Μπάγερν - Ρεάλ: Δύο από τις πιο επιτυχημένες ομάδες στην Ευρώπη

Μπάγερν – Ρεάλ: Δύο από τις πιο επιτυχημένες ομάδες στην Ευρώπη

Τι δείχνει η φόρμα για το ζευγάρι Μπάγερν – Ρεάλ
Δύο από τις πιο επιτυχημένες ευρωπαϊκές ομάδες συγκρούονται στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, εκεί όπου η Μπάγερν υποδέχεται την κάτοχο του τροπαίου, Ρεάλ Μαδρίτης.

Η Ρεάλ στοχεύει στην τρίτη σερί κατάκτηση έπειτα από αυτή στο Μιλάνο το 2016 και στο Κάρντιφ πέρυσι. Συνολικά έχει 12 ευρωπαϊκά τρόπαια, πέντε περισσότερα από τη Μίλαν που είναι δεύτερη στη σχετική λίστα.

Η Μπάγερν είναι η απόλυτη κυρίαρχος του γερμανικού ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια και έχει εμφανιστεί σε τρεις τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ αυτή τη δεκαετία: ήταν νικήτρια για πέμπτη φορά συνολικά το 2013.

Για 7η φορά στα ημιτελικά σε 9 χρόνια
Το ερώτημα παραμένει για το κατά πόσο είναι όντως καλή αυτή η Μπάγερν, έπειτα από την εύκολη πρόκρισή της στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Η Μπεσίκτας και η Σεβίλλη δεν ήταν και οι πιο δυνατοί αντίπαλοι που μπορούσε να συναντήσει στις νοκ άουτ φάσεις, ειδικά για μια ομάδα που τερμάτισε στη δεύτερη θέση του ομίλου της πίσω από την Παρί Σεν Ζερμέν.

Η ήττα με 3-0 στο Παρίσι της στοίχισε την πρώτη θέση του γκρουπ, όμως έπειτα από αυτό το αποτέλεσμα που οδήγησε στην αποχώρηση του Κάρλο Αντσελότι από τον πάγκο της και την πρόσληψη του Γιουπ Χάινκες μέχρι το τέλος της σεζόν, βελτιώθηκε εντυπωσιακά.

Το 5-0 επί της Μπεσίκτας και το 6-0 επί της Ντόρτμουντ στην Μπουντεσλίγκα επιβεβαίωσαν με τον πιο ηχηρό τρόπο την απειλή που μπορεί να προκαλέσει στην έδρα της η Μπάγερν, η οποία δίνει το παρόν στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ για έβδομη φορά τα τελευταία εννέα χρόνια.

Η Ρεάλ πήρε την πρόκριση με συνολικό σκορ 6-3 όταν οι δύο ομάδες συναντήθηκαν πέρυσι στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Το σκορ όμως ήταν 3-3 έπειτα από 180 λεπτά, πριν η Μπάγερν καταρρεύσει στη Μαδρίτη στην παράταση.

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι δήλωσε στο FC Bayern T.V.: «Φέτος τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά. Κανείς από εμάς δεν σκέφτεται τι συνέβη πέρυσι. Γνωρίζουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε απέναντι στη Ρεάλ, έστω και αν είναι κορυφαία αντίπαλος. Θα είναι πολύ δύσκολο το παιχνίδι. Ελπίζω στο τέλος του αγώνα να είμαστε εμείς πιο χαρούμενοι από εκείνους».

Νόμιμο στοίχημα με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις!

Με οδηγό και πάλι τον Ρονάλντο η Ρεάλ Μαδρίτης
Η Ρεάλ απειλήθηκε με αποκλεισμό στα προημιτελικά από τη Γιουβέντους. Η πρόκριση έδειχνε να έχει καθαρίσει από τη νίκη της με 3-0 στο πρώτο ματς στο Τορίνο, όμως εντελώς απροσδόκητα οι Ιταλοί ανέτρεψαν τα δεδομένα στη Μαδρίτη, πριν το πέναλτι του Κριστιάνο Ρονάλντο στις καθυστερήσεις χαρίσει στους κατόχους του τροπαίου το εισιτήριο για τα ημιτελικά.

Η φόρμα της Ρεάλ εντός συνόρων ήταν στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν απογοητευτική. Ηττήθηκε προς γενική έκπληξη ανάμεσα στα άλλα από Χιρόνα και Εσπανιόλ, ενώ στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ περιορίστηκε στη δεύτερη θέση παίρνοντας μάλιστα μόλις ένα βαθμό στα δύο ματς με την Τότεναμ.

Ο Ρονάλντο είναι για μια ακόμα χρονιά ο καλύτερος παίκτης της διοργάνωσης, όμως η άμυνά της δείχνει ευάλωτη.

Ο Λεβαντόφσκι γνωρίζει καλά την απειλή πουν συνιστά για την ομάδα του ο Πορτογάλος σταρ, όμως επιμένει ότι η Μπάγερν μπορεί να απαντήσει με τον ίδιο τρόπο.

«Γνωρίζουμε ότι ο Ρονάλντο έχει σκοράρει αρκετές φορές κόντρα στην Μπάγερν. Ελπίζω ότι αυτό δεν θα συμβεί φέτος. Ξέρουμε ότι η Ρεάλ έχει και άλλους παίκτες που μπορούν να σκοράρουν. Για αυτό πρέπει να δείξουμε μεγάλη προσοχή σε όλους. Αλλά αν επιμείνουμε στο δικό μας πλάνο και παίξουμε με βάση τις πραγματικές δυνατότητές μας, τότε και η Ρεάλ μπορεί να έχει προβλήματα. Πρόκειται για το Τσάμπιονς Λιγκ. Η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά και όλοι πρέπει να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας».

Επιπρόσθετα στατιστικά
 Τελευταίο παιχνίδι στο Τσάμπιονς Λιγκ
Μπάγερν Μονάχου – Σεβίλλη 0-0
Ρεάλ Μαδρίτης – Γιουβέντους 1-3 – Κριστιάνο Ρονάλντο (πέναλτι)

Προηγούμενα μεταξύ τους παιχνίδια
Ρεάλ – Μπάγερν 4-2, Μπάγερν – Ρεάλ 1-2, Μπάγερν – Ρεάλ 0-4, Ρεάλ – Μπάγερν 1-0, Ρεάλ – Μπάγερν 2-1, Μπάγερν – Ρεάλ 2-1

* Τα παίγνια επιτρέπονται σε άτομα άνω των 21.
Αρμόδιος ρυθμιστής: UKGC. Υπάρχει κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας. Γραμμή βοήθειας 210 9237777. Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις.

Σχολιάστε

X