Ατρόμητος: Στόχος η υπέρβαση

Ατρόμητος: Στόχος η υπέρβαση

Η ομάδα του Περιστερίου τερμάτισε στην τέταρτη θέση του περσινού πρωταθλήματος της Super League έπειτα από εντυπωσιακή πορεία και θα συμμετάσχει φέτος για έκτη φορά στην ιστορία της σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Θα κληθεί να αντιμετωπίσει τους Λευκορώσους της Ντινάμο Μπρεστ σε διπλά παιχνίδια.

Επιτυχία η παραμονή του Κάναντι
Ο Νταμίρ Κάναντι συνεχίζει στην άκρη του πάγκου του Ατρόμητου. Ο 48χρονος έχει γεννηθεί στη Βιέννη αλλά έχει σερβικές και κροατικές ρίζες. Κατά το παρελθόν δούλεψε με επιτυχία στην αυστριακή Άλταχ, την οποία οδήγησε στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος (2014-15) και τη συμμετοχή στο Europa League (2015-16). Πέρσι, έκανε εξαιρετική δουλειά στον Ατρόμητο και δεν υπήρχε λόγος να αλλάξει η επιτυχημένη συνταγή. Με τους Περιστεριώτες επιθυμεί φέτος να κάνει αισθητή την παρουσία του και εκτός συνόρων.

Εύκολο Cash Out*! Πάρε τον απόλυτο έλεγχο των στοιχημάτων σου! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Η ενίσχυση
Η απόκτηση των Μέγιερι (γκολκίπερ), Γαρουφαλιά (χαφ), Ενσικουλού (φορ) και Κουλούρη (φορ), η ανανέωση των δανεισμών των Χατζηισαϊα (στόπερ) και Γιαννούλη (μπακ) καθώς και η μονιμοποίηση του στόπερ Ρισβάνη, «θωρακίζουν» τον Ατρόμητο ενόψει της νέας σεζόν. Οι νεοφερμένοι έχουν εμπειρία από Super League, ο Μέγιερι έχει αγωνιστεί με τον Ολυμπιακό ενώ οι άλλοι τρεις προέρχονται από ΠΑΣ Γιάννινα, Πλατανιά και ΠΑΟΚ. Αποχώρησαν οι βασικοί Γιαννιώτης (γκολκίπερ), Ουάρντα (εξτρέμ), Ντιγκινί (εξτρέμ) και Ντάουντα (φορ). Οι στόχοι δεν διαφοροποιούνται σε σχέση με περασμένες χρονιές, μία θέση στην πρώτη πεντάδα και παραγωγή θελκτικού ποδοσφαίρου. Οι φίλαθλοι, πάντως, περιμένουν το κάτι παραπάνω στην Ευρώπη.

Το παρελθόν
Αν ρίξουμε μία ματιά στις προηγούμενες συμμετοχές του Ατρόμητου στην Ευρώπη, θα διαπιστώσουμε ότι μόλις μία φορά κατόρθωσε να προκριθεί έναν γύρο. Την περίοδο 2015-16, απέκλεισε τη σουηδική ΑΪΚ (1-0, 3-1) για να αποκλειστεί στη συνέχεια από την τουρκική Φενερμπαχτσέ (0-1, 0-3). Τις χρονιές 2006-07, 2012-13, 2013-14 και 2014-15 γνώρισε αποκλεισμούς από Σεβίλλη (1-2, 0-4), Νιούκαστλ (1-1, 0-1), Άλκμααρ (1-3, 2-0) και Σαράγεβο (1-3, 2-1), αντίστοιχα. Όπως γίνεται αντιληπτό, δεν έχει ξανασυναντήσει εκπρόσωπο από τη Λευκορωσία, παίρνοντας το βάπτισμα του πυρός φέτος.

Σχολιάστε

X