ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ – ΠΑΟΚ: Να μείνει στο κόλπο της πρόκρισης

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ – ΠΑΟΚ: Να μείνει στο κόλπο της πρόκρισης

 

Για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ και για τον 12ο όμιλο, ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στη Λευκορωσία για να αντιμετωπίσει την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (22:00) στο «Μπορίσοφ Αρένα». Ο «Δικέφαλος του Βορρά» γνωρίζει πως με ήττα οι πιθανότητες πρόκρισης μειώνονται, μιας και οι Λευκορώσοι θα είναι στο +6 από αυτόν, αφαιρώντας την Τσέλσι από την εξίσωση, η οποία είναι το μεγάλο φαβορί για την πρωτιά του ομίλου.

Ψυχολογία στα ύψη

Οι στόχοι στον ΠΑΟΚ είναι υψηλοί, οι εμφανίσεις του καλοκαιριού για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ άφησαν ικανοποιητική εικόνα, με την κατάκτηση του πρωταθλήματος να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας και κατά δεύτερον πορεία στην Ευρώπη. Το γεγονός ότι προέρχεται από δύο σερί νίκες σε ντέρμπι, αρχικά κόντρα στην ΑΕΚ (2-0) εντός έδρας και στη συνέχεια με τον Ολυμπιακό (1-0) στο «Γ. Καραϊσκάκης», θα δώσουν στους παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου την ώθηση και το ψυχολογικό ντοπάρισμα ενόψει ΜΠΑΤΕ, απόψε, και Απόλλωνα Σμύρνης στο πρωτάθλημα την Κυριακή.

Αν υποθέσει ο ΠΑΟΚ ότι η Τσέλσι είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης, η νίκη ή ο βαθμός στη Λευκορωσία χαρακτηρίζεται επιτακτική ανάγκη. Σε περίπτωση ήττας, ο ΠΑΟΚ θα έχει μηδέν βαθμούς και στο -6 από τη δεύτερη θέση. Στην πρεμιέρα των ομίλων, ο «Δικέφαλος του Βορρά» ηττήθηκε 0-1 από την Τσέλσι, σε ένα ματς που κάλλιστα μπορούσε να εκμεταλλευτεί τη χαλαρότητα των Αγγλων.

Οι συνεχόμενες αναμετρήσεις, όμως, αναγκάζουν τον Ρουμάνο τεχνικό να κάνει κάποιες μετατροπές στην αρχική ενδεκάδα, να δώσει ανάσες σε παίκτες που έχουν… καταπιεί χιλιόμετρα από τα μέσα του καλοκαιριού. Συγκεκριμένα, στη Θεσσαλονίκη έμειναν οι Ουάρντα και Ελ Καντουρί, χρήσιμοι παίκτες στα… φτερά της ομάδας! Πιθανόν, οι βασικοί Βαρέλα και Βιεϊρίνια να ξεκινήσουν από τον πάγκο, με τους Χατσερίντι και Τόσκα να καλύπτουν τα κενά τους.

Παίζει… μόνη της στη Λευκορωσία

Το πρωτάθλημα Λευκορωσίας βρίσκεται στη 22η στροφή, με την πρωταθλήτρια ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ να έχει εδραιωθεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 57 βαθμούς, τη στιγμή που άφησε στο -12 τη δεύτερη Σαχτέρ Σόλιγκορσκ. Από νίκη σε νίκη πετάνε οι παίκτες του Αλεξέι Μπάχα, ο οποίος σε πρόσφατες δηλώσεις τους ανέφερε ότι το μεγάλο φαβορί για τη νίκη είναι ο ΠΑΟΚ στη μεταξύ τους συνάντηση.

Δεδομένο ότι η ΜΠΑΤΕ αύξησε τη διαφορά, ένα ακόμη πρωτάθλημα είναι έτοιμο να τοποθετηθεί στην τροπαιοθήκη της και κάνει τους ανθρώπους της ομάδας να δουν πιο σοβαρά την υπόθεση «Ευρώπη». Απαντες γνωρίζουν ότι με νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ οι πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση αυξάνονται. Στο αγωνιστικό σκέλος, οι γηπεδούχοι δεν θα έχουν τον βασικό αριστερό μπακ, Φιλίποβιτς, λόγω τιμωρίας.

Παράδοση

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ και ΠΑΟΚ θα συναντηθούν για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Οι Θεσσαλονικείς αντιμετώπισαν στο παρελθόν σε όμιλο Γιουρόπα Λιγκ ομάδα από τη Λευκορωσία, την Ντινάμο Μινσκ, φτάνοντας σε δύο νίκες εντός με 6-1 και εκτός με 2-0. Από πλευράς ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, τη σεζόν 2009/10 συνάντησε την ΑΕΚ στον ίδιο θεσμό και φάση (κέρδισε στο Μπορίσοφ με 2-1 και απέσπασε 2-2 στο ΟΑΚΑ).

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στο Europa League με 200+ ειδικά!

 

Σχολιάστε

X