Bundesliga 2019-20: Προετοιμάζει την επιστροφή της!

Bundesliga 2019-20: Προετοιμάζει την επιστροφή της!

Οι ομάδες της Bundesliga έχουν μπει ξανά σε διαδικασία προπονήσεων όμως με συγκεκριμένα κριτήρια και πολύ αυστηρά πρωτόκολλα. Υπάρχουν όμως σημαντικά και καίρια ερωτήματα για το τι και το πως.

– Ποιος αποφασίζει εάν οι ομάδες της Μπουντεσλίγκα θα προπονούνται ή όχι;

Από τότε που η Γερμανία έγινε ομοσπονδιακό κράτος όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται από τις αρμόδιες υγειονομικές Αρχές σε κάθε μία από τις 16 πολιτείες. Σε αρκετά θέματα η κεντρική Κυβέρνηση από το Βερολίνο μπορεί να κάνει απλά συστάσεις. Οι ομάδες της Μπουντεσλίγκα θα πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις και να είναι στο απόλυτο πλαίσιο των όσων ζητούν οι κατά τόπους Αρχές.

Στη Μπουντεσλίγκα η Βέρντερ Βρέμης είχε τις πιο πολλές γραφειοκρατικές δυσκολίες σε σχέση με τις τοπικές Αρχές. Έπρεπε να πάρει μία ειδική άδεια ενώ ο αρμόδιος επί του θέματος στη Βρέμη, Ούλριχ Μάουρερ, επισήμανε πως δεν βλέπει ως καλό σημάδι την επάνοδο στις προπονήσεις και ότι το να παιχθούν ματς τον Μαϊο δεν είναι καλή ιδέα. Η Βέρντερ Βρέμης διαμαρτυρήθηκε και εν τέλει ο Μάουρερ άναψε το πράσινο φως για την επιστροφή στις προπονήσεις με πολύ αυστηρά κριτήρια όμως.

– Ποιες ομάδες της Μπουντεσλίγκα κάνουν ήδη προπόνηση;

Η Άουγκσμπουργκ ήταν από τις πλέον γρήγορες σε επιστροφή ομάδες. Είχε αρχίσει καιρό πριν τις προπονήσεις. Η Βόλσμπουργκ γύρισε στο ίδιο διάστημα (23 Μαρτίου) αλλά ανά γκρουπ. Η Ντόρτμουντ επανήλθε στις 30 Μαρτίου ανά γκρουπ. Η Λεβερκούζεν και η Σάλκε ακολούθησαν την 1η Απριλίου, η Λειψία στις 2 Απριλίου και η Αϊντραχτ Φρανκφούρτης στις 3 Απριλίου.

Οκτώ ομάδες, Μπάγερν Μονάχου, Γκλάντμπαχ, Κολωνία, Ουνιόν, Χέρτα, Φορτούνα και Πάντερνμπορν, ξεκίνησαν προπονήσεις την περασμένη Δευτέρα, όπως και η Χόφενχαϊμ αλλά με αυστηρούς κανονισμούς. Η Μαϊντς και η Βέρντερ ήταν να γυρίσουν την Τρίτη ενώ η Φραϊμπουργκ είναι να ανακοινώσει ημερομηνία.

– Πως είναι τώρα η προπόνηση;

Αυτήν την στιγμή η προπόνηση γίνεται σε μικρά γκρουπ και μέχρι επτά άτομα. Οι παίκτες πρέπει να έχουν απόσταση μεταξύ τους σε μία απόσταση 1.5 με 2 μέτρα. Τα τάκλιν δεν επιτρέπονται και ο αρχηγός της Μπάγερν Μονάχου, Μάνουελ Νόιερ, περιέγραψε την κατάσταση ως ασυνήθιστη και περίεργη. Όμως και πάλι ανέφερε πως του έδωσε χαρά ότι προπονήθηκε ξανά με συμπαίκτες του.

Οι φίλαθλοι δεν επιτρέπονται σε προπονήσεις ενώ οι περισσότερες ομάδες έχουν ζητήσει στους παίκτες τους να αλλάζουν και να κάνουν μπάνιο στο σπίτι τους πριν και μετά τις προπονήσεις. Άλλες ομάδες χρησιμοποιούν ατομικά κουβούκλια ή μικρά αποδυτήρια για να υπάρχει απόσταση και να αλλάζουν χωριστά οι παίκτες.

– Γιατί γυρίζουν τώρα στις προπονήσεις τόσες ομάδες;

Οι 36 ομάδες από τις δύο τοπ κατηγορίες της Γερμανίας είχαν συμφωνήσει με την αρμόδια ποδοσφαιρική Αρχή και την Ομοσπονδία να μην προπονούνται μέχρι τις 5 Απριλίου. Όμως ορισμένες ομάδες θεώρησαν αυτήν την συμφωνία ως μία σύσταση και όχι ως οδηγία / απόφαση. Η Μπουντεσλίγκα έχει ανασταλεί έως τις 30 Απριλίου όμως φαίνεται πως οι ομάδες θα είναι σε καλή κατάσταση όταν θα γυρίσουν. Εξάλλου απομένουν εννιά ματς που θα καθορίσουν τον τίτλο και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια αλλά και φυσικά ποιος θα υποβιβαστεί.

Η σεζόν θα ολοκληρωθεί πάντως χωρίς κόσμο. Οι ειδικοί ιολόγοι έχουν προτείνει συνεχή τεστ για τον ιό που να γίνονται στους παίκτες. Έτσι εάν υπάρχει οποιαδήποτε κρούσμα θα διαπιστώνεται.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στην Bundesliga με 200+ ειδικά!| 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X