Παναθηναϊκός – ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Ντεμπούτο Πιτίνο, επιστροφή Ιτούδη!

Παναθηναϊκός – ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Ντεμπούτο Πιτίνο, επιστροφή Ιτούδη!

Εναρξη: 21:00, 28/12/2018
Γήπεδο: ΟΑΚΑ (19.250)

Ιδιαίτερο βράδυ Παρασκευής για τον Παναθηναϊκό, αφού φιλοξενεί στο ΟΑΚΑ την ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη, στο ντεμπούτο του προπονητή Ρικ Πιτίνο στον «πράσινο» πάγκο. Οι τελευταίες άσχημες εμφανίσεις και ήττες του «τριφυλλιού» έφεραν την απομάκρυνση του Τσάβι Πασκουάλ.

Στο πιο πρόσφατο παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 111-79 της ΑΕΚ, παίζοντας χωρίς άγχος και απελευθερωμένος στις κινήσεις του. Στην Ευρωλίγκα, προέρχεται από δύο διαδοχικές ήττες, μία στη Μαδρίτη επί της πρωταθλήτριας Ευρώπης Ρεάλ με 89-68, αλλά και εντός έδρας από τη Μιλάνο με 83-86. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας υπέστη τρεις ήττες εκτός έδρας από τα τέλη Νοεμβρίου και μετά στην Ευρωλίγκα, αποτέλεσμα να κατρακυλήσει στην 3η θέση.

Ντεμπούτο Πιτίνο στον Παναθηναϊκό
Ο Αμερικάνος, Ρικ Πιτίνο, ανέλαβε δράση στον Παναθηναϊκό και απόψε το βράδυ (28/12, 21:00) θα κάνει ντεμπούτο στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, απέναντι σε έναν από τους καλύτερους ευρωπαϊκούς συλλόγους, την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Το ιστορικό του έμπειρου προπονητή στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού «πλούσιο», οι Αμερικάνοι του Παναθηναϊκού τον γνωρίζουν και η αύρα του, η παρουσία του θα παίξει καταλυτικό ρόλο με το… καλημέρα!

«Δεν έχω μαγικό ραβδί και δεν μπορώ ξαφνικά μέσα σε μια μέρα να αλλάξω τα πάντα. Θα πρέπει να αλλάξουμε λίγα πράγματα σιγά-σιγά. Πρέπει να επαναφέρουμε τη ψυχολογία στην ομάδα», το πρώτο σχόλιο του Ρικ Πιτίνο ως προπονητής του Παναθηναϊκού. «Να μας βάλει ο Πιτίνο στον ίσιο δρόμο», σχολίασε ο Τζέιμς Γκιστ, «να μην χάσουμε άλλο ματς στο ΟΑΚΑ», ανέφερε ο Ιαν Βουγιούκας.

Στο ντεμπούτο του, ο Αμερικανός θα στερηθεί τις υπηρεσίες του έμπειρου Λάνγκφορντ, την ώρα που έμαθε τα ευχάριστα νέα και την είσοδο εντέλει του Ιωάννη Παπαπέτρου σε κανονικούς ρυθμούς.

Ψυχολογική… κατάρρευση η ΤΣΣΚΑ Μόσχας!
Μπορεί στα εντός έδρας παιχνίδια της στην Ευρώπη το τελευταίο διάστημα να βγάζει υγεία, αποφασιστικότητα και να παίρνει εύκολα νίκες, όπως το 102-84 επί της Αναντολού Εφές, το 88-74 επί της Χίμκι, όμως στα τελευταίες 4 εκτός έδρας παιχνίδια της γνώρισε τρεις ήττες. Αρχικά, η «βόμβα» από την Μπούντουτσνοστ στο Μαυροβούνιο (93-92) και αν μεσολάβησε το διπλό στη Μαδρίτη επί της Ρεάλ (93-88), ακολούθησαν οι ήττες από Μπασκόνια (73-76) και Φενερμπαχτσέ (75-79).

«Η αλλαγή προπονητή έφερε ενθουσιασμό στον Παναθηναϊκό, θα φέρει επιπλέον δυναμική συν του δυναμικού κοινού της ομάδας», το σχόλιο του προπονητή Δημήτρη Ιτούδη. «Είναι δύσκολο να κερδίζεις στο ΟΑΚΑ», δήλωσε με τη σειρά του ο Ντάνιελ Χάκετ. Δείγματα, ότι οι άνθρωποι της ΤΣΣΚΑ Μόσχας γνωρίζουν που έρχονται και μιλάνε δύο άνθρωποι που έζησαν πολλά πράγματα από το ελληνικό μπάσκετ και τον τρόπο λειτουργίας του Παναθηναϊκού.

Στο αγωνιστικό σκέλος, οι Ρώσοι δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών, προερχόμενοι από δύο διαδοχικές νίκες σε πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα.

Επιπρόσθετα στατιστικά
Παράδοση

Παναθηναϊκός – ΤΣΣΚΑ Μόσχας: 70-75 (Ευρωλίγκα 2017-18)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Παναθηναϊκός: 81-63 (Ευρωλίγκα 2017-18)
Παναθηναϊκός – ΤΣΣΚΑ Μόσχας: 85-80 (παρ.) – Ευρωλίγκα 2016-17
ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Παναθηναϊκός: 81-77 (Ευρωλίγκα 2016-17)
Παναθηναϊκός – ΤΣΣΚΑ Μόσχας: 55-74 (Ευρωλίγκα 2015-16)

Νόμιμο στοίχημα μπάσκετ με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στην Ευρωλίγκα με αμέτρητα ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X