Βλάντε Ντίβατς: Οταν το NBA υποκλίθηκε στο μυαλό του!

Βλάντε Ντίβατς: Οταν το NBA υποκλίθηκε στο μυαλό του!

Ο Βλάντε Ντίβατς έκανε πάντα αυτό που ήθελε. Λάτρεψε το μπάσκετ και το μυαλό του ήταν σύμμαχος για να συμπεριληφθεί στους… θρύλους του ΝΒΑ!

Ο Βλάντε Ντίβατς γιορτάζει τα 51α του γενέθλια και παραμένει στις καρδιές όλων ως ένας… ωραίος τύπος που κατάφερε να επιβεβαιώσει στο ΝΒΑ, πως οι Ευρωπαίοι ξέρουν μεγάλο μπάσκετ. Μια απίθανη φυσιογνωμία που πάντα έκανε αυτό που ήθελε, ζούσε όπως του άρεσε και δε σκεφτόταν τις συνέπειες. Ταινίες, Eurovision, Πολιτική, Φιλανθρωπία, όλα τα έχει η… πολυτάραχη ζωή του, αλλά πολύ περισσότερο ο Βλάντε Ντίβατς πέρασε στην ιστορία ως ένας πολύ μεγάλος παίκτης! Γεννημένος στις 3 Φεβρουαρίου 1968 στην πόλη Πριγιέπολγιε έκανε τα πρώτα βήματά του στο ευρωπαϊκό στερέωμα με την Παρτιζάν και βρέθηκε στο Λος Αντζελες με… προίκα ελάχιστες λέξεις αγγλικές από αγαπημένες ταινίες, αλλά και απίθανες γνώσεις για το πως παίζεται το μπάσκετ!

Ενα τεράστιο ταλέντο, αστείρευτη αγάπη για το άθλημα και η ιστορία τον συμπεριέλαβε στους πιο έξυπνους ψηλούς του Μπάσκετ. Δημιουργός στη ρακέτα, τελείωνε άψογα τις φάσεις, έπαιζε με πλάτη, είχε σουτ, ήξερε να διαβάζει τον αντίπαλο, αξιοποιούσε τα 2,16 του με άνεση. «Θα πάμε τόσο μακριά, όσο μας οδηγήσει ο Βλάντε» δήλωνε ο θρυλικός Μάτζικ στο ξεκίνημα μίας δύσκολης χρονιάς για τους Λέικερς, την δεύτερη χωρίς τον Καρίμ και την πρώτη χωρίς τον Ράιλι! Ο Σέρβος τους οδήγησε στους τελικούς του 1991, αλλά εκεί ήταν ο Τζόρνταν για να τον αφήσει με τη… χαρά της συμμετοχής σε Τελικούς ΝΒΑ!

Ο Ντίβατς δεν κατέκτησε τίτλους, οι διακρίσεις περιορίζονται στο ότι έγινε ο πρώτος Ευρωπαίος σε κλεψίματα στο ΝΒΑ, αλλά και ότι το 1990, έγινε μόλις ο δεύτερος παίκτης από την Ευρώπη, που μπήκε στην κορυφαία rookie πεντάδα! Το 1996 βρέθηκε μια ανάσα από το να σταματήσει το μπάσκετ, ήταν ίσως η πρώτη φορά που το μυαλό του δεν αντέδρασε πρώτο και το έκανε η καρδιά του. «Το 1996 είχα τελειώσει από το μπάσκετ διότι δεν ήθελα να φύγω από τους Λέικερς. Από την στιγμή που δεν ήμουν εκεί, δεν με ενδιέφερε να παίξω μπάσκετ στο ΝΒΑ. Ο Τζέρι Γουέστερν με έπεισε να πάω στην Σάρλοτ, έστω και για δύο μήνες και αν δεν μου άρεσε θα έφευγα. Είχε δίκιο. Έπαιξα άλλα 9 χρόνια». Ο Ντίβατς διασκέδασε με το μπάσκετ, αυτό ήθελε να κάνει, να περνά καλά!

Τι έγραψε το κοντέρ γι αυτό τον χαλαρό Γίγαντα; Είναι ένας από τους επτά παίκτες του NBA που ξεπέρασε τους 13.000 πόντους, τα 9.000 ριμπάουντ, τις 3000 ασίστ και τα 1500 μπλοκ. Ποιοι άλλοι είναι σε αυτό το κλειστό Club; Τζαμπάρ, Ντάνκαν, Ο’Νιλ, Γκαρνέτ, Πάου Γκασόλ, Ολάζον, ενώ έγινε ο πρώτος παίκτης που δεν γεννήθηκε στις ΗΠΑ και ξεπέρασε τα 1000 ματς στο ΝΒΑ!

Νόμιμο στοίχημα μπάσκετ με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στo NBA με αμέτρητα ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X