Μακάμπι Τ.Α. - Ολυμπιακός: Μεγάλο ραντεβού στο Τελ Αβίβ!

Μακάμπι Τ.Α. – Ολυμπιακός: Μεγάλο ραντεβού στο Τελ Αβίβ!

Εναρξη: 21:05, 12/01/2021
Γήπεδο: Menora Mivtachim Arena

Ο Ολυμπιακός συνέχισε στον δρόμο των επιτυχιών κόντρα στη Μπάγερν και στο Τελ Αβίβ κόντρα στη Μακάμπι αναζητά νίκη για την οκτάδα της EuroLeague. 

Να συνεχίσει το σερί ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός πήρε σημαντική νίκη επί της Μπάγερν με 84-82. Οι δύο ηγέτες των «ερυθρόλευκων» ήταν απολαυστικοί και ουσιαστικά Σλούκας με Σπανούλη παρέσυραν και τους υπόλοιπους συμπαίκτες τους. Οι «ερυθρόλευκοι» ήθελαν τη νίκη για να μη χάσουν την επαφή με την «οκτάδα» η οποία είναι κι ο βασικός τους φετινός στόχος και για να μην τους δημιουργηθεί ψυχολογικό πρόβλημα στα εντός έδρας παιχνίδια αφού προέρχονταν από τρεις διαδοχικές ήττες στο γήπεδό τους.

Ο Ολυμπιακός είχε 45% στα τρίποντα, 94% στις βολές και βρήκε πολλές λύσεις από τους δύο ηγέτες του. Ο Σλούκας πρόσφερε 24 πόντους (5/11δ., 3/4τρ., 5/5β.), 3 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 3 κλεψίματα και 4 λάθη. Ο Σπανούλης ολοκλήρωσε με 10 πόντους, 2 ασίστ και 4 λάθη, αλλά οι 8 πόντοι του ήρθαν στα τελευταία 11 λεπτά! Για να πάρουν τη νίκη οι Πειραιώτες χρειάστηκαν μεγάλες προσωπικές άμυνες, μεγάλα σουτ κi έτσι συνεχίζονται τα μεγάλα όνειρα στον Ολυμπιακό! «Ήμασταν τυχεροί με την διαφορά στο πρώτο ημίχρονο. Παίζαμε μακριά από την μπάλα, εκτελούσαμε με μία πάσα. Δεν μπορούμε να παίξουμε έτσι, είχαμε μεγάλο άγχος. Το καλό μας διάστημα ήταν όταν πασάραμε και βρήκαμε τους ελεύθερους παίκτες. Όταν βιαζόμαστε και πάμε να παίξουμε προσωπικό μπάσκετ, δεν παίζουμε καλά» τόνισε ο Μπαρτζώκας.

Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε το εμπόδιο της Μπάγερν στο ΣΕΦ, ανέβηκε στο 9-8 στην κατάταξη και πλέον στρέφεται στη «διαβολοβδομάδα» της EuroLeague και τις αναμετρήσεις με τη Μακάμπι (12/1) στο Τελ Αβίβ και τη Βιλερμπάν (15/1) στο Φάληρο. Όσον αφορά το ματς της 19ης αγωνιστικής με την «ομάδα του λαού», η συμμετοχή των Χασάν Μάρτιν και Άαρον Χάρισον είναι αμφίβολη αφού ταλαιπωρούνται από διάστρεμμα. Αντίθετα, ο Σακιέλ ΜακΚίσικ προπονείται πλέον σε κανονικούς ρυθμούς. «Η ομάδα είναι στην καθημερινή διαδικασία που προσπαθεί να βελτιωθεί μέσα από τις δυσκολίες και τις ιδιαίτερες συνθήκες. Είναι γεγονός ότι δεν είχαμε τον ΜακΚίσικ και τον Παπανικολάου εναντίον της Μπάγερν, τώρα με τη Μακάμπι δεν θα παίξει ο Χάρισον. Επίσης, ο Μάρτιν είναι τραυματίας, ακολούθησε την αποστολή και θα δούμε πως θα πάει η κατάσταση του μέχρι την ώρα του αγώνα. Αυτά είναι δεδομένα που σίγουρα παίζουν πάντα τον ρόλο τους τόνισε ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Η ομάδα του Σφαιρόπουλου δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αμφισβήτησης στην Άλμπα Βερολίνου, επιβάλοντας από την αρχή τον ρυθμό της και φτάνοντας στην εύκολη νίκη με 73-85. Ο Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ ήταν εκείνος που στηρίχθηκε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος για να αποδράσει η Μακάμπι με τη νίκη από την έδρα της Άλμπα! Στα 21:05 που έμεινε στο παρκέ της «Mecedes-Benz Arena» είχε 25 πόντους με 3/3 δίποντα, 5/7 τρίποντα, 4/6 βολές, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ και μόλις ένα λάθος. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου μετρά τρεις νίκες στα τελευταία τέσσερα ματς της Euroleague έχοντας νικήσει εκτός έδρας Μπαρτσελόνα και Αλμπα, εντός τον Παναθηναϊκό κι ηττήθηκε στο γήπεδό της από τη Ζενίτ. Στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δύσκολα θα έχει στη διάθεσή του τον Οθέλο Χάντερ ο οποίος δεν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό στο μάτι του, ενώ θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε ο Κοέν.

Ολυμπιακός – Μακάμπι Τελ Αβίβ, η παράδοση

Ολυμπιακός – Μακάμπι Τελ Αβίβ: 85-82 (Ευρωλίγκα 2020-21)
Μακάμπι Τελ Αβίβ – Ολυμπιακός: 71-70 (Ευρωλίγκα 2019-20)
Ολυμπιακός – Μακάμπι Τελ Αβίβ: 65-90 (Ευρωλίγκα 2019-20)
Μακάμπι Τελ Αβίβ – Ολυμπιακός: 65-64 (Ευρωλίγκα 2018-19)
Ολυμπιακός – Μακάμπι Τελ Αβίβ: 88-80 (Ευρωλίγκα 2018-19)
Ολυμπιακός – Μακάμπι Τελ Αβίβ: 94-64 (Ευρωλίγκα 2017-18)
Μακάμπι Τελ Αβίβ – Ολυμπιακός: 68-69 (Ευρωλίγκα 2017-18)
Μακάμπι Τελ Αβίβ – Ολυμπιακός: 71-82 (Ευρωλίγκα 2016-17)
Ολυμπιακός – Μακάμπι Τελ Αβίβ: 73-80 (Ευρωλίγκα 2016-17)

Νόμιμο στοίχημα μπάσκετ με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στην Ευρωλίγκα με αμέτρητα ειδικά!

Σχολιάστε

X