Βασιλεία: Επιδίωξη η επιστροφή στην κορυφή

Βασιλεία: Επιδίωξη η επιστροφή στην κορυφή

Οι «κυανέρυθροι» της Βασιλείας αποτελούν τον αντίπαλο του ΠΑΟΚ στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League. Πρόκειται για ιστορική ομάδα με τη δεύτερη καλύτερη επίδοση εντός συνόρων, με 20 πρωταθλήματα και 12 Κύπελλα στην Ελβετία. Έχει αγωνιστεί 113 φορές σε επίπεδο Champions League αλλά και του προκατόχου του, Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Αριθμεί 46 νίκες, 25 ισοπαλίες και 42 ήττες.

Ο προπονητής
Ο Ραφαέλ Βικί είναι ο τεχνικός της Βασιλείας. Ο 41χρονος υπήρξε σπουδαίος παίκτης στα νιάτα του, αγωνιζόμενος ως αμυντικός μέσος. Μέτρησε 75 συμμετοχές με το εθνόσημο της Ελβετίας, λαμβάνοντας μέρος στα EURO 1996, EURO 2004 καθώς και Μουντιάλ 2006. Σε επίπεδο συλλόγων, φόρεσε τις φανέλες των Σιόν, Βέρντερ, Ατλέτικο και Αμβούργου. Στη γερμανική ομάδα υπήρξε και αρχηγός μάλιστα. Όταν έβαλε τέλος στην πλούσια καριέρα του, ασχολήθηκε με την προπονητική. Θήτευσε στις ομάδες Νέων της Τουν, της Σερβέτ και της Βασιλείας πριν αναλάβει πέρσι την ομάδα Ανδρών της τελευταίας.

Live alerts μέσω της εφαρμογής Bwin Sports! Κατέβασε το app|21+

Το ρόστερ
Το επιθετικό δίδυμο Φαν Βολφβίνκελ – Αγέτι σημείωσε 25 γκολ στο περσινό πρωτάθλημα. 11 ο Ολλανδός και 14 ο Ελβετός, με αλβανικές καταβολές όμως. Αμφότεροι παρέμειναν κάτοικοι Βασιλείας. Αποχώρησαν οι βασικοί Βατσλίκ (γκολκίπερ), Λανγκ (στόπερ), Ελγιουνούσι (εξτρέμ), στις θέσεις τους αποκτήθηκαν οι Ομλιν, Βίντμερ και Κουζμάνοβιτς, αντίστοιχα. Στο ρόστερ υπάρχει και ελληνικό στοιχείο, που συνδέει άμεσα Βασιλεία και ΠΑΟΚ. Ο 19χρονος στόπερ Κώστας Δημητρίου άφησε την Κ20 του ΠΑΟΚ την περασμένη άνοιξη και μεταπήδησε στην ελβετική ομάδα, περιμένοντας ότι εκεί θα λάβει ευκαιρίες και θα υπάρξει ανέλιξη στην καριέρα του.

Η εκτός έδρας παρουσία στην Ευρώπη
Η Βασιλεία ολοκλήρωσε την περσινή συμμετοχή της στο Champions League με τρεις εκτός έδρας επιτυχίες. Ξεπέρασε τα εμπόδια των ΤΣΣΚΑ Μόσχας (2-0), Μπενφίκα (2-0) και Μάντσεστερ Σίτι (2-1), φανερώνοντας τη δυναμική της. Στις δυο τελευταίες εξορμήσεις του σε βαλκανική χώρα και σε επίπεδο Champions League, ο ελβετικός σύλλογος αντιμετώπισε τη βουλγαρική Λουντογκόρετς (0-0 2016, ήττα 1-0 2014).

Ο χαμένος δεν χάνεται
Προμηνύονται δυο συναρπαστικά παιχνίδια με τον σύλλογο της Θεσσαλονίκης. Υπενθυμίζεται ότι όποια ομάδα αποκλειστεί, θα συνεχίσει στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League.

Σχολιάστε

X