Τσιτσιπάς - Ναδάλ: Όλα για τα ημιτελικά του Australian Open!

Τσιτσιπάς – Ναδάλ: Όλα για τα ημιτελικά του Australian Open!

Ο Ματέο Μπερετίνι αποσύρθηκε λόγω τραυματισμού από το Australian Open και ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε χωρίς αγώνα στον προημιτελικό εκεί όπου την Τετάρτη θα συναντήσει τον Ράφα Ναδάλ. Ο Μπερετίνι τραυματίστηκε στον αγώνα του 3ου γύρου με τον Κάρεν Κατσάνοφ και όπως φάνηκε ήταν αρκετά σοβαρός έτσι ώστε να τον αναγκάσει να αποσύρει την συμμετοχή του.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα συναντήσει για 2η φορά στο Australian Open τον Ράφα Ναδάλ σε ένα μεγάλο ραντεβού! Η πρώτη τους μονομαχία ήταν το 2019. Τότε είχε αποκλείσει τον Ρότζερ Φέντερερ στον 4ο γύρο, τον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ στον προημιτελικό και είχε παίξει με τον Ισπανό σταρ στον ημιτελικό. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς που τότε ήταν στο Νο15 της παγκόσμιας κατάταξης είχε ηττηθεί με 3-0 σετ από τον Ράφα Ναδάλ που ήταν στο Νο2.

Τι λέει όμως η παράδοση; Συνολικά έχουν δώσει επτά παιχνίδια, με τον Ισπανό σταρ να έχει έξι νίκες και τον Έλληνα πρωταθλητή μια. Η μοναδική φορά που κέρδισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν το 2019 στο Madrid Open και μάλιστα τα είχε καταφέρει σε χωμάτινη επιφάνεια. Αλλωστε, έχουν παίξει σε δυο τελικούς το 2018 με τον Ισπανό να κερδίζει σε Βαρκελώνη και Μόντρεαλ το 2018 αλλά και στον ημιτελικό του Australian Open του 2019 και στον ημιτελικό του Masters της Ρώμης. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Ράφα Ναδάλ έπαιξαν για τελευταία φορά πάλι στo ATP Finals της Μεγάλης Βρετανίας το 2020 με τον Ισπανό να επικρατεί με 2-1 σετ. Σε περίπτωση που ο Τσιτσιπάς τα καταφέρει, τότε θα βρεθεί στον ημιτελικό και θα παίξει με τον νικητή του Μεντβέντεφ-Ρούμπλεφ.

Τι κάνει ο Τσιτσιπάς σε προημιτελικούς;
Ο Ελληνας πρωταθλητής έχει βρεθεί δυο φορές σε προημιτελικούς Grand Slam και τα έχει πάει περίφημα μετρώντας ισάριθμες προκρίσεις. Ο πρώτος ημιτελικός ήταν στις 22 Ιανουαρίου 2019 στο Australian Open όπου είχε επικρατήσει με 7-5, 4-6, 6-4, 7-6 του Ισπανού Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ. Ένα χρόνο αργότερα, στο Roland Garros βρέθηκε απέναντι στον Αντρέι Ρούμπλεφ και ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε με 7-5, 6-2, 6-3

Το… εμπόδιο απέναντι σε Τοπ-10 παίκτες!
Ο Τσιτσιπάς μετρά μια νίκη σε πέντε αγώνες απέναντι σε top-10 παίκτες σε Grand Slam. Αυτή κόντρα στον Ρότζερ Φέντερερ στο Australian Open 2019. Το 2018 στο Roland Garros αποκλείστηκε στον 2ο γύρο από τον Ντομινίκ. Στο Wimbledon την ίδια χρονιά έμεινε εκτός στον 4ο γύρο από τον Τζον Ίσνερ. Το 2019 στον ημιτελικό ηττήθηκε από τον Ράφα Ναδάλ, ενώ το 2020 στο Roland Garros έχασε από στον ημιτελικός από τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Νόμιμο στοίχημα τένις με ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X