Bundesliga: Λίγο πριν την επιστροφή στη δράση!

Bundesliga: Λίγο πριν την επιστροφή στη δράση!

Το ποδόσφαιρο είναι ξανά εδώ και από το προσεχές Σάββατο και μετά όλα τα μάτια, αυτιά και τηλεκοντρόλ θα είναι πάνω στη Μπουντεσλίγκα. Η πρώτη κατηγορία στην Γερμανία γίνεται το πρώτο μεγάλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που ανακάμπτει αγωνιστικά μετά από ένα δίμηνο παύσης λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Έχοντας φτιάξει ένα πλαίσιο με σωστό πρωτόκολλο και διάφορα επίπεδα ασφαλείας και τεστ πήρε το ΟΚ από την Άνγκελα Μέρκελ για να αρχίσει ξανά.

Έχει το μεγάλο ενδιαφέρον του όμως το που θα πρέπει να εστιάσει κανείς την προσοχή του σχετικά με την Μπουντεσλίγκα. Η Μπάγερν Μονάχου έχει πάρει το προβάδισμα όμως έχει πίσω της ομάδες όπως η Ντόρτμουντ, Λειψία και Γκλάντμπαχ που θα παλέψουν σκληρά. Από τη Ντόρτμουντ του Κλοπ του 2011-2012 έχουμε να δούμε μεγάλη ανατροπή στην Γερμανία, δηλαδή οκτώ χρόνια πίσω.

Η Μπάγερν είναι ένα σοβαρό μέγεθος στην Γερμανία και αξιοσέβαστο, όμως δεν την αγαπούν όλοι. Μία ομάδα που λόγω της… ελιτίστικης συμπεριφοράς της χαρακτηρίζεται ως ‘FC Hollywood’. Η Μπάγερν είναι και μία ομάδα με την κακή φήμη ότι ‘αρπάζει’ παίκτες από τους ανταγωνιστές της.

Στο γκρουπ των ομάδων που κυνηγούν την Μπάγερν είναι οι Λειψία, Ντόρτμουντ, Μπάγερ Λεβερκούζεν και Γκλάντμπαχ. Η Λειψία είναι μία ομάδα με πολύ πιο μικρή δημοφιλία από την Μπάγερν και τους… χρεώνεται και η έλλειψη ποδοσφαιρικής παράδοσης και ιστορίας, όμως έχει μία εξαιρετική ομάδα με νεαρούς παίκτες.

Η Ντόρτμουντ είναι μεγάλη και ιστορική ομάδα με τίτλους στην Γερμανία αλλά και μεγάλη οπαδική βάση. Η Λεβερκούζεν έχει πάρει το παρατσούκλι ‘Neverkusen’ που συνδέεται και με τις πορείες της ενώ η Γκλάντμπαχ ήταν μεγάλη και τρανή δύναμη την δεκαετία του 1970. Έχει όμως ποδοσφαιρικό και οπαδικό background πίσω της.

Στην μέση της βαθμολογίας υπάρχουν ομάδες όπως η Βόλσφμπουργκ  και που κάποτε τους προπονούσε ο Βόλφγκανκ Βολφ, η  Χόφενχαϊμ, η Αϊντραχτ Φρανκφούρτης που είναι πιο αποδυναμωμένη χωρίς τον Γιόβιτς που πήγε στη Ρεάλ και τον Αλέ που έκλεισε στην Γουέστ Χαμ. Ακόμα η νέα δύναμη στο γερμανικό ποδόσφαιρο, την Ουνιόν Βερολίνου, που έχει το τραγούδι και τον ύμνο για ‘Eisern Union’ δηλαδή ‘Σιδερένια Ουνιόν’.

Στις ομάδες που είναι κοντά στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας είναι η Μάιντς, πρώην ομάδα του Κλοπ. Είναι οριακά πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Εκεί που βρίσκεται η Βέρντερ Βρέμης, ιστορική ομάδα, που πήρε το νταμπλ του 2004 και έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου UEFA το 2009 αλλά έκτοτε βρέθηκε σε δύσκολες και κακές εποχές. Επίσης στη ζώνη των ομάδων που πέφτουν είναι και οι Πάντερμπορν και Φορτούνα Ντίσελντορφ.

Η Μπάγερν ξεκίνησε αρκετά άσχημα με τον Νίκο Κόβατς και ήταν 7η μες στον Δεκέμβριο. Όμως στην συνέχεια ανέβασε στροφές και βρέθηκε σε πολύ καλή φόρμα. Ο Φλικ ήταν ο άνθρωπος που ανέλαβε το… βάρος και η Μπάγερν έφτασε ένα σερί με 10 νίκες από τα τελευταία της 11 ματς. Έτσι απέκτησε ένα μαξιλαράκι έστω μικρής ασφαλείας 4 πόντων από τη Ντόρτμουντ, που χαρακτηρίζεται με αστάθεια.

Η Γκλάντμπαχ έχει αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη της σεζόν και ήταν στην κορυφή τον Δεκέμβριο, όμως δεν άντεξε μετά. Η Λειψία πήρε την κορυφή και έδειχνε να παίρνει τον ρόλο του φαβορί πριν την χειμερινή διακοπή, όμως με δύο νίκες σε επτά αγώνες μετά την έφερε πίσω από τη Ντόρτμουντ.

Τα αστέρια της Bundesliga

Η Μπάγερν έχει τα πιο μεγάλα ονόματα. Όμως δεν έχει το μονοπώλιο στα ταλέντα στη Μπουντελίσγκα. Οι Βαυαροί έχουν δεδομένα την πιο έμπειρη ομάδα. Οι δύο από τους κορυφαίους παίκτες της φέτος είναι ο 31χρονος φορ, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι με 25 γκολ σε 23 αγώνες και τον 30χρονο Τόμας Μίλερ που είναι πρώτος σε ασίστ στο πρωτάθλημα με 16.

Υπάρχει όμως και ο αριστερός μπακ από τον Καναδά, ο 19χρονος Αλφόνσο Ντέιβις, παιδί που είχε μεγαλώσει σε καμπ προσφύγων στη Γκάνα. Έχει αποδειχθεί μία τρομερή αποκάλυψη. Πίσω από τον Μίλερ με 15 ασίστ είναι ο Σάντσο, ο 20χρονος Άγγλος εξτρέμ και μεγάλο δημιουργικό όπλο της Ντόρτμουντ. Κορυφαίος παίκτης της εδώ και 2 χρόνια. Η Ντόρτμουντ προσέθεσε στην μηχανή της ως γνωστόν και τον τρομερό σκόρερ, Χάαλαντ, τον 19χρονο Νορβηγό στράικερ που είχε βάλει πέρυσι στη Ζάλτσμπουργκ 40 γκολ σε 33 αγώνες. Η Ντόρτμουντ αμυντικά είχε θέματα παρά την παρουσία των Χούμελς και Ζαγκαντού.

Όχι πολύ πίσω από τον Λεβαντόφσκι βρίσκεται ο Τίμο Βέρνερ της Λειψίας. Ο 24χρονος αποδεικνύεται ένας σύγχρονος και μοντέρνος φορ. Η Λειψία έχει ένα από τα κορυφαία δίδυμα στόπερ στην Ευρώπη με τον 21χρονο Νταγιό Ουπαμεκανό να ξεχωρίζει, όπως επίσης τον εξαιρετικό χαφ και μόλις 22 ετών Κόνραντ Λάιμερ.

Ο 23χρονος χαφ Ντενί Ζακαριά της Γκλάντμπαχ, όπως επίσης και ο ακραίος μπακ Στέφαν Λάινερ είναι δύο πολύ μεγάλες αποκαλύψει της σεζόν. Ο 20χρονος Κάι Χάβερτς είναι μία εξαιρετική περίπτωση παίκτη που μπορεί να γίνει μεγάλος σταρ του αθλήματος. Πολύ ποιοτικές μονάδες είναι ο Σέρβος χαφ Κόστιτς της Αϊντραχτ, 27 ετών, ο 26χρονος φορ της Μάιντς Ρόμπιν Κουέισον και ο 23χρονος διεθνής χαφ από το Κόσοβο, Μίλοτ Ρασίκα, παίκτης της Βέρντερ Βρέμης.

Στο προσκήνιο
Ο Χάνζι Φλικ, κάποτε βοηθός του Λεβ στην Εθνική Γερμανίας, αντικατέστησε τον Κόβατς στην Μπάγερν τον Νοέμβριο και επανέφερε τους Βαυαρούς στην κορυφή. Βελτίωσε αισθητά τη Μπάγερν. Η Ντόρτμουντ έχει τον Ελβετό πρώην παίκτη της, Λουσιάν Φαβρ, στον πάγκο της. Τακτικά είναι εξαιρετικός όμως παρουσιάζει κάποιες φορές ομάδες που παραείναι επιθετικές στο παιχνίδι τους.

Η Λειψία και η Γκλάντμπαχ έχουν ξεχωριστό και πρωτοποριακό στιλ. Ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν στην Λειψία είναι μόλις 32 ετών και είναι προπονητής από τα 28 του όταν σταμάτησε το ποδόσφαιρο λόγω τραυματισμού. Ο 43χρονος Μάρκο Ρόζε είναι στην Γκλάντμπαχ . Κάποιες στιλιστικές επιλογές του τεχνικού της Λειψίας μπορεί να είναι ακραίες (μπουφάν με χρυσαφί χρώμα και γραβάτα αλλά και μαύρο γιλέκο) όμως έχει ήδη φτιάξει τρομερό όνομα.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στην Bundesliga με 200+ ειδικά!| 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X