Κροατία – Αγγλία: Πρώτη φορά στα χρονικά!

Κροατία – Αγγλία: Πρώτη φορά στα χρονικά!

Για τη δεύτερη αγωνιστική του 4ου Ομίλου στην Α’ Κατηγορία του Nations League, η Κροατία φιλοξενεί την Αγγλία (21:45) στο άδειο λόγω τιμωρίας «Στάντιον HNK», με τις δύο εθνικές ομάδες να ξεκινούν τις υποχρεώσεις τους με ήττα στη νεοσύστατη διοργάνωση της UEFA. Οι Κροάτες από την Ισπανία εκτός έδρας με το βαρύ 6-0 και τα «τρία λιοντάρια» με 1-2 από τους Ιβηρες στο «Γουέμπλεϊ» του Λονδίνου. Οι δύο εθνικές ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας, εκεί που οι Κροάτες επικράτησαν 2-1 των Αγγλων στην παράταση (1-1 κ.δ.).

Θέμα συζήτησης στην Αγγλία

Ένα πρωτοφανές γεγονός είναι πως η Εθνική Ομάδα της Αγγλίας για πρώτη φορά στην ιστορία της θα αγωνιστεί σε άδειο γήπεδο. Το «Στάντιον HNK» της Ριέκα δεν θα ανοίξει τις πύλες του, μιας και η Κροατία τιμωρήθηκε με ποινή δύο αγωνιστικών και -1 βαθμό λόγω κακής συμπεριφοράς των οπαδών της τον Ιούνιο του 2015 στον αγώνα κόντρα στην Ιταλία. Εκτοτε, οι Κροάτες δεν είχαν δώσει δεύτερο εντός έδρας παιχνίδι για διοργάνωση που αφορά την UEFA και έτσι η τιμωρία μεταφέρθηκε.

Το συγκεκριμένο γεγονός σχολιάστηκε αρνητικά από τον βρετανικό Τύπο, ενώ ο προπονητής Σάουθγκεϊτ προσπάθησε να ανεβάσει ψυχολογικά τους παίκτες του και να τονίσει τις ιδιαιτερότητες ενός παιχνιδιού με άδειες κερκίδες. Στο παρελθόν μόνο τρεις ομάδες από το Νησί έχουν αγωνιστεί χωρίς κόσμο: 1980-81 Γουέστ Χαμ – Ρεάλ, 1982-83 Αστον Βίλα – Μπεσίκτας, 2014-15 ΤΣΣΚΑ – Σίτι.

Στο αγωνιστικό σκέλος παρέμειναν εκτός αποστολής οι χρήσιμοι Σο (μπακ, Γιουνάιτεντ), Ρόουζ (φουλ μπακ, Τότεναμ), Ντέλε Αλι (εξτρέμ, Τότεναμ) και Λίνγκαρντ (χαφ, Γιουνάιτεντ). Το γνωστό 3-1-4-2 θα παρατάξει ο 48χρονος τεχνικός, ένα επιτυχημένο σύστημα το οποίο έχει «κουμπώσει» κατάλληλα με το υπάρχον υλικό.

Πρόβλημα στον «άσο»!

Μία μεγάλη ομάδα ξεκινάει από τη θέση του τερματοφύλακα, να υπάρχει η προσωπικότητα. Και δεν έχουν άδικο! Μετά το τέλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου, την επιτυχημένη πορεία της Κροατίας μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης, αποχώρησε από την Εθνική Ομάδα ο Ντάνιελ Σούμπασιτς για να δώσει χώρο στους νεότερους του κροατικού ποδοσφαίρου.

Στη μετά Μουντιάλ εποχή ο 28χρονος Λόβρε Κάλινιτς της Γάνδης πήρε γάντια βασικού στο ισόπαλο 1-1 με την Πορτογαλία, αλλά και στη συντριβή από την Ισπανία με 6-0. Απόψε, βρίσκεται στο απουσιολόγιο λόγω τραυματισμού και έτσι την εστία θα υπερασπιστεί ο 23χρονος Ντόμινικ Λιβάκοβιτς της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, ο οποίος έχει καταγράψει μόλις μία συμμετοχή με το εθνόσημο. Οι λύσεις που έρχονται από τον πάγκο; Γεμάτες… απειρία! Ο 25χρονος Σίμον Σλούγκα της Ριέκα και ο 21χρονος Κάρλο Λέτιτσα της Κλαμπ Μπριζ, κανείς τους δεν φόρεσε το εθνόσημο της Εθνικής Ομάδας των ανδρών.

Μέσα σε όλα, υπάρχουν και σημαντικές απουσίες στις υπόλοιπες θέσεις, με τον Ζλάτκο Ντάλιτς να μην υπολογίζει τους Βρσάλικο (μπακ, Ιντερ) και Μπρόζοβιτς (χαφ, Ιντερ). Πιθανό το 4-2-3-1, με τον Λόβρεν να επιστρέφει στα στόπερ και τον επιθετικό της ΑΕΚ, Μάρκο Λιβάγια, να παίρνει φανέλα βασικού.

Επιπρόσθετα στατιστικά
Παράδοση

Κροατία – Αγγλία: 1-1 κ.δ. (2-1 παρ.) – (Παγκόσμιο Κύπελλο)
Αγγλία – Κροατία: 5-1 (Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010)
Κροατία – Αγγλία: 1-4 (Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010)
Αγγλία – Κροατία: 2-3 (Προκριματικά Euro 2008)
Κροατία – Αγγλία: 2-0 (Προκριματικά Euro 2008)

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στο Nations League με 100+ ειδικά!

 

Σχολιάστε

X