Αγιαξ: Ρεκόρ, σεβασμός και το Champions League υποκλίνεται!

Αγιαξ: Ρεκόρ, σεβασμός και το Champions League υποκλίνεται!

Μια συγκλονιστική πορεία με αρχηγό τον Ντε Χάαγκ και παίκτες έτοιμους για όλα. Ρεκόρ και θέαμα από τον Αγιαξ που κέρδισε ξανά τον σεβασμό της ποδοσφαιρικής ευρώπης!

Ο Κριστιάνο άνοιξε το σκορ, πανηγύρισε έξαλλα, αλλά το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τον Πορτογάλο με σκυμμένο κεφάλι! Η Γιουβέντους γνώρισε αποκλεισμό – σοκ από τον Αγιαξ και ο CR7 δεν θα παίξει στα ημιτελικά του Champions League για πρώτη φορά από το 2010! Αποκλειστικός υπεύθυνος; Ο Αίαντας!

«Έχουμε την τάση να αναπτύσσουμε ή να βρίσκουμε καλούς παίκτες, ή σπουδαίους παίκτες που μπορούν να γίνουν πραγματικά τεράστιοι παίκτες, γι ‘αυτό υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον γι αυτούς τονίζει ο Φαν ντερ Σαρ. «Βέβαια, για να είμαστε σίγουροι πως θα κάνουν το μεγάλο βήμα και θα είναι πανέτοιμοι πρέπει να τους κρατάμε επικεντρωμένους στο στόχο τους και να εξασφαλίζουμε πως θα έχουν ποιοτικό χρόνο για να δείχνουν το ταλέντο και τη δουλειά τους». Ο Αίαντας έγινε ο πρώτος σύλλογος σε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση που κερδίζει μέσα στις έδρας τόσο της Ρεάλ Μαδρίτης όσο και της Γιουβέντους

Tι και αν το οικονομικό χάσμα μεταξύ των ευρωπαϊκών συλλόγων αυξήθηκε εντυπωσιακά, ο Αγιαξ κατόρθωσε να να φτάσει στα προημιτελικά του Champions League για πρώτη φορά από το 2003. Τότε, οι Ζλάταν, Σνάιντερ, Φαν ντερ Φάαρτ και Κίβου έκαναν άνω – κάτω την Ευρώπη, αλλά ένα γκολ του Τόμασον της Μίλαν (2-3, 0-0) τους άφηνε εκτός διοργάνωσης. Το φετινό επίτευγμα είναι μεγαλύτερο αν αναλογιστεί κανείς πως ο Αγιαξ χρειάστηκε να περάσει από τη φάση των προκριματικών της διοργάνωσης, μιας και η Ολλανδία έχει πέσει αρκετά στην κατάταξη της UEFA. H ομάδα του Τεν Χάαγκ εκτόξευσε το ολλανδικό ποδόσφαιρο, αρχίζοντας την απίθανη πορεία από τα ματς με τη Στουρμ Γκρατς στις 25 Ιουλίου!

Στην πορεία του αυτή μέχρι τα ημιτελικά του Champions League, ο Αίαντας έχει παίκτες που έκαναν τη διαφορά!

Αντρέ Ονάνα: Ο Καμερουνέζος πορτιέρο είναι προϊόν της ακαδημίας του Ετό, αλλά και της Μασία. Ένας τερματοφύλακας που ήταν θεμέλιος λίθος της τεράστιας πρόκρισης του Άγιαξ με τη Ρεάλ, της μεγάλης ποδοσφαιρικής αποκαθήλωσης των Μαδριλένων.

Ματίς Ντε Λιχτ: Το επίτευγμα του Ντε Λιχτ στη Μαδρίτη ήταν εντυπωσιακό. Αλήθεια, πόσοι 19χρονοι ήταν αρχηγοί σε μία ομάδα ένα τέτοιο βράδυ; Η ποιότητά του φάνηκε και στο Τορίνο με το γκολ πρόκρισης!Η Μπάρτσα και η Σίτι θέλουν πολύ τον νεαρό Ολλανδό αλλά ο ίδιος όταν τον ρώτησαν το τι προτιμά απάντησε «Τον Αγιαξ»!

Νουσαΐρ Μαζραουί: Ήταν ο Μαζραουί που κράτησε τη μπάλα στο παιχνίδι στο Μπερναμπέου για να έρθει μετά το VAR αλλά και η βραδιά – σοκ για τη Ρεάλ. Στο Τορίνο επέστρεψε στο βασικό σχήμα κι έκανε τον Αγιαξ ακόμα πιο εκρηκτικό. Ο κόουτς Έρικ Τεν Χαγκ έχει την άποψη πως μπορεί να γίνει ένας εξαιρετικός μπακ – χαφ.

Ντούσαν Τάντιτς: Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει ή να αμφισβητήσει τις ικανότητες του 30χρονου Σέρβου ακραίου. Του παίκτη που έκανε… άνω – κάτω τη Ρεάλ. Η μεταγραφή του στον Άγιαξ άλλαξε την καριέρα του. Έγινε παίκτης – φαινόμενο και ο ίδιος λέει πόσο τον βοήθησε το περιβάλλον στον Αίαντα και την Ολλανδία. Έχει συμμετοχή σε εννέα γκολ φέτος στο Champions League, περισσότερα από κάθε άλλον.

Φράνκι Ντε Γιονγκ: Ο Ντε Γιονγκ είναι ο χαφ που κατάφερε να βγάλει εκτός παιχνιδιού τον Κροάτη σταρ. Τα χαρίσματά του και οι ικανότητές του παραπέμπουν στον απόλυτα σύγχρονο μέσο. Θα επιδιώξει να παρουσιάσει ίδια εικόνα στο Clasico της νέας χρονιάς έχοντας ήδη κλείσει στην Μπαρτσελόνα από τον Γενάρη με deal 75 εκατ. ευρώ. Είναι μόλις 21 ετών και τα χαρακτηριστικά του έχουν κάνει ήδη αρκετούς να τον συγκρίνουν ακόμα και με τον τεράστιο Κρόιφ.

Χακίμ Ζίγιεχ: Εχει πολύ καλά πόδια και βλέπει τρομερά γήπεδο. Είχε πάει στον Άγιαξ το 2016 αλλά οι ικανότητες και τα πολύ καλά του στοιχεία φάνηκαν περισσότερο από ποτέ φέτος έχοντας μέσο όρο ένα γκολ ανά δύο ματς. Ο ίδιος θεωρεί πως η σχέση του και η τρομερή χημεία του με τον Τάντιτς είναι το κλειδί.

Όλες οι αποδόσεις ποδοσφαίρου εδώ!

Ατελείωτο στοίχημα στo Τσάμπιονς Λιγκ με 200+ ειδικά!

Σχολιάστε

X