Euroleague Preview Part 1: Ελληνική ενίσχυση και τo «ψαλίδισμα» της διαφοράς!

Euroleague Preview Part 1: Ελληνική ενίσχυση και τo «ψαλίδισμα» της διαφοράς!

Ακόμα μια σεζόν στη Euroleague προμηνύεται συναρπαστική και οι 16 μονομάχοι μπαίνουν στην αρένα με φόντο το Final 4 της Βιτόρια. Αρκετές ομάδες ενισχύθηκαν, θέλοντας να μειώσουν τον… πήχη από τις «μεγάλες» της διοργάνωσης. Οσο αφορά τις ελληνικές ομάδες, ο Παναθηναϊκός δυνάμωσε το ρόστερ, ενώ ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε πολλές αλλαγές με κυριότερη εκείνη του πάγκου.

Ενισχύθηκαν οι «αιώνιοι»

Σε σύγκριση με την περσινή χρονιά, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός αναμένεται να παρουσιαστούν διαφορετικοί, πιο δυνατοί, πιο έτοιμοι να δώσουν το «παρών» στους «8» για μία πιθανή πρόκριση στο final four. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι μία από τις τρεις ομάδες που άλλαξαν προπονητή, με τον Ντέιβιντ Μπλατ να παίρνει τα «κλειδιά» από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο. Η φυγή των ξένων δεν αφήνει κάποιο μεγάλο κενό, με τους αδελφούς Αγγελόπουλους να ενισχύουν το ρόστερ αποκτώντας τους Γιάννις Τίμα (Μπασκόνια), Αλεξ Τουπάν (Ζαλγκίρις), Αλέξανδρο Βεζένκοφ (Μπαρτσελόνα) και τους ταλαντούχους, αλλά άπειρους, Ουίλιαμς Γκος (Παρτιζάν) και Ζακ Λι Ντέι (Χάποελ Χόλον).

Η κίνηση που ένωσε τους δύο «αιώνιους» το καλοκαίρι, εκτός από τις μάχες τους σε Α1 Μπάσκετ και Ευρωλίγκα όλη τη χρονιά, ήταν το «όχι» του Ιωάννη Παπαπέτρου στην ανανέωση του συμβολαίου με τους «ερυθρόλευκους», για να αποδεχθεί εκείνη του Παναθηναϊκού. Ο 24χρονος προστέθηκε στις τρεις σημαντικότερες ακόμα κινήσεις των «πρασίνων», με τους Στέφαν Λάσμε και Γιώργο Παπαγιάνη να ενισχύουν τη ρακέτα, αλλά και τον έμπειρο Κιθ Λάνγκφορντ την περιφέρεια. Οι Κρις Σίνγκλετον, Μάικ Τζέιμς, Κέι Σι Ρίβερς και Κένι Γκάμπριελ ήταν οι αποχωρήσεις των «πρασίνων».

Η ακριβή, τουρκική αγορά!

Για ακόμη μία μεταγραφική περίοδο, οι θεωρητικά… μεγάλες της Ευρωλίγκα ήταν αυτές που πραγματοποίησαν τις σημαντικότερες και τις πιο ποιοτικές μεταγραφές του καλοκαιριού. Η τουρκική αγορά ήταν εκείνη που τράβηξε –ξανά- τα βλέμματα, με τη Φενερμπαχτσέ να έχει μεγάλο «πάρε-δώσε» με το NBA. Ο Τζόφριν Λοβέρν και ο Τάιλερ Ενίς άφησαν Σπερς και Λος Αντζελες Λέικερς αντίστοιχα για να γίνουν συμπαίκτες στην ομάδα του Ζέλικο Ομπράνοβιτς, την ώρα που ο Σέρβος κόουτς έχανε τους Μπραντ Γουαναμέικερ (Μπόστον Σέλτικς), Τζέιμς Νάναλι (Μινεσότα), Τζέισον Τόμπσον (Σιχουάν) και Μπερκ Ουγκουρλού (Πίναρ) με τους δύο πρώτους να οδεύουν προς την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Σοβαρή ενίσχυση για την Αναντολού Εφές, με τον Σέιν Λάρκιν των Μπόστον Σέλτικς να αφήνει και αυτός το μαγικό κόσμο του NBA. Αντριεν Μόερμαν, Βασίλιε Μίσιτς και Ροντρίγκ Μπομπουά είναι οι τρεις από τις… πολλές ακόμα μεταγραφές που ξεχώρισαν στο μεταγραφικό παζάρι των «μπλε». Η Νταρουσάφακα, η τρίτη τουρκική ομάδα στην Ευρωλίγκα, δεν έθελξε με τον ίδιο τρόπο στη μεταγραφική περίοδο. Ο Ρέι ΜακΚόλουμ (από τη Μάλαγα) αποτέλεσε τη σημαντικότερη προσθήκη.

Αλλάζουν τα δεδομένα

Από τις 16 ομάδες της φετινής Ευρωλίγκα μόλις τρεις ήταν εκείνες που άλλαξαν προπονητή. Μία από αυτές ο Ολυμπιακός, με τον Ντέιβιντ Μπλατ να αφήνει την Νταρουσάφακα για να καλύψει το κενό του Γιάννη Σφαιρόπουλο στους Πειραιώτες. Στην τουρκική ομάδα κατέληξαν σε εγχώρια λύση ως αντι-Μπλατ και τον 43χρονο Αχμέτ Τσακί, ο οποίος προ διετίας βρισκόταν στον πάγκο της Αλμπα Βερολίνου. Η τρίτη ομάδα είναι η Γκραν Κανάρια, η νέα ισπανική είσοδος στην Ευρωλίγκα, που εμπιστεύτηκε ξανά τα «κλειδιά» σε Ισπανό προπονητή. Ο Σάλβα Μαλντονάντο αντικατέστησε τον Λουίς Κασιμίρο.

Διαφορετική σε πολλά επίπεδα σε σχέση με πέρσι η Μπαρτσελόνα, επιθυμία όλων να «αναγεννηθεί» μετά τις κακές χρονιές στην Ευρωλίγκα. Παρέμεινε ο Σέρβος Σβέτισλαβ Πέσιτς στον πάγκο, βλέποντας την ενίσχυση της ομάδας του κυρίως με τους Κρις Σίνγκλετον (από Παναθηναϊκό) και Κέβιν Πάνγκος (από Ζαλγκίρις). Η μεγάλη αντίπαλος των «μπλαουγκράνα», Ρεάλ Μαδρίτης, «πόνεσε» με τη φυγή του Λούκα Ντόντσιτς, αφού ο νεαρός παικταράς δοκιμάζει την τύχη του στο NBA και στους Ντάλας Μάβερικς.

Μία από σημαντικότερες μεταγραφές στη φετινή Ευρωλίγκα είναι αυτή του Σκότι Ουίλμπεκιν, που άφησε τη Νταρουσάφακα για την Μακάμπι Τελ Αβίβ, αλλά και του Λέο Βέστερμαν από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στη Ζαλγκίρις. Την ίδια ώρα που οι Ελληνες προπονητές, Γιώργος Μπαρτζώκας και Δημήτρης Ιττούδης, προχώρησαν σε λίγες και καίριες προσθήκες σε Χίμκι και ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Για την περσινή έκπληξη της Ευρωλίγκας, τη Ζαλγκίρις; Η καλή χρονιά και η συμμετοχή της στο final four έκαναν πολλές ομάδες να της «χτυπήσουν» την πόρτα, με τις αποχωρήσεις (Πάνγκος, Μίσιτς) και τις αφίξεις (Βέστερμαν) στον λιθουανικό σύλλογο να είναι αρκετές.

Νόμιμο στοίχημα μπάσκετ με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στη Euroleague με αμέτρητα ειδικά!

 

Σχολιάστε

X