Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τ.Α.: Ενισχυμένος, με υψηλές προσδοκίες!

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τ.Α.: Ενισχυμένος, με υψηλές προσδοκίες!

Στο κλειστό του ΟΑΚΑ το βράδυ της Πέμπτης (21:00), στο πρώτο κομμάτι της πρεμιέρας της Ευρωλίγκα με 4 αναμετρήσεις (άλλες 4 την Παρασκευή), ο ενισχυμένος Παναθηναϊκός φιλοξενεί την Μακάμπι Τελ Αβίβ. Το Σαββατοκύριακο ξεκίνησαν με τη σειρά τους τα εγχώρια πρωταθλήματα, ο Παναθηναϊκός στην Α1 Μπάσκετ επικράτησε 93-65 του Ηφαιστου Λήμνου και η Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Ισραήλ έφτασε σε ευρεία νίκη 103-59 της Μακάμπι Ασχνοντ.

Για… πράσινο final four!

Ο Τσάβι Πασκουάλ διανύει τον τρίτο χρόνο στον πάγκο του Παναθηναϊκού, έχοντας κατακτήσει ήδη δύο πρωταθλήματα και ένα νταμπλ. Αυτό που… καίει τους ανθρώπους του «τριφυλλιού» είναι η επιστροφή σε ένα final four, με την τελευταία συμμετοχή να καταγράφεται τη σεζόν 2011-12 στην Κωνσταντινούπολη.

Επί ημερών Πασκουάλ, η προσπάθεια πρόκρισης στην τελική φάση σταμάτησε άδοξα στους «8», ο ένας και με περιπετειώδη τρόπο. Τη σεζόν 2016-17 αποκλείστηκε 0-3 σκορ από τη Φενερμπαχτσέ και τα όσα ακολούθησαν με τον γυρισμό της ομάδας στην Αθήνα από την Κωνσταντινούπολη, αλλά και την επόμενη δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ρεάλ Μαδρίτης (1-3 σκορ σειράς).

«Το φετινό ρόστερ με κάνει να είμαι πολύ ήσυχος και παράλληλα πολύ ευχαριστημένος για τις επιλογές που κάναμε», ανέφερε πρόσφατα ο Τσάβι Πασκουάλ, στο κλείσιμο, στην ολοκλήρωση του φετινού πράσινου ρόστερ. Οι επιστροφές των Στέφαν Λάσμε και Γιώργου Παπαγιάννη στη ρακέτα δίνουν άλλο χρώμα στον φετινό Παναθηναϊκό, πιο… ηγετικό σε εκείνη τη θέση. Οι προσθήκες των Ντεσόν Τόμας, Ιωάννη Παπαπέτρου και του έμπειρου Κιθ Λάνγκφορντ στην περιφέρεια μπορούν να καλύψουν επάξια τις θέσεις που άφησαν κενές οι Σίνγκλεντον, Ρίβερς και Τζέιμς. Την ώρα που ανανέωσαν οι Νικ Καλάθης, Νίκος Παππάς και Ματ Λοτζέσκι.

Στην ίδια λογική η Μακάμπι

Πέντε χρόνια πέρασαν από τη στιγμή που η Μακάμπι Τελ Αβίβ, του Ντέβιντ Μπλατ τότε, ανέβηκε για τελευταία φορά στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, βάζοντας την 6η Ευρωλίγκα στην τροπαιοθήκη της. Εκτοτε, έφτασε μία φορά στην… πηγή για να προκριθεί στο final four (αποκλείστηκε από τη Φενερμπαχτσέ με 3-0 στους «8»), με τα τρία τελευταία χρόνια να μην περνάει ούτε την πρώτη φάση!

Ο Κροάτης κόουτς, Νέβεν Σπάχια, συνεχίζει για δεύτερο χρόνο στον πάγκο των Ισραηλινών στοχεύοντας φέτος να χτίσει την ομάδα στα δικά του μέτρα, διεκδικώντας αρχικά την 8άδα. Στο μεταγραφικό παζάρι έκλεισε τις… τρύπες που δημιουργήθηκαν με τη φυγή των σημαντικών Πιερ Τζάκσον, Νορίς Κόουλ, Ντεσόν Τόμας και Αρτ Παραχούσκι. Οι Σκότι Ουίλμπεκιν, Αντζελο Κολοϊάρο, Κέντρικ Ρέι και Μίμροντ Λεβί ήρθαν για να ενισχύσουν το σύνολο του Σπάχια.

Με παράδοση ο Παναθηναϊκός

Ζευγάρι με έντονο παρελθόν, καθώς αναμετρήθηκαν τρεις φορές σε τελικό Ευρωλίγκας (2 νίκες ο Παναθηναϊκός, μία η Μακάμπι), ενώ η ισραηλινή ομάδα ήταν η αντίπαλος του τελευταίου τελικού στη διοργάνωση που συμμετείχε ο Παναθηναϊκός. Τα δύο τελευταία χρόνια οι δύο ομάδες συναντήθηκαν τέσσερις φορές, με το «τριφύλλι» να επικρατεί και στα τέσσερα ραντεβού, τόσο στο ΟΑΚΑ, όσο και στο Τελ Αβίβ.

Τελευταίο διπλό των Ισραηλινών τη σεζόν 2012-13 (55-68), έκτοτε ο Παναθηναϊκός μετράει τρεις σερί νίκες εντός έδρας. Γενικά, οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 22 φορές (επίσημα παιχνίδια), με την παράδοση να είναι ελαφρώς υπέρ των «πρασίνων». Δώδεκα νίκες ο Παναθηναϊκός, 10 η Μακάμπι Τελ Αβίβ, ενώ από την Αθήνα οι Ισραηλινοί έφυγαν 4 φορές με το διπλό, σε αντίθεση με το «τριφύλλι» που πανηγύρισε 7 φορές τη νίκη μπροστά στον κόσμο του. Απόλυτη ισορροπία υπάρχει στην κανονική διάρκεια με 6 νίκες για τη κάθε ομάδα. Η πιο πρόσφατη συνάντηση ήταν σε φιλικό τουρνουά στην Κύπρο και την ομάδα του Πασκουάλ να φτάνει σε νίκη 87-81 της Μακάμπι.


Νόμιμο στοίχημα μπάσκετ με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στη Euroleague με αμέτρητα ειδικά!

Σχολιάστε

X