Σάκκαρη -Σαμπαλένκα: Ενα βήμα πριν τον τελικό του Άμπου Ντάμπι!

Σάκκαρη -Σαμπαλένκα: Ενα βήμα πριν τον τελικό του Άμπου Ντάμπι!

Εναρξη: 10.00, 12/01/2021
Τουρνουά:  WTA 500, Άμπου Ντάμπι

Η Μαρία Σάκκαρη με ανατροπή επικράτησε με 2-6, 6-2, 6-0 της Σοφίας Κένιν που είναι στο Νο4 του κόσμου και θα παίξει την Τρίτη στον ημιτελικό με την Αρίνα Σαμπαλένκα για μια θέση στον μεγάλο τελικό! Αυτή είναι η πρώτη της νίκη απέναντι σε παίκτρια που είναι στο Νο4, η πέμπτη της top-5 και η 11η κόντρα σε παίκτρια του top-10. Μετά από την Αζαρένκα, την Μπάρτι και την Σαμπαλένκα και η Σάκκαρη πήρε σετ με 6-0 από την Κένιν!

Αν και έως τις αρχές του 2ου σετ η Ελληνίδα πρωταθλήτρια είχε προβλήματα στο παιχνίδι της πέτυχε άλλη μια σπουδαία ανατροπή και κερδίζοντας 10 σερί γκέιμ πήρε τη νίκη!

Το να κερδίσω αυτές τις παίκτριες αυτή την εβδομάδα σημαίνει πολλά για μένα. Παίζω με παίκτριες που δεν είχα αντιμετωπίσει στο παρελθόν, όπως η Μουγκουρούθα , οπότε θα τις ξέρω καλύτερα όταν τις αντιμετωπίσω ξανά.

Σε γενικές γραμμές, παίρνω μεγάλη αυτοπεποίθηση μ’ αυτό το ξεκίνημα στη χρονιά και είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που θα ταξιδέψω στην Αυστραλία έχοντας δώσει μερικούς πολύ καλούς αγώνες» τόνισε και πρόσθεσε για τον ημιτελικό με την Σαμπαλένκα «Όσο αφορά τον ημιτελικό με την Σαμπαλένκα είπε: «Είναι γεμάτη αυτοπεποίθηση τώρα. Γνωριζόμαστε πολύ καλά, έχουμε προπονηθεί αρκετές φορές μαζί. Έχει μια εκπληκτική καριέρα μέχρι τώρα και είναι πολύ νέα. Είναι μια από τις δυνατότερες παίκτριες εκεί έξω. Την κέρδισα μια φορά και πιστεύω πως μπορώ να το ξανακάνω. Δεν λέω πως θα το κάνω, αλλά θα είναι δύσκολο ματς και για τις δυο ματς». Το 2021 η Μαρία Σάκκαρη καταγράφει το καλύτερο ξεκίνημα σε σεζόν όσα χρόνια αγωνίζεται σε επαγγελματικό επίπεδο.

Η Μαρία Σάκκαρη θα παίξει την Τρίτη κόντρα στην Αρίνα Σαμπαλένκα στον 10ο ημιτελικό της καριέρας της. Σε 9 αγώνες έχει 2 προκρίσεις. Η πρώτη φορά ήταν το 2018 στο Σαν Χοσέ και η δεύτερη στη Ραμπάτ το 2019 όπου και κατέκτησε τον τίτλο, τον μοναδικό στην καριέρα της. Σε σύνολο 9 ημιτελικών έχει 7 ήττες και 2 νίκες.

H Αρίνα Σαμπαλένκα θα είναι η τελευταία αντίπαλος της Μαρίας Σάκκαρη πριν από τον τελικό στο Άμπου Ντάμπι.

Η 22χρονη Λευκορωσίδα είναι στο Νο10 της παγκόσμιας κατάταξης και… εκθρόνισε την Σερένα Γουίλιαμς στο φινάλε του 2020 για να βρεθεί στην 10αδα. Συνολικά έχει 9 τίτλους καριέρας ενώ στις 4 Φεβρουαρίου 2019 έφτασε στο Νο9. Μετράει ένα σερί 13-0 νίκες και η τελευταία παίκτρια που την κέρδισε είναι η Ονς Τζαμπέρ στις 3/10/2020 στον 3ο γύρο του Roland Garros.

Το σερί Σαμπαλένκα με την Σάκκαρη
Απέναντι στη Μαρία Σάκκαρη μετράει 3 συνεχόμενες νίκες. Η πρώτη νίκη ήρθε το 2019 στο Zhuhai με 6-3, 6-4 ενώ το 2020 την κέρδισε αρχικά στο Ντουμπάι με 2-1 σετ και εν συνεχεία στη Ντόχα με 6-3, 6-0! Η Ελληνίδα τενίστρια έχει μια νίκη απέναντι στη Λευκορωσίδα και αυτή στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι (2019 στο Σινσινάτι).

Νόμιμο στοίχημα τένις με ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X