Κορονοϊός: Το πρωτάθλημα της Λευκορωσίας ανθίζει!

Κορονοϊός: Το πρωτάθλημα της Λευκορωσίας ανθίζει!

Την στιγμή που ο κορονοϊός έχει… γονατίσει μεγάλα και δυνατά πρωταθλήματα το πρωτάθλημα της Λευκορωσίας σε μία χώρα με 94 κρούσματα έχει ήδη υπογράψει 10 νέες συμφωνίες για τα τηλεοπτικά του δικαιώματα. Με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο να έχει σταματήσει σχεδόν παντού ολοένα και περισσότεροι φίλαθλοι συντονίζονται για να παρακολουθήσουν την Λίγκα της Λευκορωσίας.

Ένα πρωτάθλημα από εκείνα που δεν είναι… λαμπερό. Που δεν έχει τόσο καλό brand name και με ομάδες που δεν φτάνουν παρά σπανίως στην φάση των ομίλων του Champions League. Οι Λευκορώσοι παρά το ξέσπασμα του ιού δεν είχαν καμία διάθεση να σταματήσουν το πρωτάθλημά τους. Παρότι οι περισσότερες ομάδες, εκτός από την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ και τη Ντιναμό Μινσκ, είναι άγνωστες στο ευρύ κοινό η συγκεκριμένη Λίγκα έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών φιλάθλων καθώς δεν υπάρχουν και άλλες διοργανώσεις. Η απόφαση να υπάρχει κόσμος στα γήπεδα βοήθησε την Ομοσπονδία της χώρας ώστε να πουλήσει τα τηλεοπτικά δικαιώματά της σε δέκα χώρες, στις οποίες είναι οι Ρωσία, Ισραήλ και Ινδία. Ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας, Αλεξάντερ Αλέινικ, μίλησε για μία κατάσταση άνευ προηγουμένου στο σκέλο της ανταπόκρισης του κοινού.

Ένα από τα κανάλια που δείχνει ματς της Λίγκας στην Λευκορωσίας είναι το ουκρανικό Sport-1. Και αυτό διότι αρκετοί Ουκρανοί παίζουν στο πρωτάθλημα ενώ οι φίλαθλοι της χώρας εντυπωσιάστηκαν από την ποιότητα της Λίγκας. Ο επικεφαλής τηλεοπτικών παραγωγών του Sport-1, Βίκτορ Σαμοιλένκο, σχολίαζε πως δεν περίμεναν να δουν τόσο καλό ποδοσφαιρικό επίπεδο στην Λίγκα της Λευκορωσίας.

Η Λευκορωσία είχε 94 κρούσματα του κορονοϊού όμως πήρε μέτρα για την κατάσταση. Ο πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο, που είναι επικεφαλής της χώρας με 9.5 εκατ. πληθυσμό από το 1994, ξεκαθάρισε πως δεν είναι υπέρ της τήρησης αποστάσεων. “Είναι προτιμότερο να πεθάνεις όρθιος παρά να ζεις με γόνατά σου κάτω”, είπε σε τοπικό κανάλι μετά από έναν αγώνα χόκεϊ. “Δεν υπάρχει ιός εδώ. Δεν βλέπω κανέναν”, συμπλήρωσε. Χάρις στην άνθιση του πρωταθλήματος η Ντιναμό Μινσκ δυνάμωσε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και ειδικά ανάμεσα σε αγγλόφωνους.

Ο Αλεξάντερ Στροκ, εκπρόσωπος της ομάδας, σχολιάζει πως η διεθνής προβολή των παικτών θα τους δώσει έξτρα κίνητρο για βελτίωση. Ο Γιούρι, οπαδός της Ντιναμό Μινσκ, θεωρεί πως αυτή η προβολή θα ανοίξει τις πόρτες σε παίκτες της Λευκορωσίας για να πάνε σε πιο μεγάλες ομάδες και Λίγκες στην Ευρώπη. Οι βάσεις έχουν μπει και οι Λευκορώσοι θεωρούν πως ακόμα και μετά την επανέναρξη των πρωταθλημάτων σε χώρες όπως η Αγγλία και η Ιταλία θα υπάρχει αρκετός κόσμος που θα συνεχίσει να βλέπει το πρωτάθλημά τους.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Build A BetΈνας αγώνας –  πολλές επιλογές – ένα στοίχημα! |21+

Σχολιάστε

X