Β’ Γερμανίας: Η κόντρα των Ελλήνων στο Ντάρμσταντ

Β’ Γερμανίας: Η κόντρα των Ελλήνων στο Ντάρμσταντ

Νυρεμβέργη σε κίνδυνο

Η επανέναρξη βρήκε τη Νυρεμβέργη να αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Σαν Πάουλι και μετά την εξαιρετική εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου ήρθε η καταστροφή. Ο τερματοφύλακας Ματένια αποβλήθηκε με το ξεκίνημα της επανάληψης και η ομάδα του δεν άντεξε, γνώρισε την ήττα και βρίσκεται μόλις ένα βαθμό πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Η ιστορική ομάδα, που πριν λίγους μήνες έγραψε ιστορία, κάνοντας αρνητικό ρεκόρ με τον υποβιβασμό για 8η φορά, τώρα έχει δύο φαντάσματα να αντιμετωπίσει: το ένα ο υποβιβασμός στην τρίτη κατηγορία, το άλλο η μη άνοδος στην Bundesliga.

Οι Φράγκοι θα υποδεχθούν την Άουε σε ένα κρίσιμο ματς για τη μάχη της παραμονής και τίποτα δεν μοιάζει σωστό. Ο τεχνικός Σούστερ δεν έχει χάσει ποτέ από τη Νυρεμβέργη ως προπονητής στη δεύτερη κατηγορία, όμως προσεγγίζει με προσοχή την αναμέτρηση. «Θα είμαστε λίγο αγχωμένοι. Η Νυρεμβέργη είναι καλύτερη ομάδα και θα πρέπει να βρούμε τρόπους να περιορίσουμε τους παίκτες κλάσης που έχει. Από την άλλη, όμως, δεν πρόκειται να κλειστούμε στην άμυνα και θα παίξουμε με θάρρος», τόνισε ο 52χρονος τεχνικός.

Το παιχνίδι του πρώτου γύρου ήταν ένα από τα καλύτερα των τελευταίων ετών, με την Άουε να κερδίζει με 4-3 και όλα τα γκολ να σημειώνονται από το 60’ και μετά! Ο τερματοφύλακας Μένελ ήταν ο απρόσμενος ήρωας, σκοράροντας στο 9’ των καθυστερήσεων. «Ήταν ένα από τα πιο τρελά παιχνίδια της καριέρας μου. Απλά ήταν απίστευτο. Δεν μπορώ να περιγράψω με λέξεις αυτό που συνέβη. Δεν πρόκειται να το ξεχάσω ποτέ», δήλωσε λίγο πριν το ματς του δευτέρου γύρου. Θα δούμε κάτι ανάλογο;

Η κόντρα των Ελλήνων και η κακή παράδοση της Σαν Πάουλι

Η επανέναρξη για την Ντάρμσταντ του Δημήτρη Γραμμόζη δεν ήταν καθόλου καλή, καθώς ηττήθηκε με 2-0 από την Καρλσρούη. Τώρα, ο Έλληνας τεχνικός περιμένει αντίδραση από τους παίκτες του. «Οι παίκτες μου έκαναν σκληρή αυτοκριτική και κατάλαβαν ότι αν παίξουν ξανά έτσι δεν πρόκειται να πάρουμε βαθμούς», τόνισε αρχικά, πριν προσπαθήσει να υποβαθμίσει τις προσδοκίες. «Δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι να παρουσιάσουμε αυτό που ο κόσμος θα ήθελε να δει. Τώρα, όλα έχουν να κάνουν με τους βαθμούς».

Οι γηπεδούχοι έχουν και την παράδοση με το μέρος τους, καθώς η Σαν Πάουλι δεν τους έχει κερδίσει ποτέ στην έδρα τους, ενώ για τελευταία πήρε βαθμό σε αυτό το στάδιο πριν 28 ολόκληρα χρόνια! Μάλιστα, η Ντάρμσταντ έχει κερδίσει τα 7 από τα 8 τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια ανεξαρτήτως έδρας. Ο Δημήτρης Διαμαντάκος ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα για τη Σαν Πάουλι, όμως ήταν ανέτοιμος, προερχόταν από μυϊκό τραυματισμό και έγινε αλλαγή μόλις στο πρώτο ημίχρονο.

Τώρα, αναμένεται να βρεθεί σε καλύτερη κατάσταση και θα αποτελέσει ένα από τα επιθετικά όπλα των φιλοξενούμενων στην προσπάθειά τους να πετύχουν τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη μετά την επανέναρξη. Θα τα καταφέρουν;

Τα… έχασαν στις καθυστερήσεις

Η πικρή ήττα για τη Στουτγκάρδη από τη Βέχεν στις καθυστερήσεις με ένα πέναλτι, για το οποίο κατέθεσε επίσημα ένσταση, με τον τεχνικό διευθυντή Μίζλιντατ να χαρακτηρίζει «σκάνδαλο» τη φάση, έχει αποπροσανατολίσει τους Σουηβούς, που έχασαν πολύτιμο έδαφος στη μάχη της ανόδου.

Παρόμοια εξέλιξη είχε και το παιχνίδι της Χόλσταϊν Κίελ, καθώς προηγήθηκε με 2-0 στην έδρα της Ρέγκενσμπουργκ, αλλά ισοφαρίστηκε με πέναλτι στις καθυστερήσεις και έχασε τη νίκη μέσα από τα χέρια της. «Πιστεύω ότι αν κοιτάξετε τη σεζόν μας μέχρι τώρα, θα διαπιστώσετε ότι είμαστε η πιο χαζή ομάδα. Πόσους πόντους έχουμε πετάξει στα σκουπίδια. Αυτό μας έχει εκνευρίσει πολύ», τόνισε ο αρχηγός Χάουκε Βαλ.

Η Χόλσταϊν έχει ήδη χάσει 14 βαθμούς σε ματς στα οποία πήρε το προβάδισμα, μία επίδοση από τις χειρότερες στην κατηγορία. Δύο φορές έχουν αναμετρηθεί στο παρελθόν οι δύο ομάδες, με τον φιλοξενούμενο να φτάνει στη νίκη και στις δύο περιπτώσεις. Θα συνεχιστεί το σερί ή οι γηπεδούχοι θα μπορέσουν επιτέλους να βάλουν τέλος στις δικές τους ανασφάλειες;

Από την επόμενη αγωνιστική η Δυναμό Δρέσδης

Η Δυναμό Δρέσδης βρίσκεται σε καραντίνα λόγω των κρουσμάτων Covid-19 στο ρόστερ και στον πέμπτο γύρο των τεστ βρέθηκε και άλλος παίκτης θετικός στον ιό. Αυτή τη φορά, όμως, δεν χρειάζεται να παρθούν δραστικά μέτρα και από τη Δευτέρα (25/08) η ομάδα θα ξεκινήσει προπονήσεις σε ξενοδοχείο… καραντίνας στη Στουτγκάρδη, την οποία θα αντιμετωπίσει την επόμενη εβδομάδα.

Το πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής

Παρασκευή (22/05)

Νυρεμβέργη – Άουε (19:30)
Χάιντενχαϊμ – Βέχεν (19:30)

Σάββατο (23/05)

Ντάρμσταντ – Σαν Πάουλι (14:00)
Σαντχάουζεν – Γιαν Ρέγκενσμπουργκ (14:00)
Όσναμπρικ – Αννόβερο (14:00)

Κυριακή (24/05)

Αμβούργο – Μπίλεφελντ (14:30)
Χόλσταϊν Κίελ – Στουτγκάρδη (14:30)
Καρλσρούη – Μπόχουμ (14:30)

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Build A Bet μόνο με ένα κλικ!| 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X