Αγγλία - Δανία: Ωρα για τον δεύτερο ημιτελικό Euro στο Wembley!

Αγγλία – Δανία: Ωρα για τον δεύτερο ημιτελικό Euro στο Wembley!

Εναρξη: 07/07/2021
Γήπεδο
: Wembley, 60000 θεατές

Η ώρα του δεύτερου μεγάλου ημιτελικού έφτασε και το Wembley φωτίζεται για να υποδεχθεί την Αγγλία. Τα «τρία λιοντάρια» κάνουν εξαιρετικό τουρνουά και πήραν ήδη τον τίτλο του φαβορί για την κούπα! Θα αποτυπωθεί αυτό και στο χορτάρι; Η Δανία έφτασε στον 4ο ημιτελικό της, όμως μια φορά προκρίθηκε, το 1992 και κατάφερε να πάρει την κούπα! Η Ιταλία περιμένει τον νικητή στο μεγάλο ραντεβού της Κυριακής (11/07/).

Στο κατάμεστο Wembley για την πρόκριση η Αγγλία

Τα «τρία λιοντάρια» γεμάτα αυτοπεποίθηση επιστρέφουν στο «Wembley» μετά τη μεγαλύτερή τους νίκη σε τελικά EURO. Η Αγγλία διέλυσε με 4-0 την Ουκρανία στο Ολίμπικο, πετυχαίνοντας για πρώτη φορά τεσσάρα σε τελικά ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ή Μουντιάλ από τον τελικό του 1966.

Eίναι το τρίτο ραντεβού σε ημιτελική φάση Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, όμως τις δυο προηγούμενες φορές γνώρισε οδυνηρό αποκλεισμό από Γιουγκοσλαβία και Γερμανία. Αλλωστε, είναι η μοναδική ομάδα με τόσους πολλούς αγώνες (36) σε EURO χωρίς να έχει φτάσει στον τελικό! «Περιμένουμε πώς και πώς το ματς, γνωρίζουμε ότι θα μας υποστηρίζει όλη η χώρα. Είναι τρομερό συναίσθημα. Οι παίκτες είναι έτοιμοι, η προετοιμασία κύλησε ήρεμα. Ξέρουμε ότι παίζουμε με έναν πολύ δυνατό αντίπαλο.

Θα είναι σκληρό και συναρπαστικό παιχνίδι» τόνισε ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ. Μπορεί επιθετικά να ξέσπασε κόντρα στους Ουκρανούς, αλλά αμυντικά τα πάει εξαιρετικά σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης, κρατώντας ανέπαφη την εστία της και στα πέντε παιχνίδια. Ποτέ καμία ομάδα δεν έχει καταφέρει να μη δεχθεί γκολ σε έξι παιχνίδια Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ή Παγκοσμίου Κυπέλλου.  Το βλέμμα είναι στραμμένο και στον αρχηγό! Ο Χάρι Κέιν πήρε μπρος, πέτυχε ήδη τρία γκολ κι έφτασε τα εννέα σε μεγάλα τουρνουά, μόλις ένα λιγότερο από τον θρύλο της Αγγλίας, τον Γκάρι Λίνεκερ.

Αγγλία: Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Σο, Φίλιπς, Ράις, Σάντσο, Μάουντ, Στέρλινγκ, Κέιν

[jsMatches id =”166425″ partic_id=”216378″ quantity=”6″ emblems=”0″ venue=”0″ season=”0″ slider=”0″ layout=”0″ groupbymd=”0″ morder=”0″ display_name =”1″]

Για την υπέρβαση η Δανία

Τρόλαρε την Αγγλία με τον τρόπο του ο Κάσπερ Σμάιχελ για το περιβόητο «It’s Coming Home», εκφράζοντας την απορία του για το πότε οι Άγγλοι έφεραν… σπίτι το Euro στο παρελθόν. Η Δανία έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία που προκρίθηκε στα νοκ άουτ έπειτα από δυο ήττες στην αρχή του ομίλου. Ετσι, με μεγάλες εμφανίσεις βρέθηκε για τέταρτη φορά στα ημιτελικά της διοργάνωσης, όμως μόλις μια φορά προκρίθηκε στον τελικό, όπου κατάφερε να το σηκώσει (1992).

«Θα είναι ένας σκληρός αγώνας. Παίξαμε εναντίον της Γερμανίας πριν από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και πάντα έλεγα ότι είναι πιο ωραίο να παίζεις με τους καλύτερους. Πρέπει να έχουμε αυτές τις προκλήσεις και τη νοοτροπία πως θα κερδίσουμε ανεξάρτητα από το ποιος είναι. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε. Αυτό θα επιδιώξουμε. Με 8000 Δανούς που ζουν εδώ. Ανυπομονούμε να τους ακούσουμε» τόνισε ο Κάσπερ Γιούλμαντ. Τεσσάρα στη Ρωσία, τεσσάρα στην Ουαλία και η ομάδα του Κάσπερ Γιούλμαντ έχει 11 γκολ στο τουρνουά, η καλύτερή της επίδοση σε μεγάλη διοργάνωση! Ο Ντόλμπεργκ είναι στα καλύτερά του, έχει τρία γκολ και θέλει να πιάσει το ρεκόρ των Τόμασον, Λάρσεν που μετρούν τέσσερα τέρματα σε μεγάλη διοργάνωση!

Δανία: Σμάιχελ, Κρίστενσεν, Κιάερ, Βέστεγκααρντ, Στρίγκερ, Χόιμπιεργκ, Ντιλέινι, Μέλε, Μπρεθγουάιτ, Ντόλμεργκ, Ντάμσγκααρντ.

[jsMatches id =”166425″ partic_id=”216372″ quantity=”6″ emblems=”0″ venue=”0″ season=”0″ slider=”0″ layout=”0″ groupbymd=”0″ morder=”0″ display_name =”1″]

Σχολιάστε

X