Το ρεκόρ του Ρονάλντο, τα γκολ του Νεϊμάρ και το... αφιλόξενο Παρίσι για τον Πεπ!

Το ρεκόρ του Ρονάλντο, τα γκολ του Νεϊμάρ και το… αφιλόξενο Παρίσι για τον Πεπ!

Κι αν η πρώτη στροφή του φετινού Champions League μας άφησε με το στόμα ανοιχτό χάρη στο θέαμα, αλλά και στα 44 γκολ που επιτεύχθηκαν, η δεύτερη αγωνιστική υπόσχεται περισσότερες συγκινήσεις. Οταν ο Πεπ Γκουαρδιόλα συναντά τον Λιονέλ Μέσι, το αποτέλεσμα αναμένεται… εντυπωσιακό. Αλλωστε, ο Αργεντινός σταρ θα κάνει τα πάντα για να είναι συνεπής στο ραντεβού και ο τραυματισμός στο αριστερό γόνατο δύσκολα θα τον εμποδίσει…Το διήμερο αναμένεται ελκυστικό, οι παγίδες πολλές και τα φαβορί το διαπίστωσαν από την πρώτη κιόλας στροφή.

  • Ο Γκουρδιόλα, ο Μέσι και το ρεκόρ του Νεϊμάρ

Παρί και Σίτι τα λένε το βράδυ της Τρίτης στην πόλη του Φωτός και τα βλέμματα θα είναι στραμμέμα σε Γκουαρδιόλα και Μέσι. Ευχή όλων ο Αργεντίνος σταρ να είναι πανέτοιμος για το μεγάλο ραντεβού, έχοντας ξεπεράσει τον τραυματισμό του. Ευκαιρία και για… μίνι εκδίκηση για τους Γάλλους, μιας και αποκλείστηκαν πέρσι στα ημιτελικά από τους «πολίτες». Η Σίτι μπήκε με το δεξί στη διοργάνωση, με τους «Πολίτες» να διαλύουν εντός με 6-3 τη Λειψία. Οι Παριζιάνοι «γκέλαραν» στο Βέλγιο, παραχωρώντας ισοπαλία 1-1 στην Μπριζ, με τον Μέσι να σημαδεύει το δοκάρι.

«Είναι πάντα ξεχωριστό να αντιμετωπίζεις τη Σίτι γιατί είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη», δήλωσε ο προπονητής της Παρί, Μαουρίτσιο Ποτσετίνο. «Έχει κάτι ξεχωριστό πάνω του», είχε πει κάποτε ο Μέσι για τον προπονητή που τον οδήγησε σε δύο τίτλους Champions League. Πάντως, ο Αργεντινός σταρ έχει έξι γκολ σε τέσσερις συναντήσεις κόντρα στον Πεπ στη διοργάνωση. Αν δεν παίξει, τότε το βάρος θα σηκώσει ο Νεϊμάρ, που μετρά 14 γκολ σε 13 εντός έδρας παιχνίδι της Παρί για το Champions League (έχει και τέσσερις ασίστ). Αυτό σημαίνει πως σκοράρει ή μοιράζει κάθε 65 λεπτά στο Parc des Princes. Να σκοράρει πρώτος ο Νεϊμάρ στο ντέρμπι προσφέρεται στο 6.00.

Η βόλτα στο Παρίσι δεν θα είναι εύκολη για τη Σίτι, η οποία πάντως έστειλε το μήνυμά της με το διπλό στο Λονδίνο κόντρα στην Τσέλσι. Αλλωστε, οι «Πολίτες» είναι αήττητοι στο τουρνουά στα δέκα τελευταία τους ταξίδια, μετρώντας οκτώ νίκες και δυο ισοπαλίες. Ειδικότερα, δεν έχουν χάσει εκτός Αγγλίας για το Champions League από τον Δεκέμβριο του 2017 (με Σαχτάρ 1-2).

  • Η Μίλαν επέστρεψε στο Σαν Σίρο κόντρα στην Ατλέτικο

Χρειάστηκε να περάσουν 2.745 ημέρες. Αδιανόητο να είσαι οπαδός της Μίλαν και να τις μετράς, έως ότου ξαναδείς την αγαπημένη ομάδα σου να αγωνίζεται στην κορυφαία διοργάνωση της Γηραιάς Ηπείρου. Ωστόσο, το Ανφιλντ αποδείχθηκε αφιλόξενο και παρά την υπερπροσπάθεια της Μίλαν, ηττήθηκε 3-2 από τη Λίβερπουλ. Το τελευταίο παιχνίδι εντός στη διοργάνωση ήταν με την Ατλέτικο κι έπειτα από επτά χρόνια τη συναντά ξανά! Από τους Κάκα, Μπαλοτέλι, Τααράμπτ και Έσιεν στους Ζιρού, Ρέμπιτς, Ντίαθ και η Μίλαν θα επιδιώξει να ξεπλύνει τον διασυρμό του 2014 από την Ατλέτικο (5-1 συνολικό σκορ). Στην προσπάθεια αυτή δεν θα έχει τον σταρ της, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς.  «Η ιστορία αυτού του συλλόγου είναι άμεσα συνδεδεμένη με το Champions League», δήλωσε ο Στέφανο Πιόλι. «Τώρα θέλουμε να προσπαθήσουμε να ξαναγράψουμε το κομμάτι της ιστορίας μας, θέλουμε να κάνουμε κάτι σημαντικό».

Η Ατλέτικο δεν μπόρεσε να υπερκεράσει το εμπόδιο της Πόρτο στη Μαδρίτη και μάλλον τυχερή πρέπει να αισθάνεται, μιας και οι «Δράκοι» είχαν δοκάρι, αλλά και γκολ που ακυρώθηκε λόγω VAR. Η ομάδα του Τσόλο Σιμεόνε βρίσκεται σε κακό μομέντουμ, γνώρισε ήττα – σοκ από την Αλαβές και καλείται να βρει άμεσα τα πατήματά της, πριν χαθεί πολύτιμο έδαφος. Εξάλλου, οι Μαδριλένοι έχουν χάσει τα πέντε από τα εννέα τελευταία παιχνίδια εκτός έδρας στο Champions League. Ο Γκριεζμάν ακόμα ψάχνει τον καλό του εαυτό και τα… δίχτυα.

  • Γιουβέντους – Τσέλσι για την πρωτιά και το γόητρο!

Αυτό κι αν είναι ματσάρα! Η Γιουβέντους υποδέχεται την Πρωταθλήτρια Ευρώπης, Τσέλσι, και ο νικητής θα κάνει σημαντικό βήμα για την πρωτιά. Η Μεγάλη Κυρία πέρασε από τη Σουηδία, νίκησε τη Μάλμε εύκολα 3-0, ενώ οι δυο διαδοχικές νίκες στο πρωτάθλημα έχουν φέρει χαμόγελα. Σίγουρα θα ήταν περισσότερα αν δεν τραυματιζόταν ο Ντιμπάλα. Μάλιστα, για το παιχνίδι με τους «μπλε» θα παρουσιαστεί χωρίς τον Αργεντινό, αλλά και τον Μοράτα. Αυτό θα είναι το πέμπτο ραντεβού ανάμεσα στις δύο ομάδες, οι οποίες μετρούν από μια νίκη, ενώ δυο ματς έληξαν ισόπαλα. Η Γιούβε μετρά 11 νίκες στα 12 τελευταία εντός στο Champions League για τη φάση των ομίλων, με τη μοναδική ήττα να είναι από την Μπαρτσελόνα, τον Οκτώβριο του 2020.

Η Τσέλσι θα παρουσιαστεί… πληγωμένη ψυχολογικά μετά την ήττα στο ντέρμπι από τη Σίτι. Ιδανική αντίδραση θα ήταν διπλό… πρωτιάς στο Τορίνο και η άμυνα θα ναι σύμμαχος. Μόλις τέσσερα γκολ έχει δεχθεί σε 14 τελευταία ματς στο Champions League, έχει 10 clean sheets και ποτέ δε δέχθηκε περισσότερα από ένα γκολ. Ολα τα clean sheets ήταν με γκολκίπερ τον Μεντί! Ο Λουκάκου σκόραρε στο ευρωπαϊκό ντεμπούτο του με την Τσέλσι, ενώ είχε βρει δίχτυα και στο τελευταίο ραντεβού με τη «Μεγάλη Κυρία» ως παίκτης της Ίντερ.

  • Θα συνεχίσει να σκοράρει ο Χάαλαντ;

Ηταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στην Πόλη, αφού με το γκολ του σφράγισε τη νίκη της Ντόρτμουντ απέναντι στην Μπεσίκτας. Ο Νορβηγός συνεχίζει να βρίσκει δίχτυα, έφτασε τα 21 στη διοργάνωση και μπήκε στους 50 κορυφαίους σκόρερ όλων των εποχών. Επόμενος σταθμός για τον Χάαλαντ η Σπόρτινγκ, η οποία δέχθηκε πέντε γκολ στην πρεμιέρα από τον Άγιαξ! Ο νεαρός φορ σκοράρει κάθε 63 λεπτά εντός έδρας στη διοργάνωση. Μάλιστα, τα επτά του γκολ στο Signal Iduna Park είναι τα περισσότερα που έχει πετύχει παίκτης σε ένα γήπεδο από τότε που φόρεσε τη φανέλα της Ντόρτμουντ.

  • Ο Ρονάλντο σπάει ρεκόρ, η Γιουνάιτεντ θα κερδίσει;

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έπεσε θύμα έκπληξης στην πρεμιέρα του Champions League μετά την ήττα 2-1 στην Ελβετία από τη Γιουνγκ Μπόις. Τρεις σερί ήττες σε όλες τις διοργανώσεις και το κλίμα αρχίζει να χαλά για τον Σόλσκιερ. Θα δώσει λύση ο Κριστιάνο Ρονάλντο; Η Μάντσεστερ υποδέχεται τη Βιγιαρεάλ και θέλει την εκδίκηση για τον περσινό χαμένο τελικό του Europa League. Βέβαια, τα πέντε ραντεβού με τους Ισπανούς έληξαν ισόπαλα και σε τέσσερα από αυτά δεν μπήκαν γκολ. Τα βλέμματα όλα, θα είναι στραμμένα στον Κριστιάνο, ο οποίος θα σπάσει το ρεκόρ του Ίκερ Κασίγιας και θα περάσει στην κορυφή με τις περισσότερες συμμετοχές (178). Ωστόσο, ο Πορτογάλος δεν έχει σκοράρει ποτέ σε τέσσερα ματς με τα «κίτρινα υποβρύχια» στη διοργάνωση, κάτι που έχει συμβεί μόνο με Λιλ και Μπενφίκα. Να πετύχει ο Κριστιάνο Ρονάλντο το πρώτο γκολ τιμάται στο 3.50. 

  • Με το βλέμμα στον Μίλερ και τα 50 γκολ!

Η Μπάγερν πέρασε εύκολα, πολύ εύκολα από τη Βαρκελώνη επικρατώντας 3-0 της Μπαρτσελόνα. Οι Βαυαροί με το… καλησπέρα της διοργάνωσης έγιναν το απόλυτο αφεντικό για την πρωτιά και κόντρα στη Ντιναμό Κιέβου θέλουν να κάνουν ακόμα ένα βήμα. Το βλέμμα πάντως θα είναι στον Μίλερ, ο οποίος θέλει ακόμα ένα γκολ για να φτάσει τα 50 στο Champions League και να ισοφαρίσει τον Τιερί Ανρί στην 6η θέση. Επόμενος στόχος θα είναι ο Ρουντ Φαν Νίστελροϊ που έχει 56 γκολ! Η Μπάγερν πανηγύρισε 32 νίκες στα 34 τελευταία εντός έδρας ματς στη φάση των ομίλων του Champions League, με την τελευταία ήττα να χάνεται στον χρόνο και το… 2013 από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής του Champions League

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου

Group A: Παρί Σεν Ζερμέν – Μάντσεστερ Σίτι, Λειψία – Μπριζ
Group B: Μίλαν – Ατλέτικο Μαδρίτης, Πόρτο Λίβερπουλ
Group C: Αγιαξ – Μπεσίκτας (19:45), Ντόρτμουντ – Σπόρτινγκ
Group D: Σαχτάρ – Ίντερ (19:45), Ρεάλ Μαδρίτης – Σέριφ

 

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου
Group E: Μπάγερν – Ντιναμό Κιέβου, Μπενφίκα – Μπαρτσελόνα
Group F: Αταλάντα – Γιουνγκ Μπόις (19:45), Μαν. Γιουνάιτεντ – Βιγιαρεάλ
Group G: Ζάλτσμπουργκ – Λιλ, Βόλφσμπουργκ Σεβίλλη
Group H: Ζενίτ – Μάλμε (19:45), Γιουβέντους – Τσέλσι

Σχολιάστε

X