Bundesliga: Η 27η αγωνιστική έχει ντέρμπι και αγωνία!

Bundesliga: Η 27η αγωνιστική έχει ντέρμπι και αγωνία!

H Bundesliga επέστρεψε δυναμικά, με γκολ, VAR, αλλά και σκηνές που θα μείνουν χαραγμένες για πάντα στις μνήμες μας. Κι αυτή η επιστροφή μπορεί να αποτελέσει το έναυσμα για πολλούς άλλους. Μπορεί να δώσει τη δύναμη, το θάρρος σε πολλούς ακόμα Ευρωπαίους, οι οποίοι παίρνουν σιγά – σιγά τη σειρά τους… Μετά την πανδημία, οι απανταχού ποδοσφαιρόφιλοι περίμεναν με αγωνία την 16η Μαΐου, τη μέρα όπου το ποδόσφαιρο φόρεσε ξανά τα γιορτινά του. Υποδέχθηκε ένα σπουδαίο ντέρμπι, Ντόρτμουντ – Σάλκε, όπου οι πρωτόγνωρες εικόνες στο άδειο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ» έκαναν τον γύρο του πλανήτη.  Καθαρισμός πάγκων, θερμομετρικά τεστ στους παρευρισκόμενους, μέχρι και απολύμανση στις μπάλες περιλαμβάνει το πρωτόκολλο υγιεινής στην επανέναρξη της Bundesliga, ενώ οι αναπληρωματικοί των ομάδων ήταν σε απόσταση και φορούσαν μάσκες.

To ντέρμπι του Βερολίνου!

Η γερμανική πρωτεύουσα περίμενε δυο χρόνια για να ξαναζήσει ένα μεγάλο ντέρμπι στη Bundesiga. Τον περασμένο Νοέμβριο έγινε ξανά! Η Ουνιόν επικράτησε 1-0 της Χέρτα σε μια απίστευτη ατμόσφαιρα με… άρωμα ελληνικής μυθολογίας «Spree Athens is white and red!». Ντέρμπι Νο2 στη σεζόν, αυτή τη φορά στο Ολυμπιακό Στάδιο, αλλά χωρίς παλμό, μιας και οι θέσεις θα είναι κενές. Στην επιστροφή τους στη δράση, η Χέρτα με τον Λαμπαντία για πρώτη φορά στον πάγκο έκανε μια μεγάλη εμφάνιση, διαλύοντας με 3-0 τη Χόφενχαϊμ εκτός έδρας. Αντίθετα, η Ουνιόν υποτάχθηκε εντός στην ανωτερότητα της πρωταθλήτριας, Μπάγερν (0-2).

Γκλάντμπαχ – Λεβερκούζεν (16.30)

Η καραντίνα και η Άιντραχτ Φρανκφούρτης δεν ήταν ικανές να βγάλουν την Γκλάντμπαχ από την τροχιά του τίτλου. Δύο γκολ στα πρώτα 7′ έβαλαν αμέσως τα Πουλάρια στο δρόμο της νίκης  (3-1), που σκαρφάλωσαν χωρίς ιδρώτα στην 3η θέση, προσπερνώντας τη Λειψία. eφτασε τους 52 βαθμούς και απέχει -2 από την Ντόρτμουντ και -6 από την Μπάγερν Μονάχου, επιβεβαιώνοντας ότι η τροχιά του τίτλου δεν την τρομάζει. Θέλει τίτλο; Απόδειξη! Η Γκλάντμπαχ έχει κερδίσει έξι από τα τελευταία της οκτώ ματς στη Μπουντεσλίγκα με αντίπαλο την Μπάγερ Λεβερκούζεν. Πριν είχε ένα σερί με 26 ματς που δεν είχε νίκες με την Λεβερκούζεν από το 1994 έως το 2010.

Η Λεβερκούζεν με κεκτημένη ταχύτητα, διέλυσε τη Βέρντερ στη Βρέμη με 4-1 και βρέθηκε στο -1 από την τετράδα. Οι «ασπιρίνες» είναι αήττητες σε έντεκα διαδοχικά παιχνίδια  και είναι πλέον ματς επιβίωσης το ντέρμπι με τη Γκλάντμπαχ, μιας και θα παίξει μεγάλο ρόλο στην εξέλιξη για το σεντόνι. Ο Χάβερτς ήταν εντυπωσιακός και ο 20χρονος έχει συμμετοχή σε επτά γκολ (4 τέρματα, 3 ασίστ) στα πέντε τελευταία, κάτι που δεν έχει καταφέρει κανείς φέτος στη Bundesliga.

Η Λεβερκούζεν έχει χάσει όλα τα τελευταία της τρία ματς στη Μπουντεσλίγκα με την Μενγκενγκλάντμπαχ. Μόνο μία φορά είχε 4 διαδοχικές ήττες από τη Γκλάντμπαχ. Το 1981. Παράλληλα, είχε κερδίσει τα δύο ματς στο Κύπελλο με τη Γκλάντμπαχ στο 2017-2018 (1-0) και 2018-2019 (5-0). Σε όλες τις διοργανώσεις η Λεβερκούζεν είχε νίκες σε τρία από τα τελευταία τέσσερα ματς στο Μπορούσια Παρκ.

Βόλφσμπουργκ – Ντόρτμουντ (16.30)

Δραματικό, αλλά εντέλει ιδανικό το restart για την Βόλφσμπουργκ, η οποία νίκησε στο φινάλε στην έδρα της Άουγκσμπουργκ (2-1) και ανέβηκε στην πρώτη εξάδα της Bundesliga, εις βάρος της Σάλκε. Είχαν πάντως σύμμαχο και το… VAR, μιας και στο 1-1 ακυρώθηκε το γκολ του Ουντουκάι. Η Βόλφσμπουργκ δεν προλαβαίνει την τετράδα, ωστόσο το ευρωπαϊκό εισιτήριο είναι ο μεγάλος της στόχος. Τι λέει όμως η παράδοση με τους Βεστφαλούς; Η Βόλσφμπουργκ κέρδισε μόλις έναν πόντο στα τελευταία της εννιά ματς στη Μπουντεσλίγκα με τη Μπορούσια Ντόρτμουντ. Μία ισοπαλία χωρίς γκολ το 2018 με Ντόρτμουντ. Η Βόλσφμπουργκ μόνο με την Μπάγερν έχει τόσο αρνητικό σερί. Παράλληλα, έχει χάσει τα τελευταία της τέσσερα ματς εντός στη Μπουντεσλίγκα με τη Ντόρτμουντ με ένα συνολικό 11-2.

Η Ντόρτμουντ συνέχισε όσο εντυπωσιακά είχε σταματήσει εξαιτίας της καραντίνας, διέλυσε 4-0 τη Σάλκε στη μάχη της Κοιλάδας του Ρουρ, πανηγύρισε και διατηρήθηκε στο -4 από την Μπάγερν. Πριν την πανδημία του κορονοϊού, η Ντόρτμουντ είχε βρει σούπερ ρυθμό, τρέχοντας τέσσερις διαδοχικές νίκες. Θεωρητικά λοιπόν η διακοπή εξαιτίας της καραντίνας, θα της στερούσε αυτό το φορμάρισμα. Και με την επανέναρξη της Μπουντεσλίγκα, είχε για… ορεκτικό το μεγάλο ντέρμπι της Κοιλάδας του Ρουρ. Ωστόσο, η ομάδα του Λουσιέν Φαβρ εμφανίστηκε πανέτοιμη, ασταμάτητη και θέλει μια μεγάλη νίκη πριν το ντέρμπι τίτλου με τους Βαυαρούς. Ζακαντού και Ρόις δύσκολα θα προλάβουν το υπόλοιπο της σεζόν. Η Ντόρτμουντ δεν έχει δεχθεί γκολ στα τελευταία της έξι ματς με τη Βόλσφμπουργκ. Με καμία άλλη ομάδα στη Μπουντεσλίγκα δεν είχε τέτοιο σερί. Οι “Λύκοι” της από την άλλη ποτέ δεν έχουν υποστεί 5 σερί ήττες με ομάδα στην τοπ κατηγορία.

 

Φράιμπουργκ – Βέρντερ Βρέμης (16.30)

Στην πρώτη της τελική πέτυχε γκολ, ενώ στην τελευταία φάση του ματς το VAR της στέρησε την ευκαιρία να πανηγυρίσει ένα μεγάλο διπλό στην έδρα της Λειψίας. Η Φράιμπουργκ μπήκε με το δεξί στην Bundesliga, απέσπασε ισοπαλία 1-1 από τους Ταύρους κι έδειξε δυνατή στη μάχη για την έξοδο στην Ευρώπη. Εντός έδρας παρουσιάζεται πιο δυνατή, αν και καλείται να ξεπεράσει τις αμυντικές της αδυναμίες για να μπορέσει να φτάσει στο στόχο της Ευρώπης.

Η Βέρντερ επέστρεψε… όπως ακριβώς ήταν πριν τη διακοπή. Κάκιστη εντός και με άμυνα για… κλάματα! Ηττήθηκε 4-1 από τη Λεβερκούζεν, ήταν 7η διαδοχική εντός έδρας ήττα που την κράτησε στο -5 από τα πλέι άουτ! Χτυπητές αδυναμίες στα μετόπισθεν, αδυναμία να δημιουργήσει και η εικόνα της δεν είναι σύμμαχος παραμονής στη Bundesliga. Mόλις μια νίκη και μια ισοπαλία στα 12 πιο πρόσφατα παιχνίδια της στο πρωτάθλημα, με την Βέρντερ να έχει τη δεύτερη χειρότερη επίθεση, αλλά και τη χειρότερη άμυνα της κατηγορίας.

Πάντερμπορν – Χόφενχαϊμ (16.30)

Στο ντέρμπι… επιβίωσης με τη Φορτούνα στο Ντίσελντορφ, η Πάντερμπορν δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβαση, αλλά κράτησε και το μηδέν. Ο βαθμός δεν την ικανοποίησε απόλυτα, αλλά δεν ήταν και κακός. Παρέμεινε στον πάτο τη βαθμολογίας, στο -6 από τα πλέι άουτ, αλλά και με ματς λιγότερο. Η επιστροφή έδειξε χτυπητές αδυναμίες επιθετικά, αν και ανασταλτικά καλείται να τα βγάλει πέρα με μια πιο γρήγορη ομάδα όπως η Χόφενχαϊμ.

Με το… αριστερό στην επιστροφή της η Χόφενχαϊμ, αφού γνώρισε εντός έδρας ήττα 3-0 από τη Χέρτα. Είχε φάσεις στο α’ μέρος, δεν τις έκανε γκολ και στην επανάληψη…. κατέρρευσε. Στο -4 από την 6η θέση και την Ευρώπη και κάθε απώλεια… κοστίζει. Εξι διαδοχικά παιχνίδια χωρίς νίκη και αν δεν αλλάξει εικόνα αμυντικά, τότε δύσκολα θα φτάσει στο στόχο της Ευρώπης.

 

Μπάγερν – Άιντραχτ (19.30)

Κάκιστο το ξεκίνημα της Άιντραχτ στην επιστροφή της στη Bundesliga, μιας και ηττήθηκε 3-1 από τη Γκλάντμπαχ εντός έδρας. Μια από τα ίδια στην άμυνα, λάθη κενά και αδυναμία να καλύψει χώρους. Ομως ούτε… επιθετικά έκανε τη διαφορά και με το… καλημέρα είδε τη διαφορά από την εξάδα να εκτοξεύεται, αλλά και αυτή από τα πλέι άουτ να μειώνεται. Οχι, δεν είναι ομάδα που μπορεί να μπει σε περιπέτειες, ωστόσο καλείται να αλλάξει άμεσα την εικόνα της για ένα εχει ένα καλύτερο φινάλε στη σεζόν. Βέβαια, απέναντι στη Μπάγερν έχει κάνει τη ματσάρα της χρονιάς. Στον α’ γύρο την είχε διασύρερι με 5-1. Είναι η πιο μεγάλη της νίκη με την Μπάγερν από το 4-0 του 1977. Ο κόουτς Κόβατς απομακρύνθηκε από τον πάγκο της Μπάγερν μετά το ματς αυτό.

Κάτω από τα δοκάρια της Μπάγερν Μονάχου αναμένεται να κρεμάσει τα γάντια του ο Μάνουελ Νόιερ, ο οποίος έβαλε τέλος στο σίριαλ του! Οι ανανεώσεις βασικών συνεχίστηκαν και το κλίμα στους Βαυαρούς είναι εξαιρετικό. «Ηταν λες και παίζαμε τον πρώτο αγώνα του πρωταθλήματος» είπε ο Μίλερ, ο κορυφαίος του γηπέδου στο 2-0 με την Ουνιόν στο Βερολίνο. Όπως είχε σταματήσει πριν την αναβολή, έτσι ακριβώς συνέχισε ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στην επανέναρξη της Bundesliga, βρήκε δίχτυα και έφτασε γι’ ακόμα μια ποδοσφαιρική χρονιά με τη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου στα 40 τέρματα! Η αναγέννηση της Μπάγερν Μονάχου επί ημερών Φλικ αποτυπώνεται στα 50 γκολ που συμπλήρωσε σε μόλις 16 παιχνίδια, επίδοση που αποτελεί νέο all-time ρεκόρ στην Bundesliga.

Η Μπάγερν έχει κερδίσει κάθε ένα από τα τελευταία 10 της εντός στο πρωτάθλημα με την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης. Το πιο μεγάλο της σερί από κάθε άλλη ομάδα στην κατηγορία. Η Μπάγερν έχει κερδίσει 12 από τα 13 ματς στη Μπουντεσλίγκα με την ομάδα της Φρανκφούρτης στο Αλιάνζ Αρίνα με ένα συνολικό σκορ 40-6. Μόνο με τη Βόλσφμπουργκ έχει παραπάνω νίκες, 14.

 

Σάλκε – Άουγκσμπουργκ (24/5-14.30)

Η Σάλκε ήταν κάκιστη, ανέτοιμη και διαλύθηκε με 4-0 στη Βεστφαλία από τη Ντόρτμουντ. Στο στρατόπεδο των «βασιλικών μπλε» η διακοπή εκτός από προβληματισμό σταμάτησε και την ανησυχία για την πορεία της ομάδας. Μία σεζόν που ξεκίνησε με πολλές ελπίδες με τον Βάγκνερ στον πάγκο εκτροχιάστηκε τις τελευταίες εβδομάδες πριν το lockdown. Τη διαφορά δεν την έκανε τόσο η βαθμολογική συγκομιδή μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου, αλλά το ποδόσφαιρο που έπαιζε η Σάλκε. Ενέργεια, πρέσινγκ, ξεκάθαρα πλάνο και καλός ρυθμός. Ένας τύπος ποδοσφαίρου που τα τελευταία χρόνια, υπό την πίεση των αποτελεσμάτων, είχαν ξεχάσει πώς είναι να βλέπεις στο Γκελζενκίρχεν. Ήδη 14 βαθμούς πίσω από την 4η θέση και τα όνειρα για επιστροφή στο Champions League από την επόμενη σεζόν έχουν τελειώσει. Η Σάλκε δεν έχει σκοράρει σε κανένα από τα εκτός έδρας παιχνίδια της μετά την αλλαγή του έτους, κάτι που είχε να συμβεί από το 2001, ενώ θα πρέπει να πάμε στο 1998 για να βρούμε αντίστοιχο σερί που κράτησε για 5 αγώνες. Στα τελευταία 477’ στην Bundesliga έχει πετύχει μόλις 1 τέρμα!

Η Άουγκσμπουργκ δεν μπόρεσε να κάνει τη διαφορά στην επιστροφή της και ηττήθηκε 2-1 από τη Βόλφσμπουργκ. Δεν ήταν κακή, αλλά δεν είχε και τύχη, μιας και για λίγα εκατοστά θα μπορούσε να είχε πάρει το προβάδισμα κόντρα στους Λύκους. Στο +4 από τα πλέι άουτ και κάθε απώλεια κοστίζει. Τέσσερις διαδοχικές ήττες. Θα μπει τέλος στο σερί;

 

Μάιντς – Λειψία (16.30)

Θετικό πρόσημο στην επιστροφή της στη Bundesliga, μιας και απέσπασε εκτός έδρας ισοπαλία 2-2 από την Κολωνία. Βρέθηκε πίσω στο σκορ με δυο τέρματα, αλλά ένα δεκάλεπτο ήταν αρκετό για την ανατροπή, ενώ έκανε φάσεις γι ακόμα ένα γκολ. Στο +4 από τα πλέι άουτ και κάθε βαθμός μετράει!

H Λειψία Θέλει να γράψει ιστορία, μπορεί όμως; Η πρώτη σεζόν με τον Νάγκελζμαν στον πάγκο είναι εντυπωσιακή. Η ομάδα του έχει ηττηθεί μόλις 3 φορές στο πρωτάθλημα και καμία από αυτές δεν ήρθε κόντρα στους διεκδικητές του τίτλου! Αν δεν υπήρχε κι αυτό το… 0-0 με τη Βόλφσμπουργκ, τότε, θα ήταν σε απόσταση αναπνοής από την Μπάγερν. Εχει την 2η καλύτερη άμυνα μαζί με τους Βαυαρούς (26 τέρματα παθητικό), όμως η επιστροφή είχε… παγίδες κι έπεσε μέσα. Η Λειψία παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στη Φράιμπουργκ, χάνοντας παράλληλα πολλές ευκαιρίες γΙα νίκη. Βέβαια, στο τέλος ήταν τυχερή, μιας και το γκολ της αντιπάλου ακυρώθηκε από το VAR. Στην 4η θέση πλέον και στο -7 από την κορυφή.

Το 8-0 της Λειψίας με τη Μάιντς στον πρώτο γύρο ήταν η πιο μεγάλη της νίκη και παράλληλα η πιο ευρεία ήττα της Μάιντζ σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Τίμο Βέρνερ της Λειψίας είχε χατ τρικ και 3 ασίστ στο 8-0 με τη Μάιντζ στον πρώτο αγώνα των 2 ομάδων. Έγινε μόλις ο 2ος παίκτης που είχε συμμετοχή σε 6 γκολ σε ένα ματς της Μπουντεσλίγκα από τότε που άρχισε η Opta να καταμετρά επιδόσεις και να έχει στατιστικά, το 2004-2005. Επίσης τουλάχιστον 3 γκολ μπαίνουν σε κάθε ματς από τα 7 των Μάιντζ και Λειψίας.

 

Κολωνία – Φορτούνα (24/5 -19.00)

Στον αγώνα του πρώτου γύρου (25 Οκτωβρίου), η Μάιντς νίκησε 3-1 με ανατροπή την Κολωνία του Άχιμ Μπάιερλοτσερ. Εφτά μήνες αργότερα, η Μάιντς πήρε με… ημί – ανατροπή 2-2 στην έδρα της Κολωνίας, έχοντας στον πάγκο της τον… Άχιμ Μπάιερλοτσερ! Τα εννέα ματς με αήττητο της Κολωνίας με τη Φορτούνα Ντίσελντορφ έλαβε τέλος με την ήττα της με 2-0 στο εκτός έδρας παιχνίδι των 2 ομάδων. Η Κολωνία είχε νικήσει 2-0 στο τελευταίο εντός έδρας ματς της Μπουντεσλίγκα με την Φορτούνα Ντίσελντορφ τον Φλεβάρη του 1997 με γκολ του Τόνι Πόλστερ και αυτογκόλ του Μπαχ.

Η Φορτούνα στο ντέρμπι… επιβίωσης με την Πάντερμπορν έμεινε στο 0-0, αλλά και στο -4 από τη ζώνη σωτηρίας. Δείχνει πάντως θέληση για απευθείας παραμονή και θα παλέψει με όλες τις δυνάμεις της.  Πέρασαν σχεδόν 31 χρόνια από την τελευταία νίκη της Ντίσελντορφ στην έδρα της Κολωνίας στη Βundesliga. Ήταν ένα 3-1 τον Οκτώβριο του 1989.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στην Bundesliga με 200+ ειδικά!| 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X