Λούκα Ντόντσιτς: «Σπάει» το ένα ρεκόρ μετά το άλλο!

Λούκα Ντόντσιτς: «Σπάει» το ένα ρεκόρ μετά το άλλο!

Ο Λούκα Ντόντσιτς αποτελεί τον πιο «καυτό» παίκτη αυτή τη στιγμή στο ΝΒΑ, παρότι είναι η rookie του χρονιά με τη φανέλα των Ντάλας Μάβερικς. Κόντρα στους Τορόντο Ράπτορς, το βράδυ της Κυριακής (27/01), ο Σλοβένος γκαρντ έγινε ο πρώτος παίκτης που σημείωσε για δεύτερη φορά τριπλ-νταμπλ χωρίς να έχει κλείσει τα 20 χρόνια στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Συγκεκριμένα, ο νεαρός σούπερ σταρ των «Μαβς» σημείωσε 35 πόντους και σε συνδυασμό με της 10 ασίστ και τα 12 ριμπάουντ. Συν τοις άλλοις, έγινε μόλις ο πρώτος παίκτης κάτω από 20 ετών στην ιστορία του ΝΒΑ που έκανε τριπλ-νταμπλ, πετυχαίνοντας παράλληλα πάνω από 30 πόντους. Οι 35 πόντοι που σημείωσε κόντρα στους Τορόντο Ράπτορς ισοδυναμεί και αυτός με ρεκόρ, το ατομικό του ρεκόρ!

Με την χθεσινή επίδοση ο Λούκα Ντόντσιτς ξεπέρασε τον «Βασιλιά» ΛεΜπρόν Τζέιμς, που είχε κάνει τριπλ-νταμπλ βάζοντας στο ίδιο παιχνίδι (στις 9/4/2005 κόντρα στους Μπακς) 30 πόντους σε ηλικία 20 ετών και 100 ημερών. Ο Σλοβένος, πρώην παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης, θα κλείσει τα 20 του χρόνια στις 28 Φεβρουαρίου.

Επίσης, ο 19χρονος έγινε μόλις ο 4ος rookie τα τελευταία 35 χρόνια που κατέγραψε τριπλ-νταμπλ με 35 πόντους στον ίδιο αγώνα, κάτι που έχουν κάνει στο παρελθόν μόνο ο Μάικλ Τζόρνταν το 1985 με τους Σικάγο Μπουλς, ο Τζέισον Κιντ το 1995 με τους Ντάλα Μάβερικς (την ίδια ομάδα που αγωνίζεται τώρα ο Λούκα Ντόντσιτς) και ο Στέφεν Κάρι το 2010 με τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς.

Νόμιμο στοίχημα μπάσκετ με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X