ΝΒΑ 2019-20: Η πίεση έξι μεγάλων σταρ!

ΝΒΑ 2019-20: Η πίεση έξι μεγάλων σταρ!

Εξι σταρ, πέντε βετεράνοι κι ένας rookie! Η πίεση τεράστια και οι Ντέιβις, Ίρβινγκ, Λέοναρντ, Ζάιον, Μπάτλερ και Χόφορντ καλούνται να αποδείξουν πως είναι ηγέτες!

Έχουν περάσει ήδη εννέα χρόνια από τότε που ο ΛεΜπρον Τζέιμς αποφάσισε να πάρει το ταλέντα του στο South Beach και να κάνει την υπέρβαση με διακρίσεις για το Miami Heat. Μπορεί στην πρώτη ταραχώδη χρονιά στο Μαϊάμι, ο ΛεΜπρον να έχασε τον τελικό από τους Dallas, αλλά ήδη είχε μεταμορφώσει την ομάδα του και άλλαξε το τοπίο στο ΝΒΑ! Ο «Βασιλιάς¬ κέρδισε δυο τίτλος στο Μαΐάμι και έφερε μια νέα εποχή στη Λίγκα! Έξι χρόνια αργότερα, ο Κέβιν Ντουράντ έκανε μια παρόμοια κίνηση, αφήνοντας την μικρή ομάδα των Oklahoma City Thunder για τους ισχυρούς Golden Warriors State. Ήταν η κλασική περίπτωση του “αν δεν μπορείτε να τους νικήσεις, πήγαινε μαζί τους». Το έκανε και κέρδισε δυο τίτλους!

Τον περασμένο Ιούλιο, οι ομάδες του NBA δαπάνησαν 3 δισεκατομμύρια δολάρια για συμβάσεις ελεύθερων παικτών. Το NBA υπέστη ένα σημαντικό facelift σε αυτό την offseason, και υπάρχουν πολλά πρόσωπα σε νέες ομάδες που θα είναι υπό την μεγαλύτερη πίεση. Τα βλέμματα στρέφονται σε πέντε έμπειρους κι έναν rookie:

Αντονι Ντέιβις, La Lakers

Ο Ντέιβις προκάλεσε πολλά… προβλήματα την περασμένη σεζόν με τη στάση του, αφού… αναστάτωσε αρκετές ομάδες. Τώρα έχει την ευκαιρία να δείξει αν το αξίζει. Οι Λέικερς διαθέτουν πλέον το πιο κυρίαρχο ντουέτο του ΝΒΑ. Η κληρονομιά του ΛεΜπρον υπάρχει, αυτή του Ντέιβις ακόμα είναι στον… δρόμο. Εχει πολλά ατομικά του βραβεία, όμως το βιογραφικό του δεν έχει κάτι το τρομερό. Έχει προχωρήσει από τον πρώτο γύρο των πλέι οφ μόλις μία φορά. Ο ΛεΜπρον μπορεί να κάνει για τον Ντέιβις, αυτά που έκανε για τους Γουέιντ, Μπος, Ίρβινγκ, Λοβ, αλλά και ο Ντέιβις πρέπει να βοηθήσει τον «Βασιλιά», ο οποίος εμφανίστηκε σε μόλις 55 παιχνίδια την περασμένη σεζόν. Ο Ντέιβις, ο οποίος ποτέ δεν ήταν πολύ ανθεκτικός, πρέπει να εμφανιστεί ως ο καλύτερος παίκτης των Λέικερς κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου μιας και ο ΛεΜπρον πρέπει να είναι έτοιμος για τα πλέι-οφ.

Κάιρι Ιρβινγκ, Nets
Θυμηθείτε το σενάριο στο οποίο οι Ιρβινγκ, Ντέιβις θα ήταν συμπαίκτες στους Boston Celtics; Αυτό το σχέδιο ανατινάχτηκε τόσο γρήγορα όσο και η χημεία των Celtics την περασμένη σεζόν. Ο Ιρβινγκ δεν ήταν ποτέ ευχαριστημένος στη Βοστώνη και παρόλο που είπε τον περασμένο Οκτώβριο ότι ήθελε να υπογράψει ξανά με τους Celtics, ο Ιρβινγκ επέστρεψε στη Νέα Υόρκη και έφερε μαζί του τον Ντουράντ. Ήταν μια τολμηρή κίνηση! Εν τω μεταξύ, οι ηγετικές ικανότητες και η ανθεκτικότητα του Ιρβινγκ έχουν αμφισβητηθεί. Αλλωστε, δεν μπόρεσε να σταθεί εμπόδιο στους Κλίβελαντ και είδε την ομάδα του να μένει εκτός. «Απέτυχα, γιατί δεν τους έδωσα τα πάντα που μπορούσα σε αυτή τη σεζόν. Απέτυχα να είναι ηγέτης σε αυτή την ομάδα και να τους φέρω όλους μαζί» τόνισε. Οι νίκες των Νετς εκτοξεύθηκαν από 20 σε 42 την τελευταία τριετία, ενώ βρέθηκαν στα πλέι οφ. Οτιδήποτε λιγότερο, ακόμα και χωρίς τον Ντουράντ θα είναι αποτυχία για τον Ίρβινγκ.

Κάουι Λέοναρντ, Clippers

Όταν ο Λέοναρντ έχασε 22 παιχνίδια την περασμένη σεζόν, οι Raptors είχαν ρεκόρ 15-7. Η συνέχεια; Καταιγιστική! Βέβαια, ο Κάουι έχει παίξει περισσότερα από 66 παιχνίδια μόνο δύο φορές κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Οπότε πρέπει να πιεστεί ακόμα περισσότερο φέτος για να μη γίνει ο δρόμος για τους τελικούς του ΝΒΑ ανυπέρβλητος. Χειρίζεται την πίεση, όσο λίγοι και κατάφερε με το τρομερό του ταλέντο να διαλύσει Miami kai Warriors! Ο στόχος με τα αστέρια που πήραν οι Clippers είναι να δημιουργήσουν μια δυναστεία ή τουλάχιστον να έρθει ο πρώτος τίτλος. Απέναντί του οι ΛεΜπρον, Ντέιβις. Ναι, φέτος η πίεση είναι μεγαλύτερη!

Τζίμι Μπάτλερ, Heat
Ο Μπάτλερ έπαιξε για τέσσερις ομάδες αυτά τα χρόνια. Chicago, Minnesota, Philadelphia και τώρα Miami. Είναι ένας σούπερ σταρ του ΝΒΑ, αλλά ποτέ δεν είχε τη δύναμη να κάνει μόνος του την υπέρβαση. Ωστόσο, οι Χιτ απελπισμένοι να αποκτήσουν έναν σταρ, πήραν τον Μπάτλερ κι ελπίζουν πως θα ξυπνήσει μέσα του ο εγωισμός του ηγέτη. Πλέον, μιλούν ξεκάθαρα για πλέι οφ και η πίεση για τον πρώην παίκτη των Σίξερς μεγαλώνει.

Αλ Χόφορντ, 76ers
Άφησε τα αποδυτήρια των Σέλτικς για ένα μεγάλο συμβόλαιο στη Φιλαδέλφεια. Ενα τετραετές αξίας 109 εκατομμυρίων δολαρίων. Η παρουσία του στους 76ers θα βοηθήσει τον Εμπιντ και τον Σίμονς, ωστόσο κανείς δεν ξέρει αν το στυλ παιχνιδιού του θα ταιριάξει με αυτό των άλλων δυο. Βέβαια, αποκτήθηκε για να φέρει νίκες και χρόνος προσαρμογής δεν υπάρχει. Αλλωστε, είναι πολλά τα λεφτά που καρπώθηκε.

Ζάιον Γουίλιαμσον, Pelicans

Στην εποχή του Ντέιβις, ο Ζάιον είναι ο παίκτης που αναζητούσαν οι Pelicans για να σώσουν το franchise τους. Το NBA ελπίζει ότι μπορεί να γίνει ένα από τα πρόσωπα του πρωταθλήματος για τα επόμενα 15 χρόνια. Αυτή είναι η πίεση για τον rookie. Αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ήταν το καλύτερο πράγμα που συνέβη στο ΝΒΑ τις τελευταίες τρεις εβδομάδες. Με όλη τη διαμάχη που περιβάλλει το ΝΒΑ και την Κίνα, ο Zάιον συγκέντρωσε πάνω του όλα τα βλέμματα. «Υπάρχουν πολύ λίγοι – στα 19 τους – που μπορούν να έρθουν και να επηρεάσουν αυτό το πρωτάθλημα», δήλωσε ο προπονητής των Pelicans Αλβιν Γκέντρι.  Όχι, ας μην ξεκινήσουμε τις συγκρίσεις με τον ΛεΜπρον. Ο Ζάιον εξακολουθεί να είναι έφηβος με πολλά περιθώρια ανάπτυξης. Αλλά έχει ήδη κερδίσει τις εντυπώσεις. Ναι, με τις εμφανίσεις του στα ματς προετοιμασίας έχει στρέψει πάνω του την προσοχή.

Νόμιμο στοίχημα μπάσκετ με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στo NBA με αμέτρητα ειδικά! |21+

Σχολιάστε

X