Ολυμπιακός – Φενερμπαχτσέ: Παλιοί γνώριμοι στο ΣΕΦ

Ολυμπιακός – Φενερμπαχτσέ: Παλιοί γνώριμοι στο ΣΕΦ

Εναρξη: 21:00, 15/11/2018
Γήπεδο: ΣΕΦ (14.500)

Για την 7η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τη Φενερμπαχτσέ στο ΣΕΦ το βράδυ της Πέμπτης (21:00), με στόχο να επανέλθει στις ευρωπαϊκές νίκες έπειτα από δύο διαδοχικές εκτός έδρας ήττες από ΤΣΣΚΑ Μόσχας (69-65) και από Παναθηναϊκό (93-80) στο ένα από τα πολλά… ντέρμπι που θα ακολουθήσουν στη σεζόν. Ένα ζευγάρι με έντονες μονομαχίες, λόγω της ανταγωνιστικότητας των Τούρκων τα τελευταία χρόνια, με αποκορύφωμα ο τελικός της Κωνσταντινούπολης τον Μάιο του 2017.

Στον αντίποδα, η Φενερμπαχτσέ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς διανύει πολύ καλή περίοδο, τόσο στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της, όσο και στις εγχώριες. Στη Βιτόρια, πριν μία εβδομάδα επικράτησε δύσκολα 74-72 της Μπασκόνια και σημείωσε το 5-1 στις πρώτες αγωνιστικές της Ευρωλίγκα.

Μία δύσκολη εβδομάδα

Η Φενερμπαχτσέ στο ΣΕΦ ανοίγει το μίνι απαιτητικό και δύσκολο πρόγραμμα του Ολυμπιακού, η Ρεάλ Μαδρίτης στο Φάληρο το κλείνει σε επτά βράδια από σήμερα για την 9η αγωνιστική. Ο Παναθηναϊκός για το πρωτάθλημα στο ΟΑΚΑ την Κυριακή (18/11) και η Μπάγερν Μονάχου την Τρίτη (20/11) στη Γερμανία για την Ευρωλίγκα συμπληρώνουν το βαρύ πρόγραμμα των «ερυθρολεύκων» σε διάστημα μιας εβδομάδας! Τέσσερις αναμετρήσεις, τέσσερα δύσκολα εμπόδια και ένα ταξίδι στη Γερμανία.

Το ευτύχημα για τον Ντέιβιντ Μπλατ ότι ξεκινάει τη… διαβολοβδόμαδα δίχως νέες απώλειες. Ο Γιάννης Αγραβάνης που λείπει αρκετό διάστημα βρίσκεται στο μπλοκάκι του έμπειρου προπονητή, ενώ το όνομα του Γιάνις Στρέλνιεκς έχει γραμμένο ένα ερωτηματικό δίπλα του, καθώς ο Λετονός αναμένεται να επανέλθει σε κάποιο από τα προσεχή παιχνίδια. Αρα και απόψε παραμένει αμφίβολος κόντρα στους Τούρκους.

Στη Ρωσία προδόθηκε από το κακό του 3ο δεκάλεπτο. Επαιξε σημαντικό ρόλο στην ήττα από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, καθώς στα άλλα τρία δεκάλεπτα βρέθηκε μπροστά στο σκορ. Στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό επηρεάστηκε πάλι στο 3ο δεκάλεπτο, αφού στην ανάπαυλα οδηγήθηκε ως το απόλυτο αφεντικό. Το τελευταίο επίσημο παιχνίδι του Ολυμπιακού ήταν στο πρωτάθλημα, εκεί που επικράτησε εύκολα του Λαυρίου με 102-63 κάνοντας το 5 στα 5, με το μυαλό του να πηγαίνει και στο ματς του ΟΑΚΑ, όπου σε περίπτωση νίκης φέρνει υπέρ του την κατάληψη της πρώτης θέσης.

Γνωστοί και… φίλοι στο παρκέ!
Μπορεί να έχουν αναμετρηθεί αρκετές φορές οι δύο ομάδες, τα πρόσωπα που βρίσκονται στα δύο στρατόπεδα να έχουν συναντηθεί άλλες τόσες, ωστόσο πάντα είναι ένα ιδιαίτερο βράδυ η μεταξύ τους μάχη. Ακόμα πιο ιδιαίτερο το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός θα συναντήσει ξανά τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, τον επί σειρά ετών προπονητή του Παναθηναϊκού ο οποίος κατέκτησε τα πάντα σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Βέβαια, και δύο παλιούς του… φίλους! Τον Κώστα Σλούκα και τον Ερικ Γκριν. Και αν ο Ελληνας γκαρντ έκανε το Φάληρο-Κωνσταντινούπολη το 2015 για τη Φενερμπαχτσέ, ο Αμερικάνος έπειτα από έναν χρόνο στη Βαλένθια μετακόμισε στην τουρκική ομάδα μετά τον τραυματισμό του Τέιλερ Ενις.

Η Φενερμπαχτσέ διανύει μία εξαιρετική περίοδο στις πρώτες εβδομάδες της σεζόν σε πρωτάθλημα και Ευρώπη. Η μοναδική ήττα της σε 12 αναμετρήσεις εντός και εκτός συνόρων είναι στην έδρα της Αναντολού Εφές για την 4η αγωνιστική της Ευρωλίγκας με 89-83. Εντεκα νίκες για την ομάδα του Ζέλικο Ομπραντοβιτς, με ρεκόρ το 5-1 στην Ευρωλίγκα, ενώ στην Τουρκία με το 6-0 βρίσκεται μόνη πρώτη στον βαθμολογικό πίνακα. Στον Πειραιά για το ματς με τον Ολυμπιακό ταξίδεψε πλήρης.

Επιπρόσθετα στατιστικά
Παράδοση

Ολυμπιακός – Φενερμπαχτσέ 95-70 (Ευρωλίγκα 2017-18)
Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: 83-90 παρ. (Ευρωλίγκα (2017-18)
Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: 80-64 (Τελικός Ευρωλίγκας 2016-17)
Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: 67-64 (Ευρωλίγκα 2016-17)
Ολυμπιακός – Φενερμπαχτσέ: 71-62 (Ευρωλίγκα 2016-17)

Νόμιμο στοίχημα μπάσκετ με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στη Euroleague με αμέτρητα ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X