Λειψία – Ντόρτμουντ: Ντέρμπι στη Red Bull Arena!

Λειψία – Ντόρτμουντ: Ντέρμπι στη Red Bull Arena!

Έναρξη: 18:30, 09/01/2021
Γήπεδο: Red Bull Arena

Οι μνήμες της τελευταίας ήττας στη Bundesliga έχουν ξεθωριάσει για τη Λειψία, μιας και η τελευταία απώλεια… χάνεται στις 31 Οκτωβρίου. Απέναντι στη Στουτγκάρδη, όμως, στόχος ήταν μόνο η νίκη στο… καλημέρα του 2021. Τελικά, ο σκοπός επετεύχθη για τους «Ταύρους», παρά τη συγκινητική προσπάθεια του κίπερ των γηπεδούχων, Γκρέγκορ Κόμπελ, ο οποίος απέκρουσε πέναλτι του Ζάμπιτσερ στο 22’ και κατέγραψε άλλες επτά επεμβάσεις στο ματς. Ο Ντάνι Ολμο έδωσε τη λύση και η Λειψία είναι στο -2 από την κορυφή της βαθμολογίας. Παράλληλα, ο ταλαντούχος τεχνικός, Γιούλιαν Νάγκελσμαν έβαλε τέλος στα σενάρια που τον ήθελαν το καλοκαίρι να αναλαμβάνει τα ηνία της Ντόρτμουντ. «Είμαι άνετος κι έχω μεγάλους στόχους να πετύχω με τη Λειψία. Όπως είπα, δεν υπάρχει κανένας λόγος νευρικότητας στη Λειψία» τόνισε ο 33χρονος τεχνικός, ο οποίος έβαλε τέλος στα σενάρια περί αποχώρησης από τους Βεστφαλούς.

Πήρε μπρος ο Σάντσο

Νέα χρονιά, νέος Σάντσο. Με τον Βρετανό να ανοίγει λογαριασμό στη φετινή Bundesliga με γκολάρα και να μοιράζει και ασίστ, η Ντόρτμουντ επικράτησε εντός έδρας κόντρα στη Βόλφσμπουργκ (2-0) κι έκανε ποδαρικό με το δεξί, επιστρέφοντας στην πρώτη τετράδα. Η Ντόρτμουντ χρειάζεται τον «εγκέφαλό» της, μιας και ο στόχος της δεν είναι άλλος από την επιστροφή στην κορυφή της Bundesliga. O εντυπωσιακός Ερλινγκ Χάαλαντ επέστρεψε στη δράση και οι Βεστφαλοί προσπαθούν να τον πείσουν να μην πάρει μεταγραφή το καλοκαίρι για ένα άλλο κλαμπ. «Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε δυνατά όπως αρχίσαμε τη σεζόν. Ο Ιανουάριος θα είναι ένας κρίσιμος μήνας για τον καθορισμό της υπόλοιπης σεζόν στη Bundesliga. Αρα, πρόκειται για ένα πολύ κρίσιμο ματς» τόνισε ο Τέρζιτς. Εκτός πλάνων παραμένουν οι Αζάρ, Μπέλινγκχαμ, Σμέλτσερ, αναμένεται να προλάβει ο Μουκόκο. Παράλληλα, ο αθλητικός διευθυντής της Ντόρτμουντ Μίκαελ Τσορκ έβαλε τέλος στα σενάρια που συνδέουν τον Γιούλιαν Μπραντ με την Άρσεναλ.

Λειψία – Ντόρτμουντ, οι αριθμοί του μεγάλο ραντεβού!

Η Λειψία έχει κερδίσει μόλις δυο από τα οκτώ παιχνίδια της εναντίον της Ντόρτμουντ. Ανάμεσα στις ομάδες της φετινής Bundesliga, μόνο κόντρα στη Μπάγερν έχει λιγότερες νίκες (1 νίκη σε 8 ματς)

Η Λειψία δεν έχει κερδίσει κανένα από τα πέντε τελευταία της παιχνίδια απέναντι στη Ντόρτμουντ, έχοντας δυο ισοπαλίες και τρεις ήττες.

Αυτή είναι η τρίτη φορά που η Λειψία πάει στο ντέρμπι πιο πάνω στη βαθμολογία από τη Ντόρτμουντ. Ωστόσο, οι «Ταύροι» απέτυχαν να κερδίσουν τις δυο προηγούμενες φορές τους Βεστφαλούς.

Η Λειψία απέτυχε να σκοράρει και στα δυο τελευταία εντός έδρας ματς εναντίον της Ντόρτμουντ. Συνολικά έχει σημειώσει μόνο δυο τέρματα σε τέσσερα ματς με τους Βεστφαλούς στη Red Bull Arena.

Η ήττα 2-0 από τη Ντόρτμουντ την 33η αγωνιστική της περασμένης σεζόν ήταν η μόνη ήττα της Λειψίας στα 21 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της Βundesliga(12 νίκες). Η Λειψία είναι η καλύτερη γηπεδούχος ομάδα τη σεζόν 2020/21, κερδίζοντας 19 βαθμούς στη Red Bull Arena.

Η ήττα 2-1 της Ντόρτμουντ από την Ουνιόν στο Βερολίνο ήταν η μόνη ήττα της στα επτά τελευταία εκτός έδρας ματς σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο νέος κόουτς της Ντόρτμουντ, Εντιν Τέρζιτς κόντρα στη Βόλφσμπουργκ πήρε τη δεύτερή του νίκη στο πρωτάθλημα. Ο προκάτοχός του, Λουσιάν Φαβρ είχε μόλις μια στα πέντε τελευταία του στους Βεστφαλούς.

O Σάντσο πέτυχε στις καθυστερήσεις γκολ κόντρα στη Βόλφσμπουργκ διαμορφώνοντας το 2-0. Δεν είχε βρει δίχτυα σε καμία από τις 16 τελευταίες του εμφανίσεις στη φετινή Bundesliga

Mετά το 3-3 με τη Μπάγερν στη 10η αγωνιστική, η Λειψία κράτησε ανέπαφη την εστία της στη Bundesliga σε τέσσερα διαδοχικά ματς (374 λεπτά).

Ατελείωτο στοίχημα στην Bundesliga με 200+ ειδικά!| 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Build A Bet μόνο με ένα κλικ!| 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X