρεασμένος και από το κακό μπάσκετ της Μπαρτσελόνα την Τετάρτη (21/11), ωστόσο έφτασε στη νίκη 76-70 και στο ρεκόρ 5-3 στις 8 πρώτες αγωνιστικές της Ευρωλίγκας.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην παρούσα φάση για το «τριφύλλι» είναι το εκτός έδρας πρόσωπο στην Ευρώπη, καθώς στα 5 τελευταία παιχνίδια (μετράμε και τα περσινά των «8» με τη Ρεάλ Μαδρίτης) υπέστη 4 φορές την ήττα. Μοναδική νίκη κόντρα στην πιο αδύναμη ομάδα του φετινού πρωταθλήματος, την Μπούντουτσνοστ (νίκη 72-67).

«Είναι πρώτο εντός έδρας παιχνίδι για τον Περάσοβιτς. Εχουμε παίξει πολλές φορές αντίπαλοι και γνωριζόμαστε. Την Μπασκόνια την περιμένουμε επιθετική και σκληρή στην έδρα της. Εχει ποιότητα, καλούς δημιουργούς και σουτέρ. Πάντα είναι δύσκολα εκεί στο γήπεδό της», το σχόλιο του Τσάβι Πασκουάλ, ο οποίος δεν ταλαιπωρείται από απουσίες και είχε την πολυτέλεια να ταξιδέψει με 13 παίκτες στη Βιτόρια.

Η αύρα του Περάσοβιτς
Ο πήχης στη φετινή Μπασκόνια είναι ανεβασμένος, αφού τον Μάιο το Final-Four θα διεξαχθεί στο σπίτι της και άπαντες προσδοκούν να δουν την ομάδα της Βιτόρια να διεκδικεί το τρόπαιο. Το ξεκίνημα στην Ευρωλίγκα δεν ήταν το αναμενόμενο και η ήττα στο Μαυροβούνιο από την πιο αδύναμη ομάδα, την Μπούντουτσνοστ (99-84), έφερε και την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία.

Παρελθόν, αποτέλεσε ο Ισπανός τεχνικός Πέδρο Μαρτίνεθ, για να συμφωνήσει η διοίκηση με τον έμπειρο Κροάτη, Βέλιμιρ Περάσοβιτς. Και αν στο ντεμπούτο του στην ACΒ έφτασε στη νίκη επί της Γκραν Κανάρια (91-76), στο ευρωπαϊκό ντεμπούτο του η Μπασκόνια ηττήθηκε 93-90, παλεύοντας όμως μέχρι το τελευταίο λεπτό το ματς.

«Θέλουμε οπωσδήποτε να νικήσουμε τον Παναθηναϊκό. Η άμυνά μας πρέπει να είναι καλύτερη από ό,τι στο Μιλάνο. Να επιβάλουμε το ρυθμό μας, παίζοντας με ταχύτητα. Πιστεύω πως η ζεστασιά του κοινού μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην απόδοσή μας», υποστήριξε ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς.

Επιπρόσθετα στατιστικά
Παράδοση
Παναθηναϊκός – Μπασκόνια: 80-76 (Ευρωλίγκα 2017-18)
Μπασκόνια – Παναθηναϊκός: 85-84 (Ευρωλίγκα 2017-18)
Μπασκόνια – Παναθηναϊκός: 63-72 (Ευρωλίγκα 2016-17)
Παναθηναϊκός – Μπασκόνια: 69-68 (Ευρωλίγκα 2016-17)
Παναθηναϊκός – Κάχα Λαμποράλ: 75-84 (Ευρωλίγκα 2015-16)

Νόμιμο στοίχημα μπάσκετ με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στη Euroleague με αμέτρητα ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X