eSoccer: Η eBundesliga… μεγαλώνει και προσφέρει θέαμα!

eSoccer: Η eBundesliga… μεγαλώνει και προσφέρει θέαμα!

Η επιτυχία της 1ης αγωνιστικής φέρνει, πλέον, 30 ομάδες στο τουρνουά Home Challenge Bundesliga, που προσφέρει θέαμα και έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον.

Περισσότεροι από 500.000 θεατές παρακολουθούσαν ανά πάσα στιγμή τους αγώνες της 2ης αγωνιστικής για το Home Challenge Bundesliga και από τη στιγμή που το εγχείρημα στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, οι διαγωνιζόμενοι το χάρηκαν και ο κόσμος αγκάλιασε το τουρνουά η DFL, η Λίγκα, που εκπροσωπεί τις ομάδες της 1ης και της 2ης κατηγορίας στη Γερμανία, αποφάσισε να διοργανώσει τουλάχιστον άλλες δύο αγωνιστικές, μιας και το πραγματικό ποδόσφαιρο αναμένεται ξεκινήσει και πάλι στα μέσα Μαΐου.

Οι ποδοσφαιριστές νιώθουν… πίεση

Ο Μάρκο Ρίχτερ της Άουγκσμπουργκ αποτελεί έναν από τους πρωταγωνιστές του τουρνουά μέχρι στιγμής και μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις. Παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε με πολύ χαμηλές προσδοκίες, παραμένει αήττητος στις δύο πρώτες αγωνιστικές. Ο 22χρονος μέσος είναι ένας από τους 60 παίκτες, ποδοσφαιριστές, e-gamers και διαιτητές, που λαμβάνουν μέρος στη διοργάνωση. «Προσπαθώ, όπως κάνω και στον αγωνιστικό χώρο, να τα δίνω όλα και στο PlayStation», αποκάλυψε ο Ρίχτερ. «Είναι ωραίο να σκοράρεις με τον εαυτό σου στο FIFA 20».

Ο νεαρός άσος το έκανε στη νίκη με 3-2 επί του Κίτελ, που εκπροσωπεί το Αμβούργο. Μετά την ισοπαλία με 1-1 με τον Χορν του Αννόβερου στην πρεμιέρα ο Ρίχτερ ένιωθε πίεση. «Ήμουν τόσο αγχωμένος. Είχε περάσει καιρός από τότε που έπαιζα FIFA. Έχω παίξει μπροστά σε 80.000 οπαδούς εκτός έδρας με την Ντόρτμουντ, όμως τώρα είχα περισσότερο άγχος πριν ξεκινήσει το παιχνίδι. Δεν ήθελα να χάσω με 9-0», συνέχισε και είπε ότι στις επόμενες αγωνιστικές θέλει να δείξει καλύτερο πρόσωπο. «Πάντα υπάρχει χώρος για βελτίωση».

Ακόμη ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της 2ης αγωνιστικής ήταν και ο Χακίμι, που με δύο δικά του τέρματα οδήγησε την Ντόρτμουντ σε μεγάλη νίκη με 6-1 επί της Χόλσταϊν Κίελ. Με αυτό το σκορ, μάλιστα, έκανε την ανατροπή για την ομάδα του, καθώς ο youtuber Εμπέλι, που εκπροσωπεί την Μπορούσια, είχε χάσει το δικό του ματς με 3-1. Αυτή ήταν και η πρώτη νίκη για τους κιτρινόμαυρους στο τουρνουά.

Μέσα και οι διαιτητές

Η επιτυχία του Home Bundesliga Challenge είναι τέτοια, που όλοι βρίσκουν διέξοδο στην εποχή της καραντίνας, το διασκεδάζουν, αλλά δείχνουν παράλληλα και το ανταγωνιστικό τους πρόσωπο. Θυμίζουμε ότι όλες οι ομάδες έχουν «επίπεδο 85», ώστε τα πάντα να κρίνονται μόνο από την ικανότητα του παίκτη και όχι από την ομάδα που ο καθένας έχει στα χέρια του. Η Λίγκα, λοιπόν, αποφάσισε να επεκτείνει τη διοργάνωση, που αρχικά ήταν να κρατήσει μόλις για δύο αγωνιστικές, και τώρα θα δούμε την 3η και την 4η τα δύο επόμενα Σαββατοκύριακα.

Μετά τις 2 πρώτες αγωνιστικές, στη λίστα των συμμετεχόντων προστέθηκαν και οι διαιτητές Αϊτεκίν και Σλάγκερ, με τον πρώτο, μάλιστα, να κερδίσει το δικό του παιχνίδι απέναντι στον μέσο Χόφμαν της Γκλάντμπαχ. «Ήταν απίστευτο!», σχολίασε ο Αϊτεκίν. «Προπονήθηκα με τον γιο μου και μπορώ να πω ότι κράτησα ψηλά τη σημαία για τους διαιτητές. Εμείς οι διαιτητές σπάνια πανηγυρίζουμε, αλλά αυτή τη φορά του έδωσα να καταλάβει. Ήθελα να βγάλω τη φανέλα μου μετά το τέλος του αγώνα, αλλά τότε σκέφτηκα ότι πρέπει να δείξω σεβασμό στον αντίπαλό μου». Συνολικά, 29 από τις 36 ομάδες της πρώτης και της δεύτερης κατηγορίας θα εκπροσωπηθούν (λείπει για παράδειγμα η Μπάγερν, που έχει εμπορική συμφωνία με την Konami).

Ο τρόπος διεξαγωγής

Κάθε ομάδα θα πρέπει να εκπροσωπείται από έναν επαγγελματία παίκτη της και άλλον ένα, που να «βρίσκεται στο περιβάλλον του συλλόγου». Είτε είναι e-gamer, που ήδη εκπροσωπεί την ομάδα στο Virtual πρωτάθλημα της Bundesliga είτε youtuber είτε μέλος του προπονητικού τιμ. Οι ποδοσφαιριστές θα αγωνιστούν μεταξύ τους και τα σκορ και των δύο αγώνων κάθε ομάδας, που διαρκούν περίπου 25’ το καθένα, θα συμψηφιστούν, ώστε να αναδειχθεί ο νικητής του ζευγαριού. Όλα τα παιχνίδια μεταδίδονται ζωντανά από το κανάλι της Λίγκας στο Youtube, από το Sky και από το DAZN.

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής

Σάββατο (11/04)

Γκλάντμπαχ – Άιντραχτ Φρανκγφούρτης
Σάλκε – Αννόβερο
Ντόρτμουντ – Λειψία
Βέρντερ Βρέμης – Βόλφσμπουργκ
Αρμίνια Μπίλεφελντ – Ρέγκενζμπουργκ
Κολωνία – Μπόχουμ
Λεβερκούζεν – Στουτγκάρδη
Γκρόιτερ Φιρτ – Χόλσταϊν Κίελ

Κυριακή (12/04)

Ντιναμό Δρέσδης – Χέρτα
Μάιντς – Άουγκσμπουργκ
Βέχεν Βίσμπαντεν – Αμβούργο
Διαιτητές – Ντάρμσταντ
Χόφενχαϊμ – Ζανκτ Πάουλι
Ουνιόν Βερολίνου – Νυρεμβέργη
Πάντερμπορν – Φράιμπουργκ

Νόμιμο στοίχημα esoccer με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Όλα τα στοιχήματα για τα Esports στη Bwin.gr. Εδώ στοιχηματίζεις! |21+

Σχολιάστε

X