Euroleague Preview Part 3: Ο μπασκετικός… μαραθώνιος ξεκινάει!

Euroleague Preview Part 3: Ο μπασκετικός… μαραθώνιος ξεκινάει!

Η μπασκετική Ευρώπη περίμενε πέντε μήνες για την επιστροφή της, από εκείνο το βράδυ της 20ης Μαΐου στο «Σταρκ Αρένα» του Βελιγραδίου, όταν η Ρεάλ Μαδρίτης ανέβαινε για 10η φορά στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου με νίκη 85-80 επί της Φενερμπαχτσέ. Η Ευρωλίγκα επιστρέφει χωρισμένη σε δύο μέρη, με 4 αναμετρήσεις την Πέμπτη και άλλες τόσες την Παρασκευή (11-12/10) και τις 16 ομάδες να ρίχνονται στη μάχη ενός μαραθωνίου με το βλέμμα στραμμένο στο Final Four της Βιτόρια τον Μάιο.

Από τη Ρωσία με… αγάπη!

Η αυλαία ανοίγει στη Μόσχα της Ρωσίας το βράδυ της Πέμπτης (20:00), εκεί που η αρμάδα του Δημήτρη Ιττούδη φιλοξενεί τη γεμάτη από αισιοδοξία Μπαρτσελόνα. Οι Ρώσοι ξεκινούν τις διεθνείς υποχρεώσεις τους με στόχο την κατάκτηση της φετινής Ευρωλίγκας, έπειτα από δύο σερί παρουσίες σε Final Four δίχως να περάσουν καν στον τελικό. Στον αντίποδα, οι «μπλαουγκράνα» επιθυμούν να μπουν ξανά στο δρόμο των ευρωπαϊκών επιτυχιών, «σβήνοντας» τις άσχημες δύο τελευταίες χρονιές δίχως παρουσία στους «8».

Στις 21:00, στο ΟΑΚΑ, ο ενισχυμένος Παναθηναϊκός υποδέχεται την εξίσου δυνατή μετά το μεταγραφικό παζάρι, Μακάμπι Τελ Αβίβ. Στην τρίτη χρονιά του Τσάβι Πασκουάλ στον πάγκο, το «τριφύλλι» θα επιδιώξει να επιστρέψει σε ένα Final Four έπειτα από εκείνο της Κωνσταντινούπολης προ 6ετίας, με την τετράδα να αποτελεί το… φάρμακο των ανθρώπων του Παναθηναϊκού. Σε «ρηχά» νερά έπλεε τα τρία τελευταία χρόνια η Μακάμπι και με τους Πάργκο, Ουίλμπεκιν ο προπονητής Νέβεν Σπάχια θα προσπαθήσει να την επαναφέρει στην 8άδα.

Η Μπάγερν Μονάχου είναι η νέα δύναμη του γερμανικού μπάσκετ, «εκθρόνισε» την Μπάμπεργκ από την κορυφή στοχεύοντας και στην ευρωπαϊκή διάκριση. Στην πρώτη αγωνιστική της Ευρωλίγκας αντιμετωπίζει (21:30) στο Μόναχο την ενισχυμένη Αναντολού Εφές. Οι Τούρκοι κινήθηκαν εντυπωσιακά στο μεταγραφικό πάρε-δώσε, με τους Λάρκιν και Μπομπουά να χαρακτηρίζονται οι σημαντικότερες προσθήκες.

Στο τελευταίο παιχνίδι της ημέρας (22:00), η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης φιλοξενεί την τουρκική Νταρουσάφακα. Η διατήρηση του βασικού κορμού είναι η σημαντικότερη κίνηση των ανθρώπων της «Βασίλισσας», παρότι αποχώρησε το «αστέρι» Λούκα Ντόντσιτς. Οι Τούρκοι επέστρεψαν στην Ευρωλίγκα με στόχο να παρουσιάσουν ένα ανταγωνιστικό σύνολο.

Συνάντηση Μπαρτζώκα – Ολυμπιακού
Το δεύτερο κομμάτι της πρεμιέρας στη φετινή Ευρωλίγκα ξεκινάει από το «άντρο» της νεοφώτιστης στη διοργάνωση Μπούντουτσνοστ, με τους Μαυροβούνιους να φιλοξενούν στις 19:45 την Αρμάνι Μιλάνο στο «Μοράτσα Σπόρτς Σέντερ». Δεν θέλουν να γίνουν σάκος του… μποξ στο θεσμό και τους Ιταλούς στην άλλη πλευρά του παρκέ ενισχυμένους με τον Μάικ Τζέιμς να αποτελεί την πιο ηχηρή προσθήκη τους.

Από τη Ρωσία θα ξεκινήσει τις φετινές υποχρεώσεις του στην Ευρωλίγκα ο ανανεωμένος Ολυμπιακός, ο οποίος θα πορευτεί υπό τις οδηγίες του πολύπειρου, Ντέιβιντ Μπλατ. Αντίπαλος η Χίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα το βράδυ (20:00) της Παρασκευής, ο οποία κάλυψε αδυναμίες το καλοκαίρι στοχεύοντας ακόμη μία παρουσία στην 8άδα.

Η έκπληξη της περσινής σεζόν, η Ζαλγκίρις του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, μπαίνει στη νέα χρονιά για να αποδείξει ότι η παρουσία της στο Final Four του Βελιγραδίου δεν ήταν… φούσκα! Στις 20:00 υποδέχεται την Μπασκόνια, με τους Βάσκους να στοχεύουν στην υπέρβαση, μιας και το φετινό Final Four διεξάγεται στο σπίτι τους.

Το παιχνίδι που κλείνει την πρώτη παράσταση της σεζόν είναι το Φενερμπαχτσέ – Γκραν Κανάρια στην Κωνσταντινούπολη (20:45). Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και τα… παιδιά του φιλοξενούν τη μία από τις δύο πρωτάρες στην Ευρωλίγκα. Οι Τούρκοι ξεκινούν με το βλέμμα στη Βιτόρια και τους Ισπανούς σε μία αξιοπρεπέστατη παρουσία.

Νόμιμο στοίχημα μπάσκετ με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στη Euroleague με αμέτρητα ειδικά!

 

Σχολιάστε

X