H Bundesliga επέστρεψε με γκολ και...ρέκορντμαϊστερ!

H Bundesliga επέστρεψε με γκολ και…ρέκορντμαϊστερ!

Το ποδόσφαιρο στη νέα εποχή είναι ήδη πολύ παράξενο. Το πιο παράξενο σε ματς με κλειστές πόρτες είναι η ακουστική. Το Westfalenstadion, το γήπεδο της Ντόρτμουντ είναι από τα πιο… θορυβώδη στην Γερμανία και στον πλανήτη γενικότερα. Είναι μέρος της συνένωσης, της φασαρίας, των ντέρμπι και των θορύβων άνω των 100 ντεσιμπέλ. Κάθε θόρυβος είναι τρομερός. Τώρα όμως καλώς ήρθατε στην εποχή του κορονοϊού. Εκεί που δεν ακούγεται τίποτα.

Πέρασαν 66 ημέρες από τα ευρωπαϊκά ματς. Από τότε που η Ντόρτμουντ θα έπαιζε με την Παρί. Η ζωή άλλαξε ριζικά. Όλα άλλαξαν. Ο κόσμος έμαθε να ζει με άδεια στάδια και με πρωτάθλημα… Λευκορωσίας. Και έφτασε η στιγμή που οι παίκτες της Σάλκε βγήκαν στο γήπεδο με μάσκες. Είναι η νέα εποχή. Η εποχή του κορονοϊού.

Θα χρειαστεί χρόνος. Ένα παιχνίδι πλέον δεν θα έχει την συνηθισμένη διαδικασία του. Τα μικρόφωνα αντικαθίστανται από πιο δυνατά ηχοσυστήματα για τις συνεντεύξεις μετά τον αγώνα και χωρίς την παρουσία ΜΜΕ. Οι αναπληρωματικοί κάθονται χωριστά και φορώντας μάσκες. Οι χαιρετισμοί των παικτών γίνονται με αγκώνες.

Ο Ασχάφ Χαμίμι, μπακ χαφ της Ντόρτουμντ ξεχνιέται. Χειροκρoτά τις άδειες εξέδρες. Εκεί που υπάρχουν μόνο ομοιώματα. Ο Ντενίζ Αϊκεκίν σφυρίζει την έναρξη. Έχουμε πάλι ποδόσφαιρο. Η Ντόρτμουντ ήταν 4 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Μπάγερν Μονάχου. Είναι όμως το ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ.

Δεν είναι μόνο ο τίτλος. Είναι και το κίνητρο του ντέρμπι. Ήταν όμως ένα αλλιώτικο ντέρμπι της Μπουντεσλίγκα από κάθε άποψη. Όταν ο Αϊτεκίν ζήτησε και περίμενε το VAR για ένα χέρι του Τζόντζο Κένι της Σάλκε, υπήρξε απίστευτη ησυχία. Ήταν η στιγμή που σαν κάποιος να έψαχνε την ποδοσφαιρική ένταση.

Ήταν ο Χάαλαντ. Η Ντόρτμουντ. Αυτό το πάθος. Η Ντόρτμουντ διέλυσε με 4-0 την Σάλκε. Ο Χάαλαντ βρήκε το γκολ στο ματς και η Μπορούσια ήταν εξαιρετική. Δημιουργία, έμπνευση και επίθεση. Τα είχε όλα.

Από τακουνάκι του Γκερέιρο ξεκίνησε το 1-0 (29′), με τον Χάαλαντ να βρίσκει στην κίνηση δίχτυα για 10η φορά σε 9 αγωνιστικές. Λίγο πριν το ημίχρονο (45′) ο Γκερέιρο αξιοποίησε την ασίστ του Μπραντ, ενώ είχε προηγηθεί λάθος διώξιμο του αντίπαλου τερματοφύλακα. Στο 48′ ο Μπραντ και πάλι μοίρασε στον Αζάρ, που σούταρε δυνατά, ενώ το τέταρτο ήταν και το πιο όμορφο γκολ της αναμέτρησης. Οι γηπεδούχοι έκρυψαν την μπάλα, ο Γκερέιρο βγήκε στην πλάτη της άμυνας και με ωραίο τελείωμα με το εξωτερικό, κλείδωσε την εμφατική νίκη στο ντέρμπι. Οι πανηγυρισμοί έγιναν πάντως. Πανηγυρισμοί εν μέσω κορονοϊού.

Η Σάλκε, με προπονητή τον Ντέιβιντ Βάγκνερ, πρώην της Χάντερσφιλντ, προσπάθησε να μπει δυνατά στο ματς. Αρχικά η Σάλκε έχασε δύο ευκαιρίες, όμως μετά το ματς άνηκε στη Ντόρτμουντ. Ο Τοντιμπό ζορίστηκε από τους επιθετικούς της Ντόρτμουντ. Έφαγε και την αγκωνιά του Χάαλαντ διότι του είπε κάτι για να τον προσβάλει. Η Σάλκε έχασε τον χώρο του κέντρου και έχασε και το ματς.

Η Σάλκε ειδικά από ένα σημείο και μετά έδειχνε για τα καλά κατώτερη των περιστάσεων. Η Ντόρτμουντ είχε μία τρομερή και γεμάτη εμφάνιση και ας ήταν ματς χωρίς κόσμο. Το τελευταίο γκολ της Ντόρτμουντ ήταν ένα ιδανικό τελείωμα της ημέρας. Στο τέλος του αγώνα οι παίκτες της Ντόρτμουντ πήγαν προς την εξέδρα όπου συνήθως είναι ο σκληρός πυρήνας και χειροκρότησαν. Αυτό το ματς οι Γερμανοί το αποκάλεσαν παιχνίδι – φάντασμα. Δεν υπήρχε φασαρία. Δεν υπήρχε κόσμος. Δεν υπήρχε κερκίδα. Όμως ήταν μία πρώτη προσπάθεια του ποδοσφαίρου να δείξει πως τα πράγματα μπορούν να ξαναγίνουν κανονικά.

Η Μπάγερν του Φλικ και του Λέβα

Μπάλα καλή δεν έπαιξε. Μόνο ο Μίλερ φάνηκε να βρίσκεται παραδόξως, σε εξαιρετική κατάσταση. Ωστόσο, ακόμα και με το αναμενόμενο μουδιασμένο παιχνίδι της, η Μπάγερν κατάφερε να περάσει με 0-2 από το Βερολίνο και με τη νίκη της επί της Ουνιόν να βρεθεί έπειτα από λίγες ώρες και πάλι στο +4 από τη 2η Ντόρτμουντ.

Οι Βαυαροί έφτασαν παράλληλα τα 50 γκολ: όχι στη σεζόν, αλλά από την ημέρα που ανέλαβε ο Χανς-Ντίτερ Φλικ τα ηνία της τεχνικής ηγεσίας. Με τον Γερμανό coach στον πάγκο της, η Μπάγερν έγινε ξανά ρέκορντμαϊστερ. Κι αυτό διότι καμία άλλη ομάδα δεν έχει πετύχει το ορόσημο των 50 γκολ ενεργητικό σε μόλις 16 ματς πρωταθλήματος.

Παράλληλα, ο «καυτός» Πολωνός διανύει εξαιρετική αγωνιστική περίοδο και ουδείς ξέρει που θα μπορούσε να φτάσει αν συνεχιζόταν κανονικά το πρωτάθλημα και δεν είχε αυτό το δίμηνο αγωνιστικής απραξίας λόγω της έξαρσης της πανδημίας. Ο Λεβαντόφσκι για 5η διαδοχική αγωνιστική περίοδο κατάφερε να φτάσει στα 40 τέρματα και πλέον οδεύει πρόσω ολοταχώς για να ξεπεράσει τις επιδόσεις που καταγράφει από τη σεζόν 2015-2016…

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στην Bundesliga με 200+ ειδικά!| 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X