Λίβερπουλ - Ρόμα: Ζευγάρι με παράδοση και φαβορί

Λίβερπουλ – Ρόμα: Ζευγάρι με παράδοση και φαβορί

 «Επανάληψη» του τελικού του 1984
Η Λίβερπουλ στοχεύει στο έκτο Κύπελλο Πρωταθλητριών / Τσάμπιονς Λιγκ στην ιστορία της και θα αντιμετωπίσει στην ημιτελική φάση τη Ρόμα.

Μια ακόμα σπουδαία ευρωπαϊκή βραδιά έρχεται στο «Ανφιλντ», εκεί όπου οι «κόκκινοι» θα αντιμετωπίσουν τη Ρόμα, στη ρεβάνς του τελικού της διοργάνωσης του 1984. Τότε η Λίβερπουλ επικράτησε στη διαδικασία των πέναλτι, την οποία πάντα θα θυμόμαστε για τον τρόπο που ο Μπρους Γκρόμπελαρ κινούνταν συνέχεια πάνω στη γραμμή της εστίας πριν από κάθε εκτέλεση, προσπαθώντας να αποσυντονίσει τους αντιπάλους του.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ απέκλεισε στον προηγούμενο γύρο με συνολικό σκορ 5-1 την μετέπειτα πρωταθλήτρια Αγγλίας, Μάντσεστερ Σίτι, βάζοντας τα θεμέλια της πρόκρισης με το εντυπωσιακό 3-0 στο «Ανφιλντ». Η Ρόμα έκανε ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη ανατρέποντας την ήττα με 4-1 από την Μπαρτσελόνα στο πρώτο παιχνίδι. Στον επαναληπτικό στο «Ολίμπικο» νίκησε 3-0 και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά χάρη στο εκτός έδρας γκολ.

Cash Out* – πάρε τον απόλυτο έλεγχο των στοιχημάτων σου

Η πρόκριση επί της Μάντσεστερ Σίτι δίνει ψυχολογία στη Λίβερπουλ
Η Λίβερπουλ θα είναι γεμάτη αυτοπεποίθηση και πίστη ότι μπορεί να κερδίζει κάθε αντίπαλο έπειτα από την εύκολη πρόκριση στον προηγούμενο γύρο επί της Μάντσεστερ Σίτι, αν και ήταν αουτσάιντερ.

Ο Γιούργκεν Κλοπ όμως δεν εφησυχάζει και προειδοποιεί: «Καταλαβαίνω ότι οι περισσότεροι πίστευαν ότι ο ημιτελικός θα ήταν Μπαρτσελόνα – Μάντσεστερ Σίτι, αλλά δεν είναι, γιατί αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Κανείς δεν ενδιαφέρεται αν θεωρούμασταν και οι δύο αουτσάιντερ. Είμαστε στα ημιτελικά και μπορούμε να προκριθούμε στον τελικό. Μόνο αυτό με απασχολεί».

Η Λίβερπουλ έχει τεράστιο επιθετικό ταλέντο και τη διαφορά κάνει ο Μοχάμεντ Σαλάχ, ο οποίος το καλοκαίρι αποχώρησε από τη Ρόμα με προορισμό το Μέρσεϊσαϊντ. Οι Σαλάχ, Φιρμίνο, Μανέ έχουν σημειώσει συνολικά 23 γκολ στη φετινή διοργάνωση και η ομάδα τους έχει σκοράρει τουλάχιστον τρία τέρματα στα 6 από τα 10 φετινά παιχνίδια της.

Είναι γεμάτοι ενέργεια και είναι χαρακτηριστικό ότι και τα τρία γκολ κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι τα πέτυχαν στα πρώτα 31 λεπτά.

Ο αμυντικός των «κόκκινων», Νέιθαν Κλάιν επέστρεψε στις προπονήσεις, αλλά είναι πιθανό να μείνει στον πάγκο, αφού στο αρχικό σχήμα αναμένεται να βρίσκεται ο Αλεξάντερ-Αρνολντ.

Οδηγός τα ματς με την Μπαρτσελόνα για τη Ρόμα
Η Ρόμα είναι το αουτσάιντερ για να προκριθεί στον τελικό, όμως αυτό δεν την ενοχλεί ιδιαίτερα έπειτα από την εντυπωσιακή ανατροπή που πέτυχε κόντρα στην Μπαρτσελόνα.

Οι Ιταλοί έδειχναν αποκλεισμένοι έπειτα από την ήττα με 4-1 στη Βαρκελώνη, όμως πήραν την πρόκριση με το 3-0 στη ρεβάνς.

Η εκδίκηση για την ήττα στον τελικό του 1974 από τη Λίβερπουλ είναι στο μυαλό των ποδοσφαιριστών της Ρόμα με τον αθλητικό διευθυντή Μόντσι να δηλώνει: «Είναι η τέλεια ευκαιρία για να έχουμε τη χαρά που δεν μπορέσαμε να έχουμε πριν από πολλά χρόνια. Αλλά θα είναι δύσκολο γιατί η Λίβερπουλ είναι μια πολύ ισχυρή ομάδα. Πρέπει να ασχοληθούμε με τη δική μας ομάδα και να επαναλάβουμε ό,τι κάναμε απέναντι στην Μπαρτσελόνα».

Για τη Ρόμα θα είναι σημαντικό να σκοράρει. Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η μονομαχία του Φαν Ντάικ με τον Έντιν Τζέκο, δύο παικτών που είναι εξαιρετικοί στον αέρα.

 

Επιπρόσθετα στατιστικά
 Τελευταίο παιχνίδι στο Τσάμπιονς Λιγκ
Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ 1-2 – Σαλάχ, Φιρμίνο
Ρόμα – Μπαρτσελόνα 3-0 – Τζέκο, Ντε Ρόσι, Μανωλάς

Προηγούμενα μεταξύ τους παιχνίδια
Λίβερπουλ – Ρόμα 2-0, Ρόμα – Λίβερπουλ 0-0, Λίβερπουλ – Ρόμα 0-1, Ρόμα – Λίβερπουλ 0-2, Λίβερπουλ – Ρόμα 1-1

* Τα παίγνια επιτρέπονται σε άτομα άνω των 21.
Αρμόδιος ρυθμιστής: UKGC. Υπάρχει κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας. Γραμμή βοήθειας 210 9237777. Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις.

Σχολιάστε

X