Μπαρσελόνα – Σεβίλλη: Στην ουδέτερη Ταγγέρη

Μπαρσελόνα – Σεβίλλη: Στην ουδέτερη Ταγγέρη

Ο τελικός του ισπανικού Σούπερ Καπ διεξάγεται σε ουδέτερο έδαφος και συγκεκριμένα στην πόλη Ταγγέρη του Μαρόκου. Στις 23:00 ώρα Ελλάδας, η περσινή πρωταθλήτρια της ισπανικής La Liga Μπαρσελόνα αντιμετωπίζει τη φιναλίστ του περσινού Copa del Rey, Σεβίλλη. Οποτε βρέθηκαν οι δυο ομάδες σε τελικό, οι «μπλαουγκράνα» ήταν αυτοί που χαμογέλασαν.

Για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς
Η Μπαρσελόνα κατέκτησε το νταμπλ στην περσινή σεζόν εντός Ισπανίας. Κυρίαρχη στο πρωτάθλημα ενώ στον τελικό Κυπέλλου, στην ουδέτερη Μαδρίτη, διέσυρε τη Σεβίλλη (5-0).

Εκτοτε, όμως, η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε έχασε τους σημαντικούς Παουλίνιο και Ινιέστα. Η σπουδαιότερη προσθήκη ήταν αυτή του αρχηγού της εθνικής ομάδας της Χιλής, Αρτούρο Βιδάλ που αποκτήθηκε από τη Μπάγερν Μονάχου. Πλην του Βιδάλ, τα «μπλαουγκράνα» θα φορούν φέτος και οι Λενγκλέ (στόπερ), Αρτούρ (χαφ) και Μάλκομ (εξτρέμ), ενισχύοντας άμυνα και μεσαία γραμμή, αντίστοιχα. Ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η ενίσχυση του ρόστερ πάντως.

Διαθέσιμοι είναι οι νεοφερμένοι αλλά και οι Πικέ, Άλμπα, Μπουσκέτς, Ντεμπελέ και Μέσι που επέστρεψαν από τις ολιγοήμερες διακοπές τους. Αντίθετα, θα προφυλαχθούν οι Ουμτιτί, Ράκιτιτς, Κοουτίνιο και Σουάρες.

Live alerts μέσω της εφαρμογής Bwin Sports! Κατέβασε το app|21+

Στο μυαλό και το Europa League
Η Σεβίλλη δίνει τον αποψινό αγώνα εν μέσω των διπλών αναμετρήσεων με τη Ζαλγκίρις στο πλαίσιο των προκριματικών του Europa League. Νίκησε τους Λιθουανούς (1-0) εντός έδρας, ακολουθεί την Πέμπτη ο επαναληπτικός στο Βίλνιους.

Ο Πάμπλο Ματσίν ανέλαβε φέτος την τεχνική ηγεσία των Σεβιγιάνων μετά από μία άκρως επιτυχημένη τετραετία στον πάγκο της Χιρόνα. Ο 43χρονος υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας δυο ετών και άπαντες στον σύλλογο περιμένουν ότι υπό τις οδηγίες του η ομάδα θα κατορθώσει να επιστρέψει στις πρώτες θέσεις.

Η ενίσχυση του ρόστερ συνέβη, με τους Βάτσλικ (γκολκίπερ), Γκόμες (στόπερ), Νιανιόν (στόπερ), Βιδάλ (μπακ), Αμαντού (χαφ) και Αντρέ Σίλβα (φορ) να ντύνονται στα «ερυθρόλευκα». Ο Λενγκλέ πωλήθηκε στη Μπαρσελόνα και απόψε ο Γάλλος θα τεθεί αντιμέτωπος με τους πρώην συμπαίκτες του.

Πρόσφατη παράδοση:

Σεβίλλη – Μπαρσελόνα        0-5

Σεβίλλη – Μπαρσελόνα        2-2

Μπαρσελόνα – Σεβίλλη        2-1

Μπαρσελόνα – Σεβίλλη        3-0

Σεβίλλη – Μπαρσελόνα        1-2

 

Σχολιάστε

X