Αγγλία – Κροατία: Προκρίνεται, όποιος κερδίσει…

Αγγλία – Κροατία: Προκρίνεται, όποιος κερδίσει…

Εναρξη: 16:00, 18/11/2018
Γήπεδο: Wembley Stadium (90.000), Λονδίνο

Πέφτει η αυλαία στη νεοσύστατη διοργάνωση της UEFA, το Nations League, με την Αγγλία να φιλοξενεί την Κροατία το μεσημέρι της Κυριακής (16:00, 18/11) στο «Γουέμπλεϊ» σε ένα κρίσιμο παιχνίδι για τον 4ο Ομιλο της Α’ Κατηγορίας, όπου διαιτητής θα είναι ο Ελληνας, Αναστάσιος Σιδηρόπουλος.

Η πρόσφατη νίκη της Κροατίας κόντρα στην Ισπανία (3-2), αλλά και το σπουδαίο διπλό της Αγγλίας στην Ισπανία τον Οκτώβριο (2-3) έβαλαν… φωτιά στον όμιλο και πλέον ο νικητής του ζευγαριού απόψε παίρνει την πρωτιά και το εισιτήριο για το Final-Four. Σε περίπτωση ισοπαλίας; Ένα αποτέλεσμα που δεν θέλει καμία, μιας και η Ισπανία θα είναι αυτή που θα τερματίσει στην πρώτη θέση έχοντας 6 βαθμούς και οι άλλες δύο να φτάνουν στους 5.

Συγκέντρωση και σοβαρότητα
Αν κάτι πρέπει να τονίσουμε για την Αγγλία του Γκάρετ Σάουθγκεϊτ είναι το καλό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα, αλλά και η σοβαρότητα που εκπέμπει η αποστολή τόσο εντός, όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου. Μεγαλύτερος καθρέφτης ήταν το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, εκεί όπου τα «τρία λιοντάρια» παρουσίασαν άψογη εικόνα και λίγο έλειψαν να βρεθούν στο μεγάλο τελικό της διοργάνωσης. Η ομάδα που την σταμάτησε: η σημερινής της αντίπαλος, Κροατία στα ημιτελικά.

Στο πρώτο μεταξύ τους ματς στην Ριέκα τον Οκτώβριο «κόλλησαν» στο 0-0, σε ένα μοιρασμένο παιχνίδι. Στο τελευταίο ματς του ομίλου, η Αγγλία έρχεται φορτσάτη από τη νίκη στο επετειακό φιλικό της Πέμπτης κόντρα στις Ηνωμένες Πολιτείες (3-0) για το «αντίο» του Γουέιν Ρούνεϊ από το εθνόσημο. Ωστόσο, ο Γκάρετ Σάουθγκεϊτ πονοκεφαλιάζει ενόψει Κροατίας, καθώς λείπουν τρία σημαντικά γρανάζια της άμυνας και ο λόγος για τους Τρίπιερ (δεξί μπακ), Ρόουζ (αριστερό μπακ) και Μαγκουάιρ (στόπερ).

Από την «εξάρα», στην ευκαιρία του Λονδίνου
Το βράδυ της 11ης Σεπτεμβρίου η Κροατία γνώρισε «οδυνηρή» ήττα από την Ισπανία στο Ελτσε με 6-0 για την πρώτη αγωνιστική του Nations League, στην πρώτη μετά τελικού επίσημη παρουσία της. Και αν όλα έδειχναν μία εύκολη πορεία της Ισπανίας στον όμιλο και στην Κροατία όλα οδηγούσαν στη σκέψη «όλα για όλα στα Προκριματικά», τα αποτελέσματα που ακολούθησαν άλλαξαν τα πάντα.

Δεν είναι μόνο η νίκη της κόντρα στην Ισπανία το βράδυ της Πέμπτης (3-2), αλλά και το διπλό της Αγγλίας στη Σεβίλλη τον Οκτώβριο για να διαμορφώσουν το σημερινό παιχνίδι σε… τελικό! Πρόσωπο του αγώνα κόντρα στη «Ρόχα» ο αμυντικός της Λεβερκούζεν, Γεβντάι, ο οποίος σκόραρε δύο φορές για το 2-1 στο 69’ και για το τελικό 3-2 στο 93’.

Για το ματς του Λονδίνου, ο Ζλάτκο Ντάλιτς δεν αντιμετωπίζει νεότερα προβλήματα τραυματισμού ή απώλειες λόγω τιμωρίας. Μοναδική απουσία αυτή του Πίβαριτς (μπακ) της Ντινάμο Κιέβου (που έλειψε και στο ματς με την Ισπανία), ενώ δεν κλήθηκε και ο επιθετικός της ΑΕΚ, Μάρκο Λιβάγια.

Επιπρόσθετα στατιστικά
Παράδοση

Κροατία – Αγγλία: 0-0 (Nations League 2018)
Κροατία – Αγγλία: 1-1 κ.δ. – 2-1 παρ. (Παγκόσμιο Κύπελλο 2018)
Αγγλία – Κροατία: 5-1 (ΠΠΚ 2010)
Κροατία – Αγγλία: 1-4 (ΠΠΚ 2010)
Αγγλία – Κροατία: 2-3 (Προκριματικά Euro 2008)

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στο Nations League με 100+ ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X