Τσιτσιπάς-Σάκκαρη: Μαζί στη 10άδα, μαζί γράφουν ιστορία!

Τσιτσιπάς-Σάκκαρη: Μαζί στη 10άδα, μαζί γράφουν ιστορία!

Η ιστορία γράφει και δεν… ξεγράφει! Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη στην πρώτη 10αδα της παγκόσμιας κατάταξης! Ναι, το τρομερό δίδυμο συνεχίζει να στρέφει πάνω του χιλιάδες βλέμματα φίλων του τένις!

Ο Tσιτσιπάς από τις 9 Αυγούστου είναι στο Νο 3, ενώ η Σάκκαρη μετά την εξαιρετική της παρουσία στην Οστράβα είναι στο Νο 10. Το εντυπωσιακό είναι πως κι οι δύο βρίσκονται στην πεντάδα των φετινών βαθμών που έχουν συγκεντρώσει από τους αγώνες σε ATP και WTA, αντίστοιχα. Ο Ελληνας πρωταθλητής θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί στο ATP Finals στο Τορίνο (14-21 Νοεμβρίου) και η Ελληνίδα πρωταθλήτρια στο WTA Finals στην Γκουαδαλαχάρα του Μεξικό (10-17 Νοεμβρίου).

Ο Τσιτσιπάς έχει συγκεντρώσει 5.470 βαθμούς, βρίσκεται πίσω από τους Τζόκοβιτς και Μεντβέντεβ, ενώ η Σάκκαρη είναι 5η με 3.147 βαθμούς. Η Ελλάδα ζει μοναδικές στιγμές στο τένις και οι δυο αθλητές αφήνουν υποσχέσεις για μεγαλύτερες επιτυχίες!

2021, η χρονιά της Σάκκαρη!

«Αυτή είναι η χρονιά της ζωής μου. Είχα κάποιες κακές στιγμές αυτή τη χρονιά, αλλά επέστρεψα και δεν άφησα την ήττα στα ημιτελικά του US Open να με επηρεάσει. Μάλιστα πήγα καλύτερα σε σχέση με την περίοδο μετά το Roland Garros και παίζω εξαιρετικό τένις» τονίζει η ίδια, η οποία τρέλανε τον κόσμο στο US Open κι έδειξε πανέτοιμη για να κατακτήσει τον πρώτο της μεγάλο τίτλο και να γράψει ιστορία.

2021, έτος ορόσημο στην καριέρα της Μαρίας Σάκκαρη. Έχοντας φτάσει επτά φορές τουλάχιστον έως τα προημιτελικά σε επίπεδο τουρνουά WTA 500, Masters και Γκραν Σλαμ, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια  δείχνει εμφανώς βελτιωμένη τόσο στο πνευματικό κομμάτι όσο και στην τακτική. Οσο για τα αβίαστα λάθη, ο χρόνος είναι σύμμαχος.

Σπαρτιάτικη ψυχή, το κρυφό της όπλο στο μονοπάτι για την επιτυχία. Είναι όμως αυτό αρκετό; Η σκληρή δουλειά κι ένας προπονητής έτοιμος να την απογειώσει, παίζουν σημαντικό ρόλο προς αυτή την κατεύθυνση. Ο Βρετανός Τόμι Χιλ κατάφερε να «δέσει» με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια και η βελτίωση είναι εμφανέστατη. Από το Νο 52 στο Νο 10 σε μια τετραετία! Το 2019 συνδύασε την άνοδο στο ranking με τον πρώτο της τίτλο σε επίπεδο WTA. Το Ραμπάτ στο Μαρόκο έγινε ο τόπος της αντεπίθεσης για κορυφή και η κούπα, της έδωσε το κίνητρο για μεγαλύτερες διακρίσεις.

«Τομ σ’ ευχαριστώ για την υπομονή σου και γιατί με κάνεις κάθε ημέρα καλύτερη» τονίζει η ίδια κι αυτό το δίδυμο υπόσχεται τίτλους! Η Σάκκαρη απέδειξε με τις δύο εκπληκτικές της πορείες έως τα ημιτελικά του Roland Garros και του Us Open, ότι η βελτίωση της είναι συνολική. Η αδυναμία στο γρασίδι, όπου η γρήγορη επιφάνεια του, την εμποδίζει να επιβάλλει το παιχνίδι της αποτελεί αχίλλειο πτέρνα. Ωστόσο, είναι έτοιμη να ανταπεξέλθει και σε αυτό το εμπόδιο!

Η Σάκκαρη με την πορεία της στο US Open είδε το όνομά της να φιγουράρει στο Νο 13 της παγκόσμιας κατάταξης. Eτσι, κατέρριψε το εθνικό ρεκόρ που κατείχε η Λένα Δανιηλίδου από τις 12/5/2003. Δεν έμεινε εκεί, έφτασε στο Νο 10 και ολοένα πλησιάζει στην κορυφή. Με βήματα αργά, αλλά δυνατά. Αλλωστε, έμαθε να κερδίζει τους κορυφαίες. Αλλωστε με τη νίκη της απέναντι στην Πλίσκοβα έφτασε τις έξι απέναντι σε Τop-10 αθλήτριες το 2021!

Kατάταξη Τίτλοι στο 2021 Εσοδα στο 2021 Ν/Η στο 2021 Υψηλότερη θέση Τίτλοι Εσοδα Ν/Η
10η 1.373.871  ευρώ 34/16 10η 1 4.397.944 361/236

Τσιτσιπάς: «Μπορεί να έχω κάτι ιδιαίτερο»

«Τα σγουρά μαλλιά του, το εντυπωσιακό βλέμμα του και το μυώδες σώμα, του έχουν ήδη χαρίσει το παρατσούκλι “Έλληνας θεός”. Τώρα χιλιάδες θαυμάστριες του τένις θα προσεύχονται για τη θεία παρουσία του τις δύο εβδομάδες που θα διαρκέσει το Wimbledon», έγραφε η Daily Mail τον Ιούνιο, και υποκλινόταν στο τεράστιο ταλέντο του.

«Ειδικοί προβλέπουν ότι οι εμφάνιση και οι εντυπωσιακές ικανότητές του στο γήπεδο – έφτασε στον τελικό του Γαλλικού Open, αλλά τελικά ηττήθηκε από τον πολύ πιο έμπειρο Τζόκοβιτς – θα του εξασφαλίσουν εκατομμύρια σε επικερδείς διαφημιστικές συμφωνίες. «Το μέλλον του ανήκει» καταλήγει το αφιέρωμα. «Μπορεί να έχω κάτι ιδιαίτερο» τονίζει ο ίδιος στην Equipe και στόχος του να γίνει το Νο 1 της Παγκόσμιας Κατάταξης.

Το 2018 έκανε το πρώτο τεράστιο βήμα για την καταξίωση με την κατάκτηση του Next Gen ATP Finals. Έφτασε στον τελικό, κέρδισε τον Άλεξ Ντε Μινόρ και έγραψε ιστορία. Έναν χρόνο αργότερα πήρε και το ATP Finals στο στο Λονδίνο κι έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του τένις που κερδίζει και τα δυο!

Κι αυτή η τεράστια επιτυχία ήρθε τρεις μήνες έπειτα τη δήλωση προβληματισμού: «Δε νιώθω εμπνευσμένος. Δε νιώθω πως κυνηγάω κάτι. Νιώθω πως κάνω την ίδια ρουτίνα στο γήπεδο, εκτελώ τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο, τις στρατηγικές μου και όλα. Και νιώθω πως το μυαλό μου δεν εμπνέεται πια». Τρεις μήνες αργότερα, ο Τσιτσιπάς βρήκε κίνητρο, κέρδισε τη μεγάλη μάχη με τον εαυτό του και οι εμπνεύσεις είναι εκεί για να τον οδηγήσουν στην κορυφή! Τι άλλο πέτυχε στο Λονδίνο; Εγινε μόλις ο έβδομος τενίστας που κατέκτησε με την πρώτη το τουρνουά.

Ο Έλληνας τενίστας έφτασε στους επτά τίτλους στην καριέρα του και πλησίασε όσο ποτέ άλλοτε ένα Grand Slam. Η αρχή συλλογής τίτλων έγινε το 2018 στη Στοκχόλμη και το 2019 κέρδισε άλλα δυο ATP 250 στη Μασσαλία και στο Εστορίλ της Πορτογαλίας. Έφτασε η ώρα όμως να κερδίσει και ένα μεγάλο τίτλο και τα κατάφερε στο Λονδίνο και στα ATP Finals. Στις 18 Απριλίου του 2021, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε με 2-0 σετ (6-3, 6-3) τον Ρώσο Αντρέι Ρούμπλεφ στον τελικό του Μόντε Κάρλο Masters κι έγινε ο πρώτος Έλληνας αντισφαιριστής που κατέκτησε τίτλο Masters.

Στις 11 Ιουνίου του 2021 νίκησε στον πρώτο χρονικά ημιτελικό του Ρολάν Γκαρός τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ και έγινε ο πρώτος Έλληνας που έφτασε σε τελικό Γκραν Σλαμ. Δύο μέρες μετά στον τελικό έχασε με 3–2 σετ (6-7, 2-6, 6-3, 6-2, 6-4) από τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Η ευκαιρία είχε χαθεί, αλλά το μέλλον τον περιμένει για σπουδαίες διακρίσεις.

Η αλματώδης άνοδος του Τσιτσιπά στο ranking της ATP από το Νο 168 το 2017, στο Νο 15 του 2018 και στην πρώτη δεκάδα λίγους μήνες αργότερα συνεχίστηκε, καθώς φέτος έφτασε ως στο Νο 3! Παρότι του λείπει η κατάκτηση ενός Grand Slam, το μέλλον είναι μπροστά του και ο Τσιτσιπάς που βγαίνει δυνατότερος έπειτα από κάθε ήττα, υπόσχεται να μείνει ψηλά και δίνει τη δική του μάχη!

Kατάταξη Τίτλοι στο 2021 Εσοδα στο 2021 Ν/Η στο 2021 Υψηλότερη θέση Τίτλοι Εσοδα Ν/Η
3η 3 2.697.517 ευρώ 51/15 7 13.450.000 ευρώ 187/91

Σχολιάστε

X