Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Final 4 με... άρωμα αιωνίων!

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Final 4 με… άρωμα αιωνίων!

Εναρξη: 21:00, 09/11/2018
Γήπεδο: ΟΑΚΑ (19.250)

Ντέρμπι αιωνίων στο ΟΑΚΑ, σε ένα μεγάλο ματς γοήτρου και όχι μόνο… Τα βλέμματα της Ευρώπης στο Ολυμπιακό στάδιο, όπου για την 6η στροφή η ομάδα του Πασκουάλ θα κάνει τα πάντα να υπερασπιστεί την έδρα της. Θα καταφέρουν οι παίκτες του Μπλατ να πετύχουν το 3ο φετινό διπλό στη Euroleague; Ο χρόνος γυρνά πίσω…

Αυτή θα είναι η 12η φορά που οι δύο «αιώνιοι» θα βρεθούν αντιμέτωποι με φόντο το ευρωπαϊκό τρόπαιο και οι συγκινήσεις δεν λείπουν ανά τα χρόνια. Υπάρχουν όμως τρία ραντεβού σε Final Four που κλέβουν την παράσταση.

Ήταν το 1994 όταν άρχισε ένα…ταξίδι με τις μάχες αιωνίων! Στο παρκέ του Γιαντ Ελιάου η ιστορία γράφτηκε με κόκκινο χρώμα. Ο Σιγάλας που τέλειωσε το παιχνίδι με 15 πόντους, «έσβησε» τον Γκάλη (8π.). Μεγάλοι πρωταγωνιστές για τον Ολυμπιακό ήταν ο Πάσπαλι που έβαλε 22 πόντους αλλά και ο Τάρπλει που είχε 21 και κατέβασε και 12 ριμπάουντ. Από κοντά και ο Φασούλας που μέτρησε άλλους 13. Αντίθετα, οι «πράσινοι» τα περίμεναν όλα από τον Βολκόφ που είχε 32 πόντους. Το τελικό σκορ ήταν 77-72 και ο Ολυμπιακός έπαιρνε το εισιτήριο για τον πρώτο τελικό!

11 Απριλίου του 1995 και ο Έντι Τζόνσον, στα ημιτελικά του Final 4 στην Σαραγόσα κάνει το πιο τρελό του ματς και ουσιαστικά «καθαρίζει» μόνος του τον Παναθηναϊκό. Ο Αμερικανός των ερυθρολεύκων στα 36 του χρόνια έκανε το απίστευτο. Ενώ μπήκε στο παιχνίδι χωρίς ρυθμό και με 0/4 στο πρώτο ημίχρονο ξαφνικά τα άλλαξε όλα. Στα τελευταία 11 λεπτά εκτέλεσε 4 φορές τον Παναθηναϊκό με αποτέλεσμα 1.40 πριν την λήξη να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του με 52-50. Ο ημιτελικό είχε… βαφτεί κόκκινος και το τελικό σκορ θα γράψει 52-58. Ο Έντι ολοκλήρωσε τον ημιτελικό με 27 πόντους με 4/8 τρίποντα και κατέβασε και 10 ριμπάουντ όντας ο απόλυτος πρωταγωνιστής του παιχνιδιού.

Στο Βερολίνο το 2009 Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός βρέθηκαν αντιμέτωποι κι έδωσαν ρεσιτάλ μπάσκετ. Τα ρόστερ τους… τρόμαζαν, Ομπράντοβιτς και Γιαννάκης έπρεπε να διαχειριστούν ένα παιχνίδι άλλου επιπέδου. Ο Παναθηναϊκός κρατούσε τα ηνία του αγώνα σε όλη την διάρκεια με εξαίρεση τα τελευταία δευτερόλεπτα. Μετά το απίστευτο χαμένο καλάθι του Πέκοβιτς με το σκορ στο 82-84 ο Ολυμπιακός κρατούσε στα χέρια του την τύχη του αγώνα. Ο Γκριρ βρήκε τον Μπουρούση, ο διεθνής σέντερ πήρε την τελευταία επίθεση, όμως αστόχησε με αποτέλεσμα οι πράσινοι να πανηγυρίσουν μια μεγάλη πρόκριση στον τελικό!

Νόμιμο στοίχημα μπάσκετ με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στη Euroleague με αμέτρητα ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

 

Σχολιάστε

X