Φενερμπαχτσέ - Ολυμπιακός: Για το διπλό στην Πόλη όπως το... 2019!

Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Για το διπλό στην Πόλη όπως το… 2019!

Δεύτερη στροφή στο Europa League και ο Ολυμπιακός φιλοξενείται στην Πόλη (30/9 – 19:45) από τη Φενέρ. Μια νίκη στην Τουρκία οι Πειραιώτες, καυτό το Şükrü Saracoğlu. 

Για τη νίκη… πρωτιάς στην Πόλη ο Ολυμπιακός!

Ματς θρίλερ, ματς που έσπασε καρδιές, αλλά όπως και πέρσι, νικητής ήταν ο Ολυμπιακός. Η φετινή του ευρωπαϊκή πρεμιέρα κόντρα στην Αντβέρπ για τους ομίλους του Europa League είχε άγχος, πίεση, κακά διαστήματα, αλλά και προσωπικότητες που έκαναν τη διαφορά! Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί που πέτυχε το πρώτο γκολ και ο Ολεγκ Ρέαμπτσουκ με τη… θρυλική γκολάρα στο 87ο λεπτό της αναμέτρησης, έδωσαν στους Πειραιώτες το τρίποντο και την πρωτιά με το… καλησπέρα! Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε το σοκ της πρεμιέρας του πρωταθλήματος με τη λευκή ισοπαλία κόντρα στον Ατρόμητο, μιας και ακολούθησαν τρίποντα σε Λαμία, Τρίπολη, αλλά και η τεσσάρα στον Απόλλωνα. Μπορεί οι εμφανίσεις να μην είναι ελκυστικές, ωστόσο η ομάδα του Μαρτίνς ξέρει να παίρνει αυτό που θέλει.

Ο Πορτογάλος ξέρει πως δεν μπορεί να παρουσιάσει ακόμα αυτό που έχει ονειρευτεί για τη σεζόν, η διακοπή θα τον βοηθήσει αρκετά στα πλάνα του, αλλά πριν από αυτή υπάρχουν δυο μεγάλα ματς. Ο Ολυμπιακός παίζει στην Πόλη με τη Φενέρ και στη συνέχεια υποδέχεται τον Παναθηναϊκό. Οι Πειραιώτες ξέρουν καλά πως θετικό αποτέλεσμα στην Τουρκία τους βάζει από νωρίς δυνατά στο «κόλπο» της πρόκρισης.

Ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» θα παρουσιάσει στην Πόλη, ένα σύνολο γεμάτο ευρωπαϊκές παραστάσεις, μιας και γνωρίζει καλά πως η πίεση θα είναι ασφυκτική. Εμβιλά, Ελ Αραμπί και Βαλμπουενά ετοιμάζονται για την ενδεκάδα, ενώ «σίγουροι» θεωρούνται οι Βατσλίκ, Ρέαμπτσιουκ, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Μπουχαλάκης, Μαντί Καμαρά και Μασούρας. Ο Καρμπόβνικ αναμένεται να πάρει θέση στα δεξιά της άμυνας, χωρίς να αποκλείεται η έκπληξη με τον Ανδρούτσο.

Ο Ολυμπιακός απέναντι σε ομάδες της Τουρκίας

Ολυμπιακός και Φενέρ «τα λένε» πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ωστόσο οι Πειραιώτες έχουν βρει εννέα φορές απέναντί τους ομάδες από την Τουρκία. μετρώντας 4 νίκες, 2 ισοπαλίες και 3 ήττες.

2003-2004: Ολυμπιακός-Γαλατασαράι
Τη σεζόν 2003-2004 οι Πειραιώτες βρήκαν απέναντι τους τη Γαλατά στους ομίλους του Champions League. Το πρώτο παιχνίδι διεξήχθη στο «Κεμάλ Ατατούρκ», με τη γηπεδούχο να επικρατεί 1-0 χάρη στο γκολ του Τσιχάν.
Στη Ριζούπολη ο Ολυμπιακός πήρε την εκδίκησή του και διέλυσε την τουρκική ομάδα με το εμφατικό 3-0. Μαυρογενίδης, Καστίγιο και Τζιοβάνι οι σκόρερ, με το τέρμα του Βραζιλιάνου να περνά στην ιστορία ως ένα από τα ωραιότερα στην ιστορία των Πειραιωτών στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

2008-2009: Ολυμπιακός-Γαλατασαράι
Ο Ολυμπιακός συναντήθηκε ξανά με τη Γαλατασαράι αυτή τη φορά για το Κύπελλο UEFA τη σεζόν 2008-2009. Οι Πειραιώτες ηττήθηκαν 1-0 εκτός χάρη στο γκολ του Κιουέλ.

2016-2017: Ολυμπιακός-Οσμάλινσπορ
Στη φάση των «32» του Europa League ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε το 2017 την Οσμάλινσπορ. Μπορεί ο αγώνας του «Γ. Καραϊσκάκης» να έληξε 0-0, αλλά στον επαναληπτικό οι Πειραιώτες με δύο γκολ του Ανσαριφάρντ κι ένα του Ελιουνούσι πήραν την πρόκριση για τους «16».

2016-2017: Ολυμπιακός-Μπεσίκτας
Αυτή τη φορά, στη φάση των «16» ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να περάσει το εμπόδιο της Μπεσίκτας. Στον Πειραιά το παιχνίδι έληξε 1-1, αλλά στην Πόλη οι Τούρκοι ήταν καταιγιστικοί. Με δύο γκολ του Μπάμπελ, ένα του Αμπουμπακάρ και του Τοσούν, επικράτησαν 4-1 και βρέθηκαν στα προημιτελικά.

2019-2020: Ολυμπιακός – Μπασακσεχίρ
Τρία χρόνια αργότερα ο Ολυμπιακός υπερκέρασε το εμπόδιο της Μπασάκ. Νίκη στην Πόλη 1-0 με τρομερό Ζοσέ Σα και χρυσό σκόρερ τον Μασούρα, εύκολη επικράτηση 2-0 στον Πειραιά και η ομάδα του Μαρτίνς ήταν στα Playoffs του Champions League.

Μαρτίνς vs Περέιρα

Ο Πέδρο Μαρτίνς θα βρει απέναντί του τον συμπατριώτη του, αλλά και πρώην τεχνικό του Ολυμπιακού, Βίτορ Περέιρα. Ωστόσο, ο νυν κόουτς των Πειραιωτών δεν έχει νικήσει ποτέ στην καριέρα του τον Περέιρα, έχοντας 3 ήττες και μια ισοπαλία στις μεταξύ τους αναμετρήσεις στην Πορτογαλία.

Τα τέσσερα προηγούμενα ματς τους:

17 Μαρτίου 2013: Μαρίτιμο – Πόρτο 1-1
2 Νοεμβρίου 2012: Πόρτο – Μαρίτιμο 5-0
28 Απριλίου 2012: Μαρίτιμο – Πόρτο 0-2
17 Δεκεμβρίου 2011: Πόρτο – Μαρίτιμο 2-0

Το μήνυμα του Πέλκα στον Περέιρα

Σε ένα επεισοδιακό ματς στην πρεμιέρα του ομίλου, Άιντραχτ και Φενέρμπαχτσε αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στη Φρανκφούρτη, με τον Πέλκα να είναι ο μοιραίος για τους Τούρκους. Ο Ελληνας επιθετικός κέρδισε πέναλτι στις καθυστερήσεις, αλλά νικήθηκε από τον Τραπ. Ο Μπερίσα σκόραρε στη συνέχεια της φάσης, αλλά είχε μπει πιο γρήγορα στην περιοχή, με συνέπεια το γκολ να ακυρωθεί. Ο Πέλκας πάντως έστειλε το δικό του μήνυμα στον Βίτορ Περέιρα: «Μπορώ να βοηθήσω την ομάδα. Αισθάνομαι έτοιμος από κάθε άποψη, αν μου δώσετε κάποιο ρόλο, είμαι βέβαιος πως μπορώ να συμβάλλω στη νίκη…». Η Φενέρ βρίσκει το δρόμο της, πέρασε από την έδρα της Χατάισπορ και θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό ως πρωτοπόρος.

Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε, οι αριθμοί

Αυτή θα είναι η πρώτη συνάντηση της Φενέρμπαχτσε με τον Ολυμπιακό σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Η Φενέρμπαχτσε κέρδισε δύο από τους έξι προηγούμενους αγώνες της με ελληνικές ομάδες σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, αν και αυτές οι νίκες ήρθαν διαδοχικά στις δύο τελευταίες εξόδους της. Η τελευταία ήταν πέναντι στον Ατρόμητο για τα προκριματικά του Europa League το 2015-16.

Η τελευταία συνάντηση του Ολυμπιακού με Τούρκους αντιπάλους ήταν με τη Μπασακσεχίρ στα προκριματικά του Champions League το 2019-20.

Η Φενέρμπαχτσε είναι αήττητη σε 12 εντός έδρας αγώνες στο UEFA Europa League (έχοντας εννέα νίκες και τρεις ισοπαλίες), διατηρώντας ανέπαφη εστία σε κάθε ένα από τα τέσσερα τελευταία ματς.

Κανένας από τους 11 τελευταίους εκτός έδρας αγώνες του Ολυμπιακού στο Europa League δεν έχει τελειώσει ισόπαλος. Οι Πειραιώτες μετρούν τέσσερις νίκες, αλλά και επτά ήττες.

Σχολιάστε

X